چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
ابوطالب طالبی (کشتی آزاد)
ابوطالب طالبی در بیست و یکم فروردین ۱۳۲۴ در روستای گرگر شهر مرند به دنیا آمد. در سیزده سالگی به همراه خانواده خود به تهران مهاجرت کرد و در جوادیه تهران سکنی گزید. علاقه وافر او به کشتی باعث شد در اوایل نوجوانی به باشگاه پولاد تهران رود. ۳ سال زیر نظر حسینقلی (اصغر) مهرآموز به تمرین سخت بپردازد. پس از فراگرفتن کشتی به باشگاه جعفری رفت. در کنار نبی سروری، مهدی یعقوبی و محمدعلی خجستهپور مراحل ترقی را به سرعت پیمود. اولین رقابت جدی او در سال ۱۳۴۴ بود که تیم قدرتمند شوروی برای انجام دیداری دوستانه به ایران آمد.
تیم ایران در این سال به مقام قهرمانی جهان در منچستر رسیده بود. در شب سوم پیکار دو تیم، طالبی در برابر علی علیاف قهرمان نامدار روسها مبارزه ای نزدیک داشت و در حالیکه در تمام طول کشتی حمله میکرد با یک امتیاز مسابقه را واگذار کرد.
سال بعد، طالبی در حالیکه تنها ۲۱ سال سن داشت با دوبنده تیم ملی در مسابقات جهانی ۱۹۶۶ تولیدو به میدان رفت. در این رقابت ها ۱۶ کشتی گیر برروی باسکول رفتند و طالبی با قرعه شماره ۱۶ در دور اول با یرجولیپانن از فنلاند روبرو شد. طالبی این مبارزه را با امتیاز برد و در دور دوم هم هنریش تروتزباچر از اتریش را با امتیاز مغلوب کرد. سومین کشتیگیری که در برابر وی شکست را پذیرا شد کارل دودریمونت آلمانی بود. طالبی در دور چهارم استراحت کرد و بعد در دور پنجم به مصاف علی علیاف ورسی رفت که این مبارزه به تساوی انجامید. آخرین مبارزه او با حسن سوئیچ از ترکیه بود که با شکست امتیازی طالبی همراه شد تا با ۸ نمره منفی بر سکوی سوم وزن ۵۷ کیلوگرم بایستد.
یک سال پس از آن، طالبی در دهلینو هندوستان یک بار دیگر به مدال برنز جهان رسید. در این سال ۱۷ کشتیگیر در ۵۷ کیلوگرم حضور داشتند که نماینده ایران صاحب قرعه شماره ۹ بود. او در دور اول با تادامیشی تاناکا از ژاپن روبرو شد و کشتی را باخت. در دومین مبارزه،هورست مایر از آلمان شرقی را با ضربه فنی پشتسر گذاشت و در دور سوم به مصاف ریچارد سوفمان از ایالات متحده رفت که این کشتیگیر را با امتیاز شکست داد. در پیکار چهارم ، طالبی انتقام شکست سال قبل را از حسن سوئیچ ترک گرفت تا به دور نهایی برسد. در این مرحله با تساوی برابر بیشامبر سینگ از هندوستان و شکست برابر علیاف روس به مقام سوم جهان رسید.
ابوطالب طالبی در سال ۱۹۶۸ در تنها المپیک زندگیش حضور یافت. مکزیکوسیتی میزبان ۲۱ کشتی گیر در وزن ۵۷ کیلوگرم بود که طالبی با قرعه شماره ۱۷، در دور اول به مصاف خاویر راکسون از گواتمالا رفت و به راحتی به پیروزی رسید. او در دور دوم با احمدجان از افغانستان روبرو شد و این کشتی گیر را هم ۳-صفر برد. پیروزی در برابر محمد سودار از پاکستان و دونالد بهم از ایالات متحده، طالبی را در دور ششم (در دور چهارم استراحت کرد) در برابر علیاف روسی قرار داد،پیکاری که علیرغم شایستگیهای طالبی مساوی اعلام شد. در آخرین کشتی، طالبی در حالیکه تا دقایق پایانی (۳-۰) از یوجیرو اوتاکه ژاپنی پیش بود، خاک و بارانداز شد و با قبول تساوی بر سکوی سوم المپیک قرار گرفت.
مسابقات جهانی ۱۹۶۹ ماردل پلاتا،آخرین حضور طالبی بود. در این رقابت ها کشتی گیر شایسته تیم ایران پیروزیهای خوبی کسب کرد ولی با شکست در آخرین مبارزه در برابر دونالد بهم آمریکایی با ۸ امتیاز منفی سومین مدال برنز جهانی خود را دریافت نمود. پس از کسب این ۴ مدال برنز، طالبی به وزن ۶۲ کیلوگرم صعود نمود و چند سالی در این دسته کشتی گرفت. از جمله چند مدال طلا از مسابقات ارتش های جهان کسب نمود و در نهایت در سن ۲۷ سالگی برای همیشه بر تشک بوسه زد و کشتی را کنار گذاشت.
منبع : سایت پارس اسپورت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست