سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
مجله ویستا


فرار ازبحران اقتصادی!


فرار ازبحران اقتصادی!
باراک اوباما به تازگی دریافته است که پیروزی در انتخابات با تکیه بر بحران اقتصادی آمریکا می تواند برای وی خطرات بزرگی به همراه داشته باشد. در جریان برگزاری رقابتهای انتخاباتی ماه نوامبر ۲۰۰۸ ،اوباما که به دلیل ضعف در صحنه سیاست خارجی و مدیریت داخلی هنوز نتوانسته بود در نظرسنجیها از مک کین پیشی گیرد،با تکیه بر بحران اقتصادی آمریکا عملا آرای مک کین را به سود خود جلب نمود و پیروز نهایی انتخابات شد.اما اکنون اوباما باید به وعده های اقتصادی خود عمل نموده و معضلات اقتصادی موجود در ایالات متحده را حل و فصل نماید.
بارک اوباما اخیرا سعی کرده است بسته اقتصادی جدیدی را در خصوص نجات اقتصاد آمریکا ارائه دهد.این رد حالیست که باراک اوباما رئیس جمهور منتخب آمریکا و برخی نمایندگان محافظه کار مجلس این کشور نسبت به افزایش حجم بسته محرک مالی ابراز نگرانی کردند.
اوباما متعهد شد به محض شروع دوران تصدی ریاست جمهوری در ماه ژانویه بسته محرک اقتصادی خود را ارائه کند. تیم انتقال قدرت وی نیز در این خصوص با رهبران کنگره مذاکراتی را انجام داده است. برخی از نمایندگان دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا بسته ای را پیشنهاد داده اند که بر اساس آن تا مبلغ یک تریلیون دلار برای کمک به ایالتهای این کشور، خرده فروشان، زیرساختها و همچنین پروژه های تامین انرژیهای تجدید پذیر در نظر گرفته خواهد شد. گزارشهای منتشر شده مبلغ این بسته محرک را از ششصد میلیارد تا هشتصد و پنجاه میلیارد دلار اعلام کرده اند. این در حالی است که اوباما اظهار نموده است که افزایش مخارج برای شروع ناگهانی فرآیند بهبود اقتصاد لازم است. وی اظهار امیدواری کرد بتواند هزینه ها را مدیریت کند.
اوباما همچنین هشدارهای خود را مبنی بر احتمال بدتر شدن اوضاع اقتصادی پیش از شروع بهبودی آن تکرار کرد. وی گفت بهبودی اوضاع اقتصادی نه ماهها، بلکه سالها به طول خواهد انجامید. برخی نمایندگان جمهوری خواه مجلس نمایندگان آمریکا نگرانی خود را در این خصوص ابراز کردند. یک کارشناس امریکایی در این خصوص معتقد است که نباید مردم امریکا هزینه بحران اقتصادی داخلی و حماقتهای شرکتهای بزرگ امریکا را در قالب کمکهایی دولتی به این شرکتها متحمل شوند.
تیموتی لی تاکید کرد مردم امریکا با طرح دولت برای کمک به صنایع خودروسازی کشور که در خطر ورشکستگی قرار دارند مخالف هستند. انچه سبب شده است سه شرکت بزرگ خودروسازی امریکا یعنی فورد، جنرال موتورز و کرایسلر وضعیت بسیار ناپایداری داشته باشند قراردادهایی است که این شرکتها زمانی که اوضاعشان رو به روال بود به گونه ای “احمقانه” امضاء کردند اما دیگر نمی توانند این قراردادها را ادامه بدهند.
در این میان اوباما سعی دارد از خبره ترین مشاوران اقتصادی موجود در راستای مهار این بحران رو به گسترش استفاده نماید اما وی هنوز در این راستا ناموفق مانده است.از سوی دیگرفمردم آمرکیا به لحاظ روانی خواستار مشاهده اثرات مستقیم انتخاب اوباما رد اقتصاد خود هستند.از این حیث وظیفه اوباما به مراتب دشوار تر است.رئیس جمهور جدید ایالات متحده هم اکنون سعی دراد طرحهای کوتاه مدت تازه ای را جهت مهار بحران ارائه و عرضه نماید.طرحهایی که از آنها نیم توان با عنوان طرحی جامع و فراگیر یاد نمود.زیرا ارائه و اجرای این طرحهای امکان بازگشت بحران به آمریکا را محتمل می سازد.
لازم به ذکر است که بیش از چهل درصد امریکاییها نگران وضعیت مالی خود هستند که این امار بالاتر از میانگین امارهای هشت ماه نخست سال دو هزار و هشت میلادی است. نتایج یک نظرسنجی جدید نشانگر افزایش نگرانی امریکاییها درباره اوضاع اقتصادی خود نسبت به ماههای گذشته و حتی نظرسنجی های پیش از ماه سپتامبر ( شهریور ماه ) سال جاری است. نتایج این نظرسنجی نشان می دهد ، بطور میانگین حدود سی درصد امریکاییها می گویند نگرانیهای اقتصادی انها از سال دو هزار و هشت میلادی اغاز شده و این امار تا پایان تابستان به حدود سی و پنج درصد افزایش یافته است.
نساءامیری نصرآبادی
منبع : روزنامه رسالت