جمعه, ۱۴ دی, ۱۴۰۳ / 3 January, 2025
مجله ویستا
مارچوبه
مارچوبه ، گیاهیست دائمی . قسمت خوراکی این گیاه ساقه های خیلی جوان آن می باشند که هنوز از زیر خاک خارج نشده اند و به همین دلیل رنگ انها سفید است.
اگر این ساقه های جوان که در زیر خاک قرار دارند از خاک خارج شوند رنگ آنها تغییر نموده و سبز رنگ می شوند و حتی به ارتفاع ۱۰۰ تا ۱۵۰ سانتیمتر نیز می رسند لکن قابل مصرف نخواهند بود .
● آب و هوا و خاک :
این گیاه در هر آب و هوا و خاکی به عمل می آید ولی بهترین خاک برای این گیاه زمین های شنی و هموسی قابل نفوذ به آب می باشند که رطوبت کافی داشته باشند.
برای برداشت محصول خوب بایستی زمین مورد استفاده برای کشت را از نظر کود فسفر تقویت نمود و از کشت مارچوبه در زمین های رُسی مرطوب پرهیز کرد . مگر آن که آن زمین را قبلا اصلاح کرده باشند و یا آن که زهکشی شده باشد.
● روش کاشت :
این گیاه را وسیله بذر تکثیر می کنند .بذر آن سیاه رنگ و نسبتا درشت است . به این معنی که در هریک کیلوگرم بطور متوسط ۵۰ عدد بذر یافت می شود .بذر مارچوبه ، مدت ۵ تا ۸ سال قدرت رویش خود را حفظ می کند (قوه نامیه ) و پس از کاشت حدود یک ماه طول می کشد تا دانه ها سبز شوند .
برای کشت بذر ابتداء محل مناسبی را برای خزانه نمودن این گیاه در نظر می گیرند و آن را آماده می سازند . به ترتیبی که زمین خزانه کاملا پوک ( قوی و سبک ) باشد .
در پائیز بذر را به صورت خطی در زمین خزانه می کارند و پس از سبز شدن گیاه مرتبا آبیاری و وجین می کنند .
در بهار سال بعد در فروردین ماه تا اواخر اردیبهشت ماه نهال ها را به زمین اصلی که از قبل اماده شده است منتقل می سازند و روی خطوط به فاصله ۲۵ تا ۳۰ سانتیمتر از هر طرف می کارند .
در صورتی که بخواهند این گیاه را مستقیما در زمین اصلی بکارند ، در فروردین ماه و یا اردیبهشت ماه بذر را به فاصله ۲۰ تا ۲۵ سانتیمتر از هرطرف در زمین اصلی کاشته و زمین را آبیاری می کنند .
کشت مارچوبه ، در مزارع بسیار آسان است و در گذشته این گیاه را در فاصله بین درختان می کاشتند و از ساقه های جوان آن که در زیر خاک قرار دارند برای مصرف خوراکی استفاده می کردند .
ساقه های جوان و سفید رنگ را که از زیر خاک خارج می سازند دسته دسته کرده برای فروش به بازار فروش می فرستند .
زمین محل کشت مارچوبه، نیاز به تقویت دارد و بایبستی از نظر مواد غذائی غنی باشد تا محصول پُربار بدهد .
لازم به تذکر است که مارچوبه در واقع در ایران یک نوع سبزی اشرافی میباشد و عموم مردم علاقه ای به استفاده از آن از خود نشان نمیدهند .
منبع : گل و گیاه
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست