یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

جاروفراشی


جاروفراشی
گونه ای دیگر از جنس لاكتوكا می باشد كه با كاهو كاملا متفاوت است به فارسی جارو فراشی و جاروی همدانی گفته می شود ، نام علمی ان Lactuca orienatalis L و از خانواه Compisitae می باشد.
درختچه ای است كوچك ، خیلی كم برگ ، شیرابه دار ، ساقه ان سفید با رگه های سبز ، بلندی ان حداكثر تا یك متر ، این درختچه در نواحی استپپی البرز و در دامنه های زاگرس میروید .
گونه دگیری از كاهوی وحشی به نام علمی Lactuca altissima می باشد در این گونه مقدار لاكتو كاروم زاید است وبرای تهیه لاكتوكاروم از این گونه استفاده می شود . این گونه كاهو وحشی گیاهی است دوساله كه بلندی انتا ۲ متر میرسد دارای ساقه ضخیم و برگهای كوچك بدون دمبرگ است كه از نقاط مختلفه ساقه خارج میشود.
برای تهیه شیرابه لاكتوكاروم معمولا ۳ بار ساقه كاهو را تیغ می زنند. با ر اول دراواخر مرداد در فاصله ۲۰ سانتی متر از خاك اولین شكاف را به ساقه میزنند و بار دوم پس از ۱۵ دروز ۲۰ – ۱۵ سانتی متر بالاتر از شكاف اول و در طرف مقالبل اولین شاكاف ، شكاف دوم را وارد می كنند و در اخر بار سموم پس از ۱۵ روز از باد دوم یتیغ می زنند و لاكتوكارومكه از ساقه خارج میشود در شیشه ای جمع اوری می كنند.
منبع : طعام اسرار


همچنین مشاهده کنید