جمعه, ۱۴ دی, ۱۴۰۳ / 3 January, 2025
مجله ویستا

۲۳ سال جنگ در افغانستان و مشکلات آموزشی


۲۳ سال جنگ در افغانستان و مشکلات آموزشی
سازمان جهانی امدادگر Care ، شعبه آلمان تصمیم دارد با كمك مردم افغانستان دست به احداث مدارسی در این كشور بزند. این سازمان بخصوص برای دختران افغانی ، كه در دوران طالبان هر گونه امكانات آموزشی را از دست داده بودند، طرح های فشرده ای را در دست اجرا دارد.
اما فقط با ساختن مدرسه ، مشكلات آموزشی در افغانستان برطرف نمی‌شود. در كنفرانسی كه در شهر بن آلمان، در محل دویچه وله در مورد مشكلات آموزشی در افغانستان برگزار شد، این معضل بزرگ آموزشی مورد بحث قرار گرفت.
موضوع این كنفرانس آموزش، آینده و آزادی در افغانستان بود. دكتر راینهارد هارت‌اشتاین، معاون دویچه وله، صدای آلمان، در سخنان خود به ارتباط آموزش با دموكراتیزه شدن جامعه اشاره كرد و آموزش را پیش شرط این روند اجتماعی دانست.
در بحث‌های گوناگونی كه در این مورد انجام شد ، سازمان‌های گوناگون فعال در افغانستان، تجربیات خود را به اطلاع حاضران رساندند. دكتر عزیز نجیبی، مشاور وزیر آموزش و پرورش افغانستان به مشكل تداوم طرح‌های آموزشی در افغانستان اشاره كرد و گفت: بعد از سه سال كه اقدامات عاجل آموزشی فقط برای برداشتن مشكلات مشخص روز انجام شد، اكنون دیگر وقت آن رسیده كه اقدامات ریشه‌ای انجام گیرند و با تداوم آنها مشكلات افغانستان به تدریج برطرف شوند، زیرا آموزش كلید پیشرفت‌های اقتصادی و اجتماعی ست.”
همه‌ی حاضرانِ در این كنفرانس بر ارتباط طرح‌های كوتاه مدت با طرح‌های طولانی تاكید و به مشكلات مالی‌ای كه برای انجام این طرح‌ها ضروری‌‌اند اشاره كردند.
نكته دیگری كه در این كنفرانس مطرح شد، شرایط كمك‌های آموزشی بود. یكی از شركت كنندگان تاكید كرد كه باید این كمك‌ها به گونه‌ای باشد كه بعد از مدتی، موسسات آموزشی در افغانستان خودكفا گردند و دیگر احتیاجی به كمك‌های خارجی نداشته باشند. و در این راستا تحقق این نكته می‌تواند به تدریج به كمك جامعه جوان افغانستان بیاید كه سن ۴۲ درصد جمعیت‌اش زیر ۱۵ سال است.
یكی از حاضران مطلع در این كنفرانس اظهار داشت كه عطش شدیدی برای یادگرفتن و آموزش در میان كودكان افغانی وجود دارد و با باز شدن هر مدرسه بسیاری از كودكان برای یادگیری و شركت در كلاس‌ها ثبت نام می‌كنند و در كلاس‌ها حاضر می‌شوند. اما این خواست كودكان در مقابل امكانات ناكافی مدارس و شرایط معلمانی قرار دارد كه متاسفانه سطح آموزشی‌شان بالا نیست و نمی‌توانند از پس یاد دادن كتاب‌های آموزشی به كودكان برآیند.
منبع : خبرگزاری آفتاب