چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا



پیتر جنینگز، مجری شبكه خبری ای.بی.سی نیوز، در سن ۶۷ سالگی در نیویورك با مرض سرطان ریه درگذشت. طی دوره بیماری طولانی جنینگز – كه از سوی خود وی برای اولین بار در پنجم آوریل سال جاری به اطلاع عموم رسید- همسرش كیس فرید و فرزندانش الیزابت ۲۵ ساله و كریستوفر ۲۳ ساله به همراه خواهرش از این مجری مشهور تلویزیون آمریكا پرستاری می كردند.در همین رابطه همسر و فرزندان جنینگز با صدور بیانیه ای، اینچنین مرگ وی را به اطلاع مردم رساندند: پیتر بدون احساس درد و ناراحتی، در كمال آرامش و در حالی كه تمامی اعضای خانواده در كنارش بودند، درگذشت؛ او در حالی دنیای فانی را به سمت دیار باقی ترك كرد كه می دانست از تمامی لحظات عمرش به بهترین نحو استفاده كرده و زندگی خوبی را پشت سر گذاشته است.
گزارشگر رویدادهای تعیین كننده
جنینگز در مقام یكی از برجسته ترین خبرنگاران ایالات متحده، طی حیات حرفه ای خویش، بسیاری از رویدادهایی را كه در آینده سیاسی جهان تاثیرگذار بودند، تحت پوشش قرار داد. او در دهه ۱۹۶۰ به هنگام احداث دیوار برلین و در اوایل دهه ۱۹۹۰ به هنگام فروپاشی آن حضور داشت. پیتر جنینگز همچنین نهضت حقوق شهروندی را كه طی دهه ۶۰ در ایالت های جنوبی آمریكا برپا شده بود، به طور كامل پوشش داد. این خبرنگار برجسته، گزارش های جذابی را نیز از مبارزات مردم آفریقای جنوبی علیه تبعیض نژادی طی دهه های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ میلادی تهیه كرد. او اولین رای گیری در آفریقای جنوبی به سال ۱۹۶۵ را پوشش خبری داد. او در تمامی كشورهای اتحادیه اروپا كه زمانی پشت پرده آهنین (بلوك شرق) قرار داشتند نیز فعالیت خبری كرده است. پیتر جنینگز زمانی كه نهضت همبستگی (Solidarity) در لهستان پا گرفت، در بندر گدانسك حضور داشت و از آنجا گزارش های جذاب و شنیدنی را به ایالات متحده مخابره می كرد. این خبرنگار مشهور، زمانی كه رهبران كمونیست لهستان از قدرت كناره گیری كردند نیز در این كشور حضور داشت. پیتر جنینگز به هنگام قدرت و افول كمونیسم، تمامی كشورهای بلوك شرق نظیر مجارستان، چك واسلواكی، آلمان شرقی، رومانی و اتحاد شوروی را درنوردیده بود. او از جمله اولین خبرنگارانی بود كه طی دهه ۶۰ از جنگ ویتنام گزارش تهیه كرد. پیتر جنینگز سپس در دهه ۱۹۸۰، به كامبوج رفت و با گزارش های تكان دهنده خویش به دولت آمریكا هشدار داد: درصورتی كه اقدامی صورت نگیرد، كامبوج در حمامی از خون غرق خواهد شد.در ۳۱ دسامبر ۱۹۹۹ نیز جنینگز برنامه ای را تحت عنوان جایزه پی بادی(peabody) اجرا كرد كه طی آن جایزه بهترین گزارش هزاره را از سوی شبكه ای. بی. سی به خود اختصاص داد؛ ۱۷۵ میلیون آمریكایی به تماشای این برنامه كه ای .بی. سی ۲۰۰۰ نام گرفته بود نشستند كه از نظر میزان تماشاگر، ركورد بی نظیری را در تاریخ نمایش برنامه های تلویزیونی در آمریكا از خود به جای گذاشت.
روزنامه واشنگتن پست درباره این اجرای زنده تلویزیونی نوشت: آخرین روز هزاره، متعلق به ای. بی. سی بوده است. این روزنامه در بخشی دیگر از این گزارش خبری خود آورده است كه دلیل اصلی این امر را نیز می توان در مجری گری جنینگز جست وجو كرد. در واقع جنینگز برای اجرای هرچه بهتراین برنامه فعالیت مافوق تصوری را از خود بروز داد؛ جنینگز تنها مجری است كه توانسته به مدت ۲۵ ساعت بی وقفه برنامه اجرا كند. پس از وقوع حوادث ۱۱سپتامبر جنینگز به پوشش جامعی از اخبار این حادثه ناگوار پرداخت، او همچنین جنگ آمریكا علیه افغانستان و عراق را نیز پوشش كامل خبری داد. این گزارشگر برجسته پس از وقوع حادثه ۱۱سپتامبر، در هفته اول ۶۰ ساعت مجری گری كرد كه این میزان ساعت در تاریخ مجری گری شبكه ای. بی. سی بی سابقه بوده است. طی این زمان از جنینگز به خاطر زدودن اضطراب و نگرانی از ذهن مردم كه پس از وقوع حوادث ۱۱سپتامبر در جامعه آمریكا سایه افكنده بود، تقدیر به عمل آمد. فعالیت های بیش از حد جنینگز سبب شده بود تا یكی از كارگردانان تلویزیونی او را تحت عنوان مركز جاذبه توصیف كند. واشنگتن پست نیز درباره او نوشته بود: جنینگز باوجود جثه ضعیف خود همانند هركول به پوشش اهم اخبار در سراسر جهان پرداخته است. مجری گری برنامه هزاره نیز از سوی جنینگز جوایز پی بادی و دوپونت را دربرداشت.
آن سوی آبها و در خانه
جنینگز در سوم اوت ۱۹۶۴ به شبكه خبری ای .بی .سی نیوز پیوست. او به عنوان مجری برنامه پیتر جنینگز با اخبار از سال ۱۹۶۵ تا۱۹۶۷ به فعالیت پرداخت. او اولین دفتر ای. بی. سی نیوز را در زمان اقامت خود در بیروت در سال ۱۹۶۸ دایر كرد. این اولین دفتر یك شبكه تلویزیونی آمریكایی بود كه در جهان عرب تاسیس شد.
پیتر جنینگز همچنین در زمینه قراردادن شبكه ای .بی. سی در زمره شبكه های پوشش دهنده به المپیك ۱۹۷۲ تلاش های بی شائبه ای انجام داد. در سال ۱۹۷۵، جنینگز به واشنگتن رفت تا در جامه یك مجری حرفه ای در برنامه صبحگاهی A.M آمریكا كه از شبكه ای. بی. سی پخش می شد، به ایفای وظیفه بپردازد. پس از مدت كوتاهی انجام وظیفه در این برنامه صبحگاهی، جنینگز بار دیگر جهت تهیه گزارش های برون مرزی رخت سفر بربست و به رم رفت.
او سپس به لندن رفت تا به عنوان یكی از اصلی ترین گزارشگرهای ای. بی. سی به انجام وظیفه بپردازد. پیتر جنینگز در سال ۱۹۷۸ به سمت مجری برنامه های برون مرزی اخبار جهانی امشب (World News Tonight) برگزیده شد. او طی ۲۰سال عهده دار بودن این سمت، جوایز بسیاری را دریافت كرد و در واقع انواع جوایز مهم گزارشگران تلویزیونی را به خود اختصاص داد. پیتر جنینگز همچنین تا سال۱۹۸۳ در سمت دستیار مجری در برنامه هایی به همراه فرانك نیولوز و ساكس رانیسون ، به ترتیب در واشنگتن و شیكاگو به انجام وظیفه پرداخت. اما اصلی ترین جلوه های گزارشگری وی را می توان در برنامه اخبار امشب جهان مشاهده كرد. در این برنامه ها او در واقع به بهترین نحو از وقوع بحران های جهان خبر می دهد. او طی فعالیت خبری خود از هر ۵۰ ایالت آمریكا و سایر نقاط جهان گزارش هایی جذاب و شنیدنی را ارسال كرد. حضور پیتر جنینگز در منطقه خاورمیانه سبب شده بود كه تلویزیون ای .بی .سی نیوز از اطلاعات وی درباره این منطقه استفاده كرده و جنگ اول خلیج فارس (سال ۱۹۹۱) را به نحو مطلوبی پوشش دهد. این گزارشگر برجسته همچنین جایزه ادوارد ارمورو را برای ساخت بهترین مستند از واقعه ترور كندی در سال ۲۰۰۴ از آن خود كرد. این مستند، ترور كندی در پس پرده توطئه نام داشت. جنینگز علاقه زیادی نیز به اجرای برنامه های رادیویی برای نسل های بعدی داشت. او طی دوران فعالیت خود، اخبار زیادی را برای كودكان تنظیم كرد و آنها را از طریق پخش رادیویی و تلویزیونی به سمع و نظر مخاطبان خردسال خود رساند.جنینگز موضوع اصلی گزارش های خود را به بیماری ایدز و بالا رفتن سن بیماران مبتلا به این ویروس مرگبار اختصاص داد. جنینگز در این برنامه ها سعی داشت مضرات شیوع این بیماری و تاثیرات آن را در جامعه انعكاس دهد. پس از وقوع حوادث ۱۱ سپتامبر و بار دیگر در اولین سالگرد این وقایع ناگوار، او در یكسری برنامه های تلویزیونی كه در سالن شهرداری برگزار می شدند و پاسخ به سئوالات بچه ها نام داشتند، به مجری گری پرداخت. جنینگز طی دوران فعالیت هنری خود جوایز زیادی از جمله ۱۶ جایزه امی، ۲ جایزه فوستر پی بادی و جوایز آلفرد آی دوپنت، جایزه دانشگاه كلمبیا و تعداد زیادی جوایز بین المللی دریافت كرد. اخیرا نیز برنامه اخبار جهانی امشب، به دریافت دو جایزه ادوارد مورو، به دلیل پخش گزارش های جنینگز از خبرهای انتقال قدرت در عراق و آتش سوزی جنگل ها در كالیفرنیا، نائل آمد. دست آخر اینكه پیتر جنینگز با همكاری تاد بروستر كتابی به نام قرن به رشته تحریر درآورد كه از سوی روزنامه نیویورك تایمز به عنوان پرفروش ترین كتاب قلمداد شد.در این كتاب شرح مبسوطی درباره مهمترین رویدادهای قرن اخیر از سوی جنینگز داده شده است. بر اساس همین كتاب بود كه جنینگز مجری گری یكسری برنامه ۱۲ ساعتی تحت عنوان قرن را به عهده گرفت. او همچنین سری برنامه هایی را به نام كانال تاریخ در ای .بی.سی مجری گری كرد. او و بروستر همچنین كتاب دیگری را با نام در جست وجوی آمریكا- In search of America انتشار دادند كه با اقتباس از آن یك مستند شش قسمتی در تلویزیون ای.بی.سی ساخته شد.
منبع : روزنامه همشهری


همچنین مشاهده کنید