دوشنبه, ۷ خرداد, ۱۴۰۳ / 27 May, 2024
مجله ویستا
افطار به سبک افغانی
تغذیه در ماه رمضان اصول و روش های خاص خودش را دارد. واضح است كه معده خالی در زمان افطار تحمل غذاهای سنگین را ندارد و متخصصان تغذیه روزه داران را هنگام افطار به شدت از خوردن غذاهای حجیم، پرچرب یا بسیار شیرین منع می كنند. حتی بسیاری از خوراكی های سنتی مانند زولبیا و بامیه هم كه در دوران ما به صورت جزء لاینفك ماه رمضان درآمده اند، از نظر كارشناسان تغذیه مردود هستند چراكه این شیرینی ها حتماً باید با شكر مرغوب و روغن سرخ كردنی تهیه شوند كه در حال حاضر امكان كنترل این حجم وسیع از تولیدات شیرینی پزی ها وجود ندارد. مگر آنكه خودتان دست به كار شوید و زولبیا و بامیه درست كنید كه حتماً خیلی خوشمزه تر از شیرینی های چرب و چیلی بیرون خواهد بود. متخصصان بهترین خوراكی ها را برای گشودن افطار چای شیرین و كم رنگ، شیر گرم، خرما یا فرنی می دانند. اما مواظب باشید چای، شیر یا فرنی خیلی داغ نباشند كه در آن صورت باز هم به معده آسیب می رساند. به هر حال فرنی به عنوان غذای، میان وعده یا دسر بسیار مقوی است.نكته مهم در تهیه فرنی حوصله زیاد برای هم زدن است. فرنی نباید ته بگیرد و پزنده باید از شروع تا پایان طبخ به هم زدن آن ادامه دهد. فرنی در ایران با آرد برنج پخته می شود اما در همسایگی كشور ما، افغان ها نوعی فرنی درست می كنند كه مواد تشكیل دهنده و در نتیجه ظاهر و مزه آن با فرنی ایرانی متفاوت است. این دستور را هم امتحان كنید.
• طرز تهیه:
نیم پیمانه از شیر را كنار بگذارید و بقیه آن را با شكر و نمك در قابلمه بریزید. آن را روی اجاق بگذارید و مرتب هم بزنید تا شكر آن حل شود. آرد یا نشاسته ذرت را به شیری كه كنار گذاشته اید اضافه كنید، آب سرد را در آن بریزید و مخلوط را در شیر و شكر بریزید و باز به هم زدن ادامه دهید. خلال بادام را اضافه كنید. فرنی را همچنان هم بزنید تا مخلوط غلیظ شده و غل غل بجوشد. سپس هل و زعفران ساییده را اضافه كنید. ۵ دقیقه با حرارت كم به طبخ ادامه دهید و بگذارید فرنی ریزجوش بزند. ناگفته پیداست كه هنوز هم باید آن را هم بزنید.
• طرز تهیه:
نیم پیمانه از شیر را كنار بگذارید و بقیه آن را با شكر و نمك در قابلمه بریزید. آن را روی اجاق بگذارید و مرتب هم بزنید تا شكر آن حل شود. آرد یا نشاسته ذرت را به شیری كه كنار گذاشته اید اضافه كنید، آب سرد را در آن بریزید و مخلوط را در شیر و شكر بریزید و باز به هم زدن ادامه دهید. خلال بادام را اضافه كنید. فرنی را همچنان هم بزنید تا مخلوط غلیظ شده و غل غل بجوشد. سپس هل و زعفران ساییده را اضافه كنید. ۵ دقیقه با حرارت كم به طبخ ادامه دهید و بگذارید فرنی ریزجوش بزند. ناگفته پیداست كه هنوز هم باید آن را هم بزنید.
منبع : روزنامه شرق
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
انتخابات ریاست جمهوری انتخابات سید ابراهیم رئیسی ایران رئیس جمهور سیدابراهیم رئیسی شهدای خدمت رئیسی انتخابات ریاست جمهوری 1403 سقوط بالگرد رئیسی ریاست جمهوری رهبر انقلاب
تهران آتش سوزی پلیس قتل شهرداری تهران سلامت وزارت بهداشت مشهد فضای مجازی سازمان هواشناسی بارش باران کنکور
خودرو شمش طلا بازنشستگان دولت سیزدهم قیمت دلار قیمت طلا قیمت خودرو بورس تورم یارانه حقوق بازنشستگان بازار خودرو
تلویزیون ازدواج موسیقی سینما سریال جشنواره کن سینمای ایران کتاب تئاتر سینمای جهان دفاع مقدس سریال پایتخت
دانشگاه آزاد اسلامی کنکور ۱۴۰۳ دانشگاه تهران وزارت علوم
رژیم صهیونیستی اسرائیل غزه فلسطین جنگ غزه روسیه آمریکا حماس لبنان چین حزب الله لبنان اوکراین
استقلال پرسپولیس فوتبال تیم ملی والیبال ایران جواد نکونام لیگ برتر استقلال خوزستان والیبال باشگاه پرسپولیس نساجی بازی بارسلونا
سامسونگ اپل ایلان ماسک گوگل بریتانیا ناسا موبایل ماهواره واتساپ
تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو کاهش وزن استرس خواب زوال عقل آلزایمر افسردگی سیر