چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
ابراز احساسات در چین
جام جهانی فوتبال ظاهراً میدانی برای تمامی دنیا و قاره های آن و همه تیم های جهان است، اما معمولاً وقتی به مرحله دوم جام می رسیم، از تیم هایی به جز اروپا و آمریكای جنوبی و شاید هم یك تیم از آفریقا، اثری از سایر تیم ها نمی ماند و وجه «جهانی» جام به شدت تحلیل می رود و گاهی تصور می كنید كه فقط با مسابقات جام ملت های اروپا طرف هستید كه رقابت های اخیر در آلمان نمونه روشن و تازه ای در این زمینه بود.
چین، پرنفوس ترین كشور دنیا، اصولاً جایی بین ۳۲ تیم حاضر در دور پایانی جام نیافت و در آلمان به كلی غایب بود ولی پخش گسترده این مسابقات از تلویزیون چین باعث شد توجهی عظیم به آن مبذول شود. گزارش و تفسیر رقابت ها بر عهده یك گوینده به نام هوانگ جیان شیانگ بود و او هم توانست بازی ها را برای تماشاگران پرشمار چینی گرم كند و شاید قدری بیش از معمول هم گرم سازد. در بازی ایتالیا با استرالیا در مرحله یك هشتم نهایی كه كار به لحظات آخر كشیده شد و فقط در این مقطع یك ضربه پنالتی گره كار را به سود ایتالیایی ها گشود، جیان شیانگ ابتدا آرامش و تسلط خود را حفظ كرد، اما به آرامی پریشان و بیش از حد احساساتی شد و شروع به پرت و پلا گفتن كرد.
وی در لحظه وقوع حادثه دو سه بار با صدای بلند كلمه «پنالتی، پنالتی» را به زبان آورد، اما وقتی آرام شد، شروع به زدن حرف های فلسفی كرد و گفت: «باید در درجه اول از فابیو گروسو (مدافع چپ ایتالیا) تقدیر كرد. او سنت و كارایی و پیشینه آدم هایی مثل پائولو مالدینی را به ودیعت گرفته است و در غیر این صورت نمی توانست این پنالتی را به نفع تیمش بگیرد. سنت و سابقه و توان فوتبال ایتالیا از این طریق استمرار می یابد. او یك مدافع چپ عالی است. او در این نبرد تنها نیست، اما شاید از همه بهتر و تاثیرگذارتر باشد.»
حرف های قصار جیان شیانگ در لحظات بعدی نیز ادامه یافت و شور و هیجان بیشتری پیدا كرد. وقتی فرانچسكو توتی پشت پنالتی ایستاد تا ضربه را بزند حرف های مفسر چینی به تدریج تندتر و بلندتر شد؛ «او انتظارها و توقعات یك ملت را بر دوش خود حمل می كند و همه نگاه ها و مسئولیت ها با اوست. به او نگاه كنید.» وقتی توتی با یك ضربه خشك و قاطع توپ را در دروازه نشاند و كار را تمام كرد باز هم اظهارنظرها و حرف های مفسر چینی گل كرد و یادش رفت كه پنالتی را توتی گل كرده است. «بازی تمام شد. ایتالیا برد. چه مدافع چپ فوق العاده ای (اشاره به گروسو)، جشن تولدت مبارك، مالدینی!! زنده باد ایتالیا، درود بر ایتالیا. احتیاجی هم نیست كه استرالیایی ها ناراحت باشند. راه برگشت شان كوتاه است. آخر، اكثر آنها نه در استرالیا بلكه در كشورهای اروپایی و در همین اطراف (منظور اطراف آلمان است) زندگی می كنند. بای، بای!»
فردای آن روز عده ای معترض شدند و گزارش های مفسر چینی را مغرضانه و بدوی و مسخره خواندند. پس از آن پر و بال او تا حدی چیده شد و در نتیجه او آرام ترین روزش را در مسابقه فینال گذراند. با این كه كار ایتالیا و فرانسه به ضربات پنالتی كشید و هیجان در آن لحظات به اوج خود رسیده بود و مفسر توانمندی(!) مثل جیان شیانگ می توانست با استفاده از فرصت كولاك كند، او در پایان ضربات پنالتی صرفاً و به كوتاهی گفت: «ایتالیا قهرمان جهان شد. چهار سال بعد شما را می بینیم!»
● چمن توی دماغ
چون به چین رسیدیم، اجازه بدهید یكی دو دقیقه دیگر هم در آنجا بمانیم و از یك جنس و كالای پرطرفدار مرتبط با جام جهانی برای شما قصه ای را نقل كنیم. كالای مذكور كه در چین بسیار خوب به فروش می رفت و بر سرش دعوا بود، قوطی های حاوی «هوا»ی فشرده جام جهانی بود. این قوطی ها در محل های مختلف محل برگزاری جام جهانی امسال تهیه شده و هوای آن مكان ها درونش جمع آوری و فشرده شده بود. به عنوان مثال برگزاركنندگان جام درست در موقعی كه چمن ها در ورزشگاه ها در حال كوتاه شدن بود و هوا بوی چمن را گرفته بود، اقدام به پر كردن قوطی ها از این هواها كرده بودند. یك مقام سفارت چین در برلین می گفت: «كافی است در قوطی را باز كنید تا چمن بیاید توی دماغ تان!»
● اسكاتلند بالاتر از انگلیس
اسكاتلند و چین یك وجه اشتراك دارند و آن راه نیافتن هر دویشان به دور پایانی جام جهانی امسال است. البته اسكاتلند برخلاف چین عذری كاملاً موجه برای شكست خود در دور مقدماتی جام داشت، زیرا در همان گروهی قرار گرفته بود كه ایتالیا در آن جای داشت و چه كسی جرات دارد تیم ملی فوتبال سرزمین خسیس ها را بابت عقب ماندن از قهرمان جهان شماتت كند؟ اسكاتلند اضافه بر این یك دفاعیه قوی تر را نیز برای خود جور كرده است زیرا اگر در گذشته گفته می شد كه انگلیس ابداع كننده فوتبال مدرن و چین به اجرا درآورنده فوتبال اولیه بوده اند، در جدیدترین تحول اسكاتلندی ها مدعی شده اند كه فوتبال مدرن و مدون ابتدا در كشور آنها به بازی و مرحله اجرا گذاشته شده است.
این امر در كتابی نوشته دیوید ودربرن و مربوط به سال ۱۶۳۳ مورد اشاره قرار گرفته است. در این كتاب كه اخیراً در نمایشگاهی در هامبورگ به معرض تماشای عموم گذاشته شده است، شرحی از بازی فوتبال و انجام آن در نیمه اول قرن هفدهم در خاك اسكاتلند آمده است. ریچارد مك بریرتی مدیر موزه فوتبال گلاسكو می گوید: «این كتاب كاملاً مستدل و مستند و متكی بر حقایق است و نمی توان ادعا و سهم اسكاتلند را در این زمینه انكار كرد.» با این حال باید دید انگلیسی ها چه می گویند. زیرا اگر اسكاتلند همین كتاب را دارد انگلیسی ها حداقل ۱۰۰ كتاب در این زمینه دارند كه نشان می دهد فوتبال به شكل فعلی اش در كشور آنها پا گرفته است و حذف و ناكامی مجددشان در جام جهانی اخیر هم این معادله و ادعا را عوض نمی كند.
منبع: Uefa
وصال روحانی
وصال روحانی
منبع : روزنامه شرق
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست