شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
مجله ویستا
اوباما و معضلی به نام عراق
علیرغم به قدرت رسیدن سیاه پوستی که با ورود خود به کاخ سفید توانست تراژدی سیاه و سفید را پایان داده و به خیال خود، نیروهای آمریکایی را در آینده نزدیک از عراق خارج کرده و امنیت ملی عراق را به آنها باز پس دهد، عراقیها هنوز نمی توانند چشم انداز روشنی برای آینده خود و کشورشان ترسیم کنند.
اوباما که با «شعار تغییر» سیاستهای خارجی آمریکا پا به این عرصه گذاشت؛ با این وعده که قرار است نیروهای آمریکایی را به زودی از عراق خارج کند، نه تنها عراقیها بلکه سیاستمداران کاخ سفید را نیز شگفت زده کرد.
چشم انداز اصلاح سیاستهای خارجی رنگ و رو رفته آمریکا در منطقه خاورمیانه، به ویژه سیاستهای اتخاذ شده در زمان بوش در قبال ایران، رویایی است که به اعتقاد عراقی ها نه تنها برآورده نخواهد شد، بلکه سرنوشت شوم آنها نیز این همزیستی به اصطلاح مسالمت آمیز با سربازان آمریکایی را به نوبه خود پذیرفته است.
اما آنچه مردم عراق به اصطلاح پایان جنگ می دانند و اگر چه کم اما هنوز معتقدند که اوباما بتواند سیاستهای جنگ طلبانه بوش را تغییر بدهد، چیزی فرای واقعیت خواهد بود.
واقعیت در دست دولتمردان است نه در دست مردم، به قدرت رسیدن اوباما اگر چه مردم و دولت عراق را از بابت روی کارآمدن به اصطلاح یک مهره نرم خو خرسند و امیدوار می کند اما اینجا پایان کار نیست.
توافق نامهای که هر چه بیشتر از آن بحث می شود کمتر به صلح نزدیک می شود برخلاف انتظار اوباما و دولتمردان واشنگتن باعث شده است که دولت عراق نیز یک موضع هجومی و قاطعانه در قبال آن اتخاذ کند.
سیاستهای تخریب کارانه و جنگ افروزانه دولت بوش بر آتش خشم دولتمردان و مردم عراق نسبت به آمریکا روز به روز می افزاید و این امر در روابط اوباما و عراق نیز تاثیرگذار خواهد بود.
مردم عراق معتقدند که اوبامای سیاه پوست با تصاحب قدرت در کاخ سفید توانسته است که خون تازهای را به رگ خونخواران جهان تزریق کند و عرصه جدیدی از مذاکرات را در این بین بوجود آورد، با وجود اینکه اوباما جنگ عراق را در مراحل پایانی خود توصیف کرده است اما مردم عراق همچنان نسبت به درگیریها و آشوبهای روزمره کشورشان احساس نگرانی می کنند.
براساس برنامه اوباما، ۱۴ گردان نظامی از نیروهای آمریکایی در عراق مستقر هستند که قرار است هر ماه یک یا دو گردان خارج شده و نهایتاً در طول ۱۶ ماه تنها یک نیروی ضد تروریست در عراق باقی خواهد ماند که در مورد آن جزئیات دقیقی ارائه نکرده است.
حکومت عراق که توسط شیعیان اداره می شود روابط بسیار عمیقی با ایران دارد و اوباما خوب می داند که اگر می خواهد موضع عراق را نسبت به خود مثبت نگه دارد می بایست با ایران نیز از باب مسامحه و گفت وگو وارد شود.
با این وجود تا به حال تمامی سیاستهای واشنگتن در عراق با شکست مواجه شده است، برای آمریکاییها بیم آن می رود که اگر عراق را ترک کنند نفوذ خود را درخاورمیانه با دستان خود کم رنگ خواهند کرد.
به همین دلیل واشنگتن قصد دارد تا زمینهای فراهم آورد که دولت شیعه عراق با کردها بر سر اراضی مشکوک به توافق رسیده تا بتواند از آنها در مقابل القاعده به نفع خود بهره بگیرد.
با این حال واقعیت این است که اوباما خود می داند که عراق نسبت به شش سال گذشته قوی تر شده است و توانسته تا جایگاهی را در خاورمیانه از آن خود کند و همین امر باعث می شود تا شعارهای اوباما تنها در حد شعار باقی بماند و کاخ سفید عرصه تاخت و تاز رویاهای اوباما قرار نگیرد.
منبع : باشگاه تحلیلگران جوان آریا
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست