جمعه, ۱۵ تیر, ۱۴۰۳ / 5 July, 2024
مجله ویستا

غوره شناسی


غوره شناسی
«غوره»، میوه نارس انگور است که دارای طعم ترشی و دارای اسیدهای آلی مانند اسیدمالیک، اسید فرمیک، اسید سوکسینیک، اسید اگزالیک، اسید گلوکولیک و قند می باشد. «غوره» برای افراد مبتلا به چربی خون بسیار مفید بوده و ضدعفونی کننده بدن نیز هست. همچنین اگر با سالاد میل شود، برای لاغر شدن سودمند می باشد. هرگز غوره را با معده خالی نخورید، چون روی معده اثر سو» می گذارد. همچنین خانم های باردار از خوردن زیاد غوره خودداری کنند، چون غوره ادرارآور است و ممکن است موجب سقط جنین شود. (غوره از نظر طب قدیم ایران سرد و قابض است.)
● خواص درمانی غوره
۱) در درمان ورم مخاط دهان و نرمی لثه ها موثر است.
۲) آبغوره برای درمان چاقی مفرط مفید است.
۳) بیماری اسکوربوت که به دلیل کمبود ویتامین C در بدن بوجود می آید، با آبغوره درمان می شود.
۴) آبغوره چون دارای تارتارات پتاسیم است، برای درمان سیاتیک و رماتیسم حاد بسیار مفید است.
۵) در دفع زردی موثر است.
۶) خوردن آبغوره بلوغ دختران را جلو می اندازد و قاعده را باز می کند.
۷) حرارت و صفرای بدن را دفع می کند و روده ها را ضدعفونی می کند.
۸) آبغوره تقویت کننده کبد است.
۹) برای برطرف کردن ورم گلو، آبغوره قرقره کنید.
۱۰) برای دفع کرم روده و تقویت معده باید مدت پنج روز آش آبغوره همراه با زیره سیاه مصرف کنید. البته در این مدت باید از خوردن غذاهای سنگین اجتناب نمائید.
۱۱) آبغوره درمان کننده پا درد و کمردرد می باشد. برای معالجه می توان به مدت ده روز آش آبغوره مصرف نمود.
۱۲) ترشی غوره نیز برای معالجه رماتیسم و سیاتیک مفید است.
تهیه چاشنی هایی با غوره
● گرد غوره: برای تهیه گرد غوره، غوره ها را پاک کرده، دم آن ها را می گیریم و می شوییم. بعد روی پارچه ای تمیز پهن می کنیم و در محلی آفتاب گیر قرار می دهیم تا خشک شوند. سپس آن ها را آسیاب می کنیم تا بطور کامل نرم شوند. گرد غوره آماده شده را درون یک ظرف درب دار ریخته و در محلی خشک نگهداری می کنیم. برای افزایش زمان ماندگاری می توان کمی نمک به آن اضافه کرد.
● آبغوره: غوره ها را پاک کرده، دم آن ها را می گیریم و می شوییم. سپس آنها را درون آبمیوه گیری می ریزیم و آب آنها را می گیریم. در روش دیگر می توان غوره ها را درون مخلوط کن ریخته و پس از آن غوره های له شده را که دارای پوست و هسته هستند، درون یک تنظیف و یا صافی ریخته و بطور کامل صاف کرد. برای تهیه آبغوره، نوع غوره مورد استفاده زیاد مهم نیست، ولی اگر از نوع عسگری استفاده شود، بهتر است.
● رب غوره: غوره را شسته و روی آن نمک می ریزیم (به اندازه دلخواه) و روی حرارت ملایم قرار می دهیم. پس از آن درب ظرف را می گذاریم تا غوره ها بطور کامل بپزند و نرم شوند. سپس آن ها را از صافی رد می کنیم. در صورتی که رقیق بود، کمی دیگر آن را می جوشانیم تا غلظت آن به اندازه رب گوجه شود. سپس در یک ظرف در بسته در یخچال نگهداری می کنیم.
منبع : روزنامه ابتکار