دوشنبه, ۱۹ آذر, ۱۴۰۳ / 9 December, 2024
مجله ویستا
تلفن همراه و دستگاه دهلیزی
راجع به اثر زیانبار تلفن همراه روی دستگاه شنوایی حرف و حدیث فراوانی آوردهاند که بعضاً متکی بر اسناد و شواهد است. ولی نسبت به اثر آن روی دستگاه دهلیزی نقل قول نیامده است و چون نگارندهی مقاله در برابر تحریک تلفن همراه به سرگیجهی شدیدی دچار آمده است آن را به عنوان معرفی مورد جالب و قابل استناد شرح دادهام.
در ابتدای بحث یادآور میشوم که اینجانب به عادت سنتی رختخواب خود را در کف سالن پهن میکنم و زنگ تلفن همراه را روی ساعات اولیهی بامداد کوک مینمایم و هم اینکه همین وسیلهی مفید که در جای خود بسیار مضر ظاهر میشود زنگ خور موارد اضطراری پس از عملهای جراحی به حساب میآید لذا آن را همچون یار و هم بستر و مونس در کنار خود میگذارم و میخوابم.
آن شب دراثر غلتیدن روی متکا و لغزش تلفن همراه از پارکت کف اتاق به سمت گردنم بدون آنکه ملتفت باشم تلفن همراه در زیر گردن و در تماس باگوشم قرارگرفت.
ارتعاش شدید تلفن همراه در ساعت موعود صبح یک حس تکان دهنده و نامطلوبی در ناحیهی سر و گردن به خصوص در گوشم را موجب گشت. با این وصف در برخاستن تعلل ورزیدم ولی این بار زنگ تلفن همراه در ناحیهی گردن انگیزش مخرب خود را بر جای نهاد.
در همان زمان احساس کردم اثر ارتعاش (ویبراتور تلفن همراه) و زنگ (آلارم) در تماس مستقیم گردن تأثیر سوء خود را روی دستگاه دهلیزی و اعصابم بر جای گذاشت. نیمخیز شدم، سقف، لوستر، پنجرهی هال یک دوران صد و هشتاد درجهیی کرد و توقف نمود.
به طوری که پنجرهها از برابرم از سمت راست به سمت چپ حرکت کردند و از ضلع شمالی به ضلع جنوبی ایستادند. در عوض دیوار و کاناپه از سمت چپ، و از ضلع جنوبی به سمت راست و به ضلع شمالی جابجا شدند.
احساس بدی به من دست داد. خود را روی تشک یله کردم.
پنجرهها با همان چرخش سریع به جای اصل خود برگشتند و دیوار و کاناپه به سمت چپ آمدند.
چند دقیقه در جای خود میخکوب ماندم و بعد بدون تکان گردن آهسته از جای خود برخاستم و به آشپزخانه رفتم تا شعلهی گاز زیر کتری را به عادت هر صبح برای تهیه چای روشن کنم که حس دوران شدیدی به من دست داد و دستگاه گاز، کابینتهای آشپزخانه و یخچال به شدت شروع به چرخش دور محور سر و بدنم کردند و تعادل خود را از دست دادم و از پشت محکم نقش بر زمین شدم.
آن روز دیدم اگر بحران این وضعیت ادامه پیدا کند قادر به حرکت و زندگی نخواهم بود. یک عدد قرص ضد سرگیجه که در دسترس بود بالا انداختم و بالاخره با احتیاط خود را به محل کار رساندم. در تمام روز چند بار با حرکت گردن احساس سرگیجهی چرخشی به من دست داد و این احساس با حرکت گردن شدت پیدا میکرد و بدون نشانههای گوش از قبیل گرفتگی و وزوز همراه بود.
در روزهای بعد هر وقت که از بستر خواب صبحگاهی برمیخاستم سرگیجهی حملهیی به شدت همان حملهی نخست در من حادث میشد. این سرگیجه لحظهیی بود و از چند ثانیه بیشتر نمیپائید.
بعداً خود آموختم که حرکت گردن در وضعیت خاص سبب برانگیختگی سرگیجه میشود از قرارگرفتن در آن وضعیت خاص اجتناب میرزیدم.
یکی از همکاران پیشنهاد کرد که مانور اپیلی (EPILY)برای من انجام دهد به هر تقدیر من به مصرف داروهای ضد سرگیجه بسنده کردم تا از تکرار حملات به تدریج کاسته شد و نیاز به آن مانور هم پیدا نشد و بعدها نیز حمله سرگیجهیی به من دست نداد.
دکتر عبدالحمید حسین نیا
منبع : هفته نامه پزشکی امروز
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست