پنجشنبه, ۱۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 30 January, 2025
مجله ویستا
ساک
●غذای محلی گرگان
ساک غذایی است مقوی و به علت داشتن اسفناج دارای آهن فراوان است. این غذا را اغلب گرگانیها در مجالس همراه با مرغ پلو سرو میکنند. به خصوص هر ساله در دهه محرم که تکیههای گرگان هر شب شام میدهند ساک از بهترین غذاهایی است که مردم برای ادای نذر خود میدهند.
●مواد لازم:
▪ نخود خام: دو لیوان
▪ فلفل، زرد چوبه و نمک: به مقدار لازم
▪ گوشت با چربی: یک کیلو
▪ آرد: یک استکان
▪ اسفناج: دو کیلو
▪ روغن: به مقدار لازم
▪ سیر: چند حبه
▪ پیاز: دو عدد
●طرز تهیه :
گوشت را میپزیم. نخود خام را (خام جوش) میکنیم (منظور از خام جوش این است که به نخود در حال جوش مقدار خیلی کمی جوش شیرین اضافه میکنیم تا بتوان آن را راحت پوست گرفت.) نخود وقتی به طریقه خام جوش پخت، آن را پوست میگیریم و همراه گوشت بار میکنیم. سپس اسفناج و پیاز خرد شده را به مواد اضافه میکنیم. نمک را هم به اندازه دلخواه افزوده، آرد را با کمی آب مخلوط کرده و به مواد اضافه میکنیم. سیر را در روغن تفت داده (سیر داغ)، فلفل و زردچوبه به میزان لازم میریزیم. وقتی سیر سرخ شد نعناع را نیز مخلوط میکنیم (نعناع داغ)، سپس سیر داغ و نعناع داغ را داخل ساک می ریزیم و میگذاریم چند جوش بزند.در خاتمه میتوانیم نیمی از سیر داغ و نعناع داغ را برای تزیین روی ساک بریزیم.
ساک غذایی است مقوی و به علت داشتن اسفناج دارای آهن فراوان است. این غذا را اغلب گرگانیها در مجالس همراه با مرغ پلو سرو میکنند. به خصوص هر ساله در دهه محرم که تکیههای گرگان هر شب شام میدهند ساک از بهترین غذاهایی است که مردم برای ادای نذر خود میدهند.
●مواد لازم:
▪ نخود خام: دو لیوان
▪ فلفل، زرد چوبه و نمک: به مقدار لازم
▪ گوشت با چربی: یک کیلو
▪ آرد: یک استکان
▪ اسفناج: دو کیلو
▪ روغن: به مقدار لازم
▪ سیر: چند حبه
▪ پیاز: دو عدد
●طرز تهیه :
گوشت را میپزیم. نخود خام را (خام جوش) میکنیم (منظور از خام جوش این است که به نخود در حال جوش مقدار خیلی کمی جوش شیرین اضافه میکنیم تا بتوان آن را راحت پوست گرفت.) نخود وقتی به طریقه خام جوش پخت، آن را پوست میگیریم و همراه گوشت بار میکنیم. سپس اسفناج و پیاز خرد شده را به مواد اضافه میکنیم. نمک را هم به اندازه دلخواه افزوده، آرد را با کمی آب مخلوط کرده و به مواد اضافه میکنیم. سیر را در روغن تفت داده (سیر داغ)، فلفل و زردچوبه به میزان لازم میریزیم. وقتی سیر سرخ شد نعناع را نیز مخلوط میکنیم (نعناع داغ)، سپس سیر داغ و نعناع داغ را داخل ساک می ریزیم و میگذاریم چند جوش بزند.در خاتمه میتوانیم نیمی از سیر داغ و نعناع داغ را برای تزیین روی ساک بریزیم.
منبع : خانواده سبز
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست