جمعه, ۲۱ دی, ۱۴۰۳ / 10 January, 2025
مجله ویستا
پیام رزمایش سپاه چه بود؟
پس از برگزاری اولین رزمایش دریایی آمریکا در خلیج فارس که با همکاری برخی از کشورها مانند انگلیس، فرانسه، ایتالیا و استرالیا در دوشنبه گذشته برگزار گردید، اجرای رزمایش تخصصی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، موجب انعکاس گسترده ای در رسانههای بینالمللی و در محافل سیاسی خاورمیانه شد. علت این توجه وسیع را میتوان به شرح زیر خلاصه نمود:
۱ـ معمولا آمریکا با اجرای رزمایشهای نظامی گوناگون در نقاط مختلف جهان، قصد دارد تا اراده طرف مقابل خود را قبل از آغاز هرگونه درگیری و تهاجم، به شکست کشانده و تصمیم گیری مسئولین کشورهای مختلف را تحت تاثیر تهدیدهای نظامی قرار دهد. هدف از رزمایش اخیرِ آمریکا، شبیهسازی بازرسی کشتیهایی است که احتمالاً مواد تسلیحاتی با خود حمل میکنند و یا ممکن است امکاناتی در اختیار داشته باشند که، در ساخت تجهیزات هسته ای مؤثر هستند. بسیاری از ناظرین بینالمللی، این اقدام ایالات متحده را همسویی با فشار فعلی شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه جمهوری اسلامی ایران دانسته و آن را در این راستا ارزیابی مینمایند.
انتظار آمریکا آن بود که جمهوری اسلامی ایران، تحت تاثیر برگزاری این رزمایش، در مواضع هسته ای خود، نرمش نشان دهد و تهدید جدید آمریکا را جدی تلقی نماید. اما برگزاری رزمایش کنونی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، علامت و نشانه اراده قوی جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به تمرینات نظامی آمریکا در مقطع فعلی است و نشان میدهد که مسیری که آمریکا در جهت حل مسئله پرونده هسته ای ایران دنبال مینماید سرانجام روشنی نخواهد داشت.
۲ـ آمریکا همیشه عادت داشته است که کشورهای غیر همسو با خود در خاورمیانه را از طریق نشان دادن احتمال حمله نظامی اسرائیل تهدید نماید، ولی جنگ اخیر رژیم صهیونیستی با حزب الله لبنان، نشان داد که ارتش اسرائیل، قدرت انجام اقدام نظامی را به عنوان عامل آمریکا در منطقه، از دست داده است و لذا خودِ آمریکا با تکیه بر توانمندیهای نظامی خویش دست به انجام رزمایش هایی با هدف محاصره هوایی و دریایی کشورهای مورد نظر میزند. هم اکنون ایالات متحده در شرایطی قرار گرفته است که اولین نوع از مانور PSI خود را با عنوان «لبه حمله» در اطراف سواحل بحرین در خلیج فارس به اجرا درآورده است.
۳ـ دومین رزمایش پیامبر اعظم (ص) اولین مانور کاملا تخصصی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است که در آن انواع موشکهای برد بلند بالستیکی و ضد سطحی ساخت جمهوری اسلامی ایران مورد آزمایش قرار میگیرند. تاکتیکهای چگونگی استفاده از این موشکها با انواع پرتاپ کنندههای مختلف، میتواند ابتکار عمل جدیدی را در دفاع از کشور و نظام جمهوری اسلامی به نمایش بگذارد. ابتکاری که تنها اختصاص به ایران داشته و تهدیدکنندگان جمهوری اسلامی ایران از کم و کیف آن اطلاع دقیقی ندارند.
۴ـ تجهیزات و مهماتی که در این رزمایش بکار میروند در شرایط تحریم کامل تسلیحاتی آمریکا و اروپا علیه ایران به مرحله برنامه ریزی، طراحی و ساخت رسیده است و آمریکاییها به خوبی میدانند که فشار آنها بر ایران و حمایت آنها از صدام در جریان جنگ تحمیلی و نیز تحریم تسلیحاتی همه جانبه آنان که از زمان فرار شاه از ایران صورت گرفت، موجب گسترش صنایع دفاعی ایران شده و جمهوری اسلامی ایران مجبور شده است که نیازمندیهای نظامی و تسلیحاتی خود را با تکیه بر توانمندیهای نیروهای متخصص داخلی کشور و نیز صنایع سازماندهی شده در سراسر کشور، تأمین نماید. از این جهت، توانمندیهای کنونی موشکی و هوایی ایران و نیز تجهیزات مناسب تولید شده برای یک جنگ نامتقارن در برابر یک تهدیدِ فرامنطقه ای به یک منبع پایان ناپذیر که در درون ملت ایران جای گرفته است متکی و وابسته است. بنابراین آمریکاییها و اروپاییها نمی توانند بر روی این توان رو به گسترش، تأثیر تعیین کننده ای بگذارند و آن را تضعیف نمایند.
۵ـ انواع موشکهای ضد سطحی که در رزمایش سپاه مورد آزمایش قرار گرفته است قابلیت ضربه زدن به تمام هدفهای مورد نظر در سطح خلیج فارس و تا ساحل دور آن را در خود دارند. بنابراین آمریکا این موضوع را درک میکند که وقوع هرنوع درگیری با ایران به مفهوم ناامن شدن خلیج فارس و اخلال در جریان انتقال انرژی از این منطقه به دنیای صنعتی خواهد بود و تمام استعداد ناوگان پنجم آمریکا در خلیج فارس و کلیه ناوها و ناوشکنها و مراکز فرماندهی آنها، در شرایط تهدید، در دسترس و در برد سلاحهای بکار رفته در این رزمایش قرار دارند.
۶ـ آمریکا در جریان جنگ تحمیلی رژیم بعثی عراق علیه جمهوری اسلامی ایران، حضور ناوگان نظامی خود را در خلیج فارس در حمایت از صدام، گسترش بیسابقهای داد و این کشور، هم اکنون بیش از یکصد و ده فروند انواع ناوهای جنگی خود را در خلیج فارس مستقر کرده است. در جریان جنگ تحمیلی، علی رغم اتخاذ تدابیر گسترده، آمریکا نتوانست امنیت ناوهای مختلف جنگی خود را در خلیج فارس حفظ نماید. در آن زمان برخی از این ناوها مورد حمله هواپیماها و جنگ افزارهای مختلف قرار گرفته و برخی از آنها نیز با مینهای سرگردان در خلیج فارس برخورد کرده و منهدم شدند. بنابراین راه گسترش امنیت در خلیج فارس، نظامی کردن این منطقه مهمِ حیاتی برای دنیا نیست، بلکه راه حل اساسی، خروج ناوگان نظامی آمریکا و سایر بیگانگان از خلیج فارس و برقراری امنیت پایدار آن از سوی کشورهای پیرامونی خلیج فارس میباشد.
۷ـ جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده است که رزمایش سپاه پاسداران علیه هیچ کشوری بخصوص کشورهای همسایه و مسلمان منطقه نیست. بنابراین، توانمندی نظامی جمهوری اسلامی ایران به عنوان قدرت مسلمانان در سراسر جهان و قدرت دفاعی کشورهای خاورمیانه تلقی خواهد شد. لذا هیچ یک از کشورهای منطقه، این رزمایش را علیه خود، ارزیابی نکرده اند، بلکه آن را در پاسخ به تهدیدات نظامی آمریکا میپندارند. در شرایط کنونی، بسیاری از کشورهای حاشیه خلیج فارس با وجود فشار آمریکا برای حضور سمبلیک در رزمایش دریایی ایالات متحده، از شرکت در آن خودداری نموده و علاقهمندی خود را به عدم گسترش تشنج در منطقه خلیج فارس عملاً، نشان دادهاند. همچنین هیچ یک از کشورهای پیرامونی خلیج فارس، در جریان عمل، ریسک همکاری با شیطان بزرگ علیه ایران را نپذیرفتهاند.
۸ـ حمایت مردم ایران از داشتن فناوری هستهای و نیز از رزمایش سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نشان میدهد که آمریکا، تاکنون در شکست اراده ملت ایران ناتوان بوده است و آنچه در شرایط سخت تعیین کننده و قابل اهمیت است، داشتن قدرت اراده و مقاومت در راه هدف میباشد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست