جمعه, ۱۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 7 February, 2025
مجله ویستا
گذار از کاخ سفید
علیـــــــــــــرغم کارشکنی افرادی مانند تونی بلر،گوردون براون ،آنگلامرکل و نیکولاس سارکوزی ،گذار از آمریکا به یک ایده وفکر غالب در کشورهای اروپایی تبدیل شده است.دردسرهایی که از ابتدای هزاره سوم تاکنون برای کشورهای اروپایی بوجود آمده است معلول رفتار نادرست سیاستمدران اروپایی در دفاع از منافع واشنگتن بوده است.هم اکنون پازل اروپا به طور کلی در هم ریخته است و اتحادیه اروپا به مجموعه ای ناتوان و ساکن تبدیل شده است.
انگلستان،به عنوان اصلی ترین متحد آمریکا سهم به سزایی در پیدایش وضعیت فعلی داشته است.تونی بلر و جک استراو به عنوان دو نماینده و مهره اصلی نومحافظه کاران در اتحادیه اروپا سبب شدند تا کشورهخای اروپایی در هر گونه شکست سیاستهای خاورمیانه ای آمریکا سهیم باشند. از این رو بحران عراق ذهن بسیاری از همراهان آمریکا در اروپا را به خود مشغول کرده است.سفر اخیر گوردون براون به آمریکا و دیدار وی با بوش نشان داد که لندن همچنان خود را به عنوان زیر مجموعه واشنگتن تعریف نموده و علیرغم جابه جایی ظاهری در راس معادلات سیاسی و اجرایی انگلستان،تغییری در ماهیت این کشور به وجود نیامده است.
براون در حال تکرار همان اشتباه بلر است،منتهی نخست وزیر جدید انگلستان سعی دارد خود را فردی متفاوت با بلر معرفی نماید. این در حالیست که ارتکاب مجدد اشتباهات بلر در عراق به منزله شکست کامل حزب کارگر در لندن خواهد بود.
ائتلاف انگلیسی موسوم به “جنگ را متوقف کنید”، قصد دارد در نامهای سرگشاده به گوردون براون، از وی بخواهد از سیاستهای بوش دوری کند.
این ائتلاف با صدور بیانیهای اعلام کرده است که در نامه سرگشادهاش به گوردون براون نخست وزیر انگلیس، از وی میخواهد تا تمامی نیروهای انگلیسی مستقر در عراق و افغانستان را به کشورشان بازگرداند و از سیاستهای خارجی جورج بوش رییس جمهور آمریکا دوری کند.
مخالفان جنگ در این نامه به براون تاکید کردهاند که حضور نیروهای انگلیسی در عراق به بالا رفتن آمار قربانیان این جنگ منجر میشود و این در حالی است که اکثریت مردم عراق نیز خواهان خروج نیروهای انگلیسی از کشورشان هستند. در این نامه هم چنین آمده است که انتقال پایگاه نظامی نیروهای انگلیسی به خارج از بصره تنها موجب کاهش توانایی نیروهای انگلیسی در دفاع از خویش و افزایش خسارتها بین این نیروها میشود و این نیروها باید به طور کامل از عراق خارج شوند.قرار است براون پس از پایان تعطیلات تابستانیاش در ماه اکتبر، سیاست این کشور در عراق را تشریح کند. اما براون همانند دیگر همتایان برتانیایی خود در طول تاریخ ننگین انگلستان ،بسیاری از حقایق را لا به لای الفاظ تزیین شده مخفی خواهد ساخت تا با این روش بتوان به لابیهای پشت پرده خود با کاخ سفید ادامه دهد.
نکته دیگر اینکه به دنبال اظهارات اخیر بوش در خصوص عراق و مقایسهی جنگ عراق با جنگ ویتنام، منزیس کمپبل رهبر حزب لیبرال دموکرات انگلیس که از احزاب مخالف این کشور است، دلیل این اظهارات را ناامیدی بوش از ادارهی امور عراق دانسته است.
آنچه مسلم است اینکه گذار از آمریکا به عنوان مطالبه اصلی شهروندان انگلیسی و مخالفان حزب کارگر تبدیل شده است،اما حزب حاکم انگلستان به راحتی این مطالبه مهم را نادیده می انگارد و با ارائه توجیهاتی غیر موجه سعی در ادامه حضور خود در عراق دارد.حضوری که نقطه فرجام آن سقوط همزمان دو حزب جمهوریخواه و کارگر در آمریکا و انگلستان خواهد بود.
مهدی مروتی
منبع : روزنامه رسالت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست