جمعه, ۱۴ دی, ۱۴۰۳ / 3 January, 2025
مجله ویستا
نقش ICT در رونق صنایعدستی
کارآفرینی دیجیتالی راه نجات اشتغال در ایران است. در هیچ روش کاری و در هیچ اقتصادی نمیتوان به غیر از کسب و کار الکترونیکی روش جایگزینی بهتر برای اشتغالزایی سریع و درآمد بالا با کمترین سرمایهگذاری حاصل کرد. نتایج موفقیتهای کارآفرینی دیجیتالی در جهان، خود نشانگر اهمیت فوقالعاده کسب و کار دیجیتالی در جهان است.
نخستین همایش و جشنواره ملی کارآفرینی دیجیتالی کشور شاید گامی تأثیرگذار برای صنایعدستی بود تا مدیریت کارآفرینی این حوزه به شاخصهای بهرهوری قابل قبولی دست یابد.
روند تحولات جهانی مانند تغییرات چشمگیر در وضعیت جمعیتی، استقبال از مهاجرت، ظهور فنآوریهای جدید و طرح دیدگاهههای نوین در مدیریت و سازمان افقهای فراروی برنامهریزان امور اشتغال قرار دادهاست.
فناوریاطلاعات هم موجب تولید موقعیتهای جدید شغلی و هم زمینه ساز تعغییرات بنیادی در بسیاری از مشاغل دیگر بوده است.
جهانی شدن تسهیل در ارتباطات و تعییرات اقتصادی موجب پیدایش بازار کار تازهای شدهاست که نیروی کار آن نیاز به مهارت و آموزشهای جدید دارد.
تا سال ۲۰۱۰ میلادی مشاغل کنونی به چالش کشیده میشود و حرفههای ارزشمندی به وجود خواهد آمد.
در سالهای آینده اجزای فنآوری اطلاعات از هماهنگی بیشتری برخوردار میشود و اثرگذاری آن بر وضعیت اشتغال و ارتباط بین کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه خودنمایی خواهدکرد. از سوی دیگر، دولتها در برنامهریزی اشتغال با واقعیتهایی مانند ارزشهای حاکم بر یک جامعه، عوامل جغرافیایی، منابع طبیعی، زبان، شاخصهای جمعیتی مانند سن، تحصیلات و ....، بسترهای صنعتی، سطح فناوری، مزیتهای رقابتی و بسیاری عوامل تعیین کننده دیگر مواجه میشوند که مجموع عوامل مذکور و تمایلات با نیازهای پیش گفته جامعه، محدودیتهای تعیین کننده دولتها در برنامهریزی کلان اشتغال به شمار میروند.
در عصر حاضر مشکل اشتغالزایی یکی از دغدغههای مهم مدیران و برنامهریزان محسوب میشود. درگزارشی که در سال ۲۰۰۰ توسط سازمان جهانی کار منتشر شد، تأکید شدهاست که کشورهای جهان تا سال ۲۰۱۰ میلادی باید قادر به ایجاد ۵۰۰ میلیون موقعیت شغلی جدید باشند.
از سوی دیگر روند تحولات جهانی مانند تغییرات چشمگیر در وضعیت جمعیتی، استقبال از مهاجرت، ظهور فناوریهای نو، تولدی سازمانهای جدید اجتماعی و طرح دیدگاههای نوین در مدیریت و سازمان افقهای تازهای را فراروی برنامهریزان و مدیران امور اشتغال قرارمیدهد.
یکی از فناوریهایی که طی چند دهه گذشته اساس و بستر تحول در زندگی بشر بودهاست، فناوری اطلاعات است. فناوری اطلاعات نه تنها خود موجب تولید موقعیتهای جدید شغلی شده، بلکه زمینهساز تعییرات بنیادی در بسیاری از مشاغل دیگر هم بودهاست.
البته این نظریه قدیمی که روند مکانیزه شدن امور موجب افزایش بیکاری خواهدشد، هنوز در جهان طرفدارانی دارد ولی به راستی آیا فناوری اطلاعات اشتغال زاست یا اشتغالزدا؟
تغییرات جمعیتی چه تأثیری بر آمار بیکاری داشتهاسصت؟ آیا عصر اطلاعات میتواند موجب ظهور موقعیتهای شغلی جدیدی شود؟ آیا در فضای جدید ارتباطات، میتوان افراد متقاضی شغل را با موقعیتهای شغلی موجود در آن سوی جهان مرتبط ساخت؟ آیا ارتباطات مردم در دهکده جهانی تأثیری بر روند مهاجرت نخبگان خواهدداشت؟
آیا روند فناوری اطلاعات و تأثیر آن بر موقعیتهای شغلی ملتها قابل پیشبینی است، یا اینکه مسافران سوار بر این موج به سوی مقصدی نامشخص و مبهم در حرکتند و در نهایت آیا فناوری اطلاعات میتواند پاسخی برای حل بحران بیکاری جوانان و تحصیلکردههای کشور داشتهباشد؟
با گذشت زمان و روند تحولات جهانی، فعالیتهای روزمره جوامع با سرعت غیرمنتظرهای در حال مکانیزه شدن هستند. به طوری که در منزل و در محیط کار و تجارت، آثار انقلاب ریزپردازندهها به وضوح نمایان است.
انقلاب اخیر در حال متحول کردن روشها و سرعت فکر کردن، ارتباطات، همکاری،طراحی و ساخت، شناسایی و بهرهبرداری از منابع، بکارگیری تجهیزات، هدایت تحقیقات، تجزیه-تحلیل و پیشبینی آینده، بازاریابی، جابهجایی محصولات، نقل و انتقال اعتبارات و در یک کلام، متحول کردن روش زندگی و تجارت است.
عوامل دیگری همچون تغییرات اقتصادی، جمعیتی، جهانی شدن، تسهیل در ارتباطات، تحولات شگرف در فناوری و ظهور مشاغل جدید، موجب پیدایش بازار کار تازهای شده است که نیروی کار آن نیاز به مهارت و آموزشهای جدیدی دارد.
حال در راستای سعی و اهتمامی که دولت نهم در زمینه اشتغالزایی و کارآفرینی دارد میتوان از صنایعدستی و هنرهای سنتی نیز نام برد که در هجران و دوری از بازار صنعتی قرار گرفته است. با توجه به کارآفرینی و تواناییهای مستتر در این زمینه به طوری که به اذعان مسوولان سازمان ۲ میلیون نفر به طور مستقیم و ۶ و نیم میلیون نفر به طور غیرمستقیم دراین حوزه در حال فعالیت هستند میتوان با القای صحیح و سالم فنآوری دیجیتال در زمینه فروش و ارتقای صنعت هنرهای دستی و صادرات این دستاوردهای عظیم فرهنگی به خارج از کشور بستر مناسبی را در زمینه اقتصاد هنرهای دستی ایجاد کرد و برنامههای بلند مدتی را پایهریزی کرد.
عباس هادیافروز
منبع : پایگاه اطلاع رسانی فرش ایران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست