یکشنبه, ۱۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 5 May, 2024
مجله ویستا

آیین سوگواری در طرقبه


آیین سوگواری در طرقبه
طرقبه، عابد خراسانی- ایام محرم و صفر در طرقبه شور و غوغایی خاص حکمفرماست. در بیشتر منازل توسط ساکنان طرقبه در این روزها مجالس عزاداری و تعزیه حضرت اباعبدا...الحسین برگزار می شود.مراسم سوگواری در طرقبه نیز همچون سایر شهرهای میهن اسلامی مان از دهه اول ماه محرم آغاز می شود و این مراسم تا پایان ماه صفر ادامه می یابد. مردم طرقبه علاوه بر مساجد و تکایا مراسم سوگواری را در منازل خود نیز برگزار می کنند.خبرنگار خراسان در توضیح چگونگی این مراسم می گوید: بانوان طرقبه ای نیز همراه با مردم خداجو مراسم روزه خوانی خود را معمولا به صورت هفته و دهه برگزار می کنند، این مراسم در دهه آخر ماه صفر شور و حال خاص خود را دارد و در روز آخر مراسم برابر سنت دیرینه نذر خود را نیز ادا می کنند، که معمولا پذیرایی میهمانان مراسم روضه خوانی با غذاهایی چون دیگچه، آش، بلغور و شله زرد است.اربعین حسینی و چهل وهشتم، رحلت پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد(ص) و شهادت امام حسن مجتبی(ع) اوج برگزاری مراسم سوگواری است که سوگواران با تهیه غذاهای محلی اطعام می شوند.برای تهیه این غذاها مردم با اهداء نذر خود مشارکت می کنند و به این طریق به دنبال برآورده شدن خواسته های خود می باشند و از خداوند متعال می خواهند مشکل آنان را برطرف سازد.در میان این غذاها دیگچه که غذای سنتی مردم طرقبه است، آقایان همکاری خوبی با بانوان دارند و پس از تهیه آن در آخرین روز از مراسم سوگواری در منزل که معمولا ۷ تا ۱۰ روز به طول می انجامد از میهمانان پذیرایی می کنند.مواد اصلی این غذا شیر، شکر و برنج است که برخی آشپزهای باسلیقه از زعفران و کاکائو نیز برای تزیین آن استفاده می کنند، که علاوه بر تزیین غذا را لذیذتر و مطبوع تر می کند.
منبع : روزنامه خراسان