سه شنبه, ۲۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 11 February, 2025
مجله ویستا
خطرات پیش روی فوکودا
نخست وزیر ژاپن همچنان با خطر سقوط از قدرت روبروست.پس ازاستعفای شینزوآبه ،فوکودا نتوانسته است مقبولیت و محبوبیت عمومی چندانی را کسب نماید.البته وزرای کابینه فوکودا مانند وزرای کابینه آبه افرادی جنجال برانگیز نیستند.اما مردم ژاپن خواهان ایجاد اصلاحات بنیادین در کشورشان هستند.از سوی دیگر،توکیو طی سالهای اخیر به کاتالیزور و تسریع کننده سیاستهای واشنگتن در خاوردور تبدیل شده است و همین مسئله به شدت شهروندان ژاپنی را آزرده است.دولت ژاپن طی این مدت نتوانسته است سیستم جامع و کارآمدی را در سیاست خارجی خود ترسیم نماید.
اخیرا وزارت ارتباطات و امور داخلی ژاپن اعلام کرد میزان بیکاری در ماه آوریل در شرایطی چهار درصد افزایش یافته است که این افزایش در ماه پیش از آن سه و هشت دهم درصد بوده است. بر اساس اعلام این وزارت خانه شمار افراد بیکار در این کشور در ماهآوریل در مقایسه با ماه مارس هفتاد هزار نفر افزایش یافت.
در ماه آوریل، نود و سه موقعیت شغلی برای هر صد نفری که به دنبال کار بودند، وجود داشته است و این در حالی است که در ماه مارس برای هر صد نفر جویای کار، نود و پنج موقعیت شغلی وجود داشته است ضمن انکه شمار کارگران در بخش ساختمان سازی ژاپن کاهش یافته است.
مسلما این آمار زنگ خطر بزرگی برای فوکودا و همراهانش محسوب می شود.نخست وزیر ژاپن هنوز معضل بزرگی که پیش روی وی است را درک ننموده است.حاصل جمع بی درایتیهای سیاسی و بین المللی و شرایط اقتصادی نامطلوب ژاپن می تواند سقوط فوکودا و حزب متبوع وی باشد.اخیرا جمهوریخواهان ایالات متحده آمریکا چراغ سبزهای تازه ای را به توکیو نشان داده اند.آنچه مسلم است اینکه توکیو از پیروزی جان مک کنی در انتخابات نوامبر و تداوم رویکردهای تند و افراطی واشنگتن در خاورمیانه استقبال می کند.ژاپن هم اکنون به عنوان یکی از همپیمانان آمریکا در عراق فعالیت می کند.از این رو بسیاری از مردم عراق دولت توکیو را اشغالگر می دانند و خواهان خروج فوری ژاپن از عراق هستند.
جان مک کین نامزد حزب جمهوریخواه آمریکا درانتخابات آینده ریاست جمهوری این کشور، اعلام نموده است در صورت پیروزی در انتخابات، روابط با ژاپن را در زمره مهمترین رابطه خارجی آمریکا قرار خواهد داد.
مک کین در مقالهای که در روزنامه یومیوری به چاپ رسیده است، نوشت که روابط آمریکا با ژاپن و دیگر کشورهای هم پیمان این کشور را در نخستین اولویتهای روابط خارجی دولت قرار میدهد .مقاله مک کین نشان میدهد که سیاستهای آسیایی مک کین با سیاستهای نامزدهای حزب دموکرات که به روابط با چین بیشتر اهمیت میدهند، متفاوت است. مک کین دراین مقاله روابط هم پیمانی آمریکا و ژاپن را یکی از ستونهای مهم صلح و استواری منطقه آسیا و اقیانوسیه دانسته است وی در این مقاله، از ژاپن خواسته است، متناسب با توان و قدرت سیاسی، اقتصادی و دفاعی خود در جامعه جهانی نقش ایفا کند. نامزد ریاست جمهوری آمریکا در مقاله خود گفته است که وی از پیوستن ژاپن به عضویت دایم شورای امنیت سازمان ملل متحد حمایت میکند.
در نهایت اینکه توکیو در دوران نخست وزیری فوکودا نیز در حال پیمودن همان راه نادرست کویزومی و شینزوآبه است.مسلما ادامه این روند سبب فروپاشی حزب حاکم و حذف آنها از معادلات سیاسی توکیو خواهد شد.در این میان فوکودا باید در روشها و برنامه ریزیهای بلندمدت و کوتاه مدت خود در سیاست خارجی توکیو تجدید نظر نماید.تمرکز بیش از حد ژاپن بر مسائل سیاست خارجی این کشور ،مخصوصا مقوله رابطه افراطی با آمریکا تاکنون صدمات جبران ناپذیری را به ژاپن وارد ساخته است.صدماتی که فوکودا نه تنها آنها را جبران ننموده،بلکه به طور غیرمستقیم در صدد تشدید آنها بر آمده است.
وحید کوچه مشکی
منبع : روزنامه رسالت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست