پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

خلاصه ای از زندگی نامه حضرت ایت الله فاضل لنکرانی (رحمه الله )


خلاصه ای از زندگی نامه حضرت ایت الله فاضل لنکرانی (رحمه الله )
ایشان در سال ۱۳۱۰ شمسی در شهر مقدس قم دیده به جهان گشودند. پدر ایشان مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی (قدس سره) از اساتید و علمای بزرگ حوزه علمیه قم بود و مادرشان از فرزندان پاک سادات بزرگوار و (معروف مبرقع )بود.
ایشان پس از تحصیلات ابتدایی در سن ۱۳ سالگی فراگیری دانش اسلامی را در حوزه علمیه قم آغاز کردند و به جهت برخورداری از هوش و استعداد سرشار دوره مقدّمات و سطح را در مدت ۶ سال به پایان رساندند و در سن ۱۹ سالگی در درس خارج فقه و اصول استدلالی حضرت آیت الله العظمی حاج آقا حسین بروجردی(رحمه الله) شرکت نمودند و به سبب کمی سن، استعداد فراوان و فهم زیاد مورد توجه طلاب و استاد بزرگوارشان قرار داشتند. دوست و هم بحث صمیمی ایشان در دوره تحصیل فرزند برومند بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران آیت الله شهید سید مصطفی خمینی(رحمه الله ) بودند.
ایشان سالها در کلاس درس فقه و اصول آیت الله العظمی بروجردی(رحمه الله) و حضرت آیت الله العظمی امام خمینی(رحمه الله) و فلسفه و تفسیر حضرت آیهٔ الله علامه طباطبایی(رحمه الله) شرکت فرموده و از این بزرگوارن منابع سرشار علوم اسلامی بهره های فراوان بردند.
استعدادفراوان وتلاش پی گیرایشان در درس سبب شد تا در سن۲۵سالگی به درجه والای اجتهاد نایل آیند و این امر به تأیید استادبزرگوارشان حضرت آیت الله العظمی بروجردی(رحمه الله)رسید.
سالها در حوزه علمیه قم دروس سطح را برای گروه بسیاری از طلاب تدریس نمودند و بیش از ۲۵ سال به تدریس خارج فقه و اصول پرداختند . برجستگی درس ایشان در حدی بود که بیش از صدها تن از فضلای حوزه علمیه در درس ایشان حاضر می شدند
از زمانی که حضرت امام خمینی(رحمه الله) مبارزات سیاسی خود را علیه ظلم و فساد و حکومت طاغوتی پهلوی آغاز کردند ایشان به عنوان یکی از یاران و همراهان امام خمینی(رحمه الله ) بوده و قدم به قدم در صف مجاهدان و حامیان انقلاب اسلامی فعالیت داشتند و از جمله اعضای فعال جامعه مدرسین حوزه علمیّه قم به شمار می آمدند و بارها از سوی مأموران حکومت پهلوی به بازجویی فراخوانده شده و به زندان افتادند و سرانجام به بندر لنگه تبعید شدند و پس از چهار ماه اقامت در آنجا به شهر یزد منتقل شدند و مدت دو سال و نیم به صورت تبعید در آنجا به سر بردند.
پس از انقلاب اسلامی نیز همواره پشتوانه ای قوی برای بنیان گذار جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی(قدس سره) و پس از ایشان برای مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای ـ مدظله العالی ـ بوده اند.
ان بزرگوار در اولین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری از سوی امت اسلامی ایران به عنوان یکی از اعضای این مجلس انتخاب شدند و بیش از ده سال ریاست عالی شورای مدیریت حوزه علمیه قم را عهده دار بودند.
از دیر زمان خاندان ایشان از ارادتمندان به اهل بیت عصمت(علیهم السلام) به شمار می رفته و همیشه مجلس عزاداری در روزهای جمعه و سالروز وفات معصومین(علیهم السلام) و مجلس جشن در ایام تولد آن بزرگواران در بیت پدری ایشان برگزار بوده و این برنامه همچنان ادامه دارد. و همین امروز در فیضیه اطلاعیه مجلس عزای حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها ) که قرار است در روز شهادت ان حضرت در منزل ایشان بر قرار گردد را ملاحظه نمودم و هیچ به فکر نمی رسید که شاید بعد از ظهر خبر وفات ان عالم جلیل الشان را دریافت کنم.



با استفاده از رساله توضیح المسائل برای جوانان معظم له
مهدی زارع
http://zaremahdi.parsiblog.com
منبع : مطالب ارسالی


همچنین مشاهده کنید