چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
مجله ویستا
شصتمین روز
![شصتمین روز](/mag/i/2/8dduu.jpg)
دبیر فدراسیون استعفا داد، دبیر بعدی درباره هرج ومرج سیستم اداری فدراسیون داد سخن سر داد و بلافاصله نایب رئیس درخواست كرد او را مقابل ساختمان فدراسیون كشتی شلاق بزنند. آرام ترین داوران نیز آنهایی بودند كه به تومار نوشتن قناعت می كردند، مربیان مشهور یكی یكی به بیرون صحنه رانده می شدند و صحنه گردانان فدراسیون نشین هم نمی دانستند جواب آنها را بدهند یا طلبكاران میلیاردی را دست به سر كنند.
در چنین معركه ای محمدرضا طالقانی در تلویزیون می گفت فدراسیون كشتی مثل ساعت كار می كند. طالقانی فقط صدای تیك تاك فدراسیون را می شنید و نمی دانست دارد كاركرد مخرب یك بمب ساعتی را توجیه می كند كه آماده انفجار است. كِشتی كُشتی به گل نشسته بود، بالاخره آن یكی حاجی از ورزش توپ و تور آمد تا با توپ پر و تور تدبیرش از دریای زرین كشتی ایران طلا صید كند. از آمدن یزدانی خرم بیست روز هم نگذشته بود كه چوب دست ها دوباره به اهتزاز درآمدند. حتماً می دانید، نظریه ای در ورزش هست كه طبق آن میزان موفقیت افراد را باید با حجم حملاتی سنجید كه بر آنها وارد می شود.معلوم نیست فدراسیون جدید هم بتواند بر ویرانه ای كه مدیر قبلی قرار بود كاخ كشتی را در آن بنا كند آلونكی بسازد. مقاله ای كه می خوانید، به بررسی دگردیسی دو ماه اخیر نظام سنتی ورزش اول كشور اختصاص دارد.
● رئیس فدراسیون
سیدحمزه مسئول دفتر یزدانی خرم میز كارش را چسبانده به دیوار اتاق حاجی. دكوراسیون این اتاق تا حدودی تغییر كرده ولی تقدیرنامه ای كه دادكان به طالقانی داده بود همچنان روی دیوار است. رئیس جدید كمتر به فدراسیون كشتی می آید اما محمود اسلامی كه از او به عنوان چشم یزدانی خرم یاد می شود در همین اتاق مستقر است. فردی كاركشته در امور مالی و اداری كه اگر یزدانی خرم والیبال را رها كند از شدت سنگینی مسئولیت های او نیز كاسته خواهد شد.
● نایب رئیس
مرتضی فرجی یك ماه است به فدراسیون نمی آید. روزهای اول همراه یزدانی خرم بود اما ناگهان رفت و دیگر نیامد. مصاحبه ای هم نكرده كه دلیلش را خودش بگوید.
● دبیر
حسن بهشتیان جای خود را به دبیر اسبق فدراسیون در زمان پرویز سیروس پور سپرد. عارف ربطی آن موقع به خاطر مداخله در مسئولیت هایش از سمت خود استعفا داد. ربطی در امور اداری بسیار منضبط است، یعنی خصیصه ای كمیاب در خانواده كشتی.
حسن بهشتیان قبل از رفتن ادامه همكاری را غیرممكن دانست و با تاكید بر ناآگاهی مسئول جدید از شرایط كشتی برای آینده این ورزش ابراز نگرانی كرد. اما عارف ربطی واكنشی به اظهارات دبیر قبلی نشان نداده و سیستم اداری فدراسیون را نیازمند خون تازه ای می داند و تاكید می كند هر طور شده نظم را در كشتی نهادینه خواهیم كرد.
● كمیته داوران
پرحاشیه ترین بخش در كشتی كشور حالا رئیس دیگری را تجربه خواهد كرد. محمد یوسف نژاد می گوید در چند سال اخیر برخی چون در راس هرم كمیته داوران قرار داشتند این مجوز را برای خود صادر می كردند كه باید در تمامی مسافرت های خارجی حضور داشته باشند. یوسف نژاد خودش ۴۸ ساعت پس از انجام این مصاحبه ساك ورزشی ای را برای سفر به امارات بست.
او در كمیته داوران جایگزین محمد ابراهیم امامی شده. امامی درباره بركناری اش می گوید: امیدوارم یوسف نژاد از افرادی استفاده كند كه دنبال منافع شخصی نبوده و مسائل ملی را ارجح تر از سایر موارد بدانند.
اصغر رامبد داوری كه از منتقدین امامی بود در این خصوص می گوید: ایشان خودش اداره امور را به فردی سپرده بود كه برای چیدمان داوران در لیگ برتر حتی از دریافت چند كیلوگرم عسل هم ابایی نداشت. همان فردی كه ظرف چند ماه به صورت آسانسوری از جمع داوران درجه سه بین المللی به جرگه درجه یكی ها ارتقا پیدا كرد.
خود محمدابراهیم امامی البته از چنین اتهاماتی مبرا است و قبل از ریاست نیز از بهترین داوران كشتی كشور به شمار می رفته، اما یوسف نژاد می گوید: ادبیاتی كه امامی به كار برده شایسته یك داور كشتی نیست.
طی این سال ها با ریاست هر داوری بر كمیته داوران گروهی كه كمتر فرصت قضاوت پیدا می كردند نامه های بدون امضایی برای رافائل مارتینتی رئیس فدراسیون جهانی پست می كردند كه در متن آن رشوه خواری كمترین اتهام به داوران مسئول بود.
در انتخاب یوسف نژاد نكته ظریفی هست. منتقدین محمدابراهیم امامی در نامه های خود به مراجع ورزشی حتی مراجع نظام، انتصاب امامی را با توجه به ضرورت انتخابی بودن ریاست كمیته داوران غیرقانونی اعلام می كردند. اما همان نگارنده ها كه اینك با تغییر رئیس كمیته داوران از شانس ورود به این كمیته برخوردار هستند، دیگر حرفی از انتخابات نمی زنند و بی صبرانه منتظر «انتصاب» هستند.
یوسف نژاد درباره عزیز اطاعتی كه قبل از امامی ریاست كمیته داوران را بر عهده داشت، می گوید: اطاعتی در دوران مسئولیتش به سفرهای مختلفی رفته است. هستند داورانی كه رتبه آنها با اطاعتی برابر است اما در چند سال اخیر حتی به یك مسابقه بین المللی هم اعزام نشده اند.
اما عزیز اطاعتی هم به سرویس كشتی فعال خبرگزاری فارس گفت: به زودی دست هنرپیشه ها و افرادی كه تنها به دنبال منافع شخصی هستند برای همه رو خواهد شد. ایشان خودش به صورت غیرقانونی همراه تیم نوجوانان به تایوان آمد. چندی بعد هم به بهانه تهیه فیلم مستند كشتی به عنوان فیلمبردار به یك سفر خارجی اعزام شد و حتی از سرپرست تیم نیز مبلغ قابل توجهی به عنوان خسارت دوربین گم شده دریافت كرد، اما دریغ از ساخت یك دقیقه فیلم. من سی ماه بدون حقوق در كمیته داوران كار كردم، امامی هم از سالم ترین افراد خانواده كشتی است. اما این آقا اگر به نمرات داوری اش نگاه كند متوجه خواهد شد كه اصلاً در حد و اندازه های این بلندپروازی ها نیست.
● دبیرخانه
رضا غلامی مدت ها است كه مسئولیت دبیرخانه را برعهده دارد اما از اختیارات فراوانی كه او در فدراسیون های قبلی داشت به شدت كاسته شده. رضا غلامی تغییر نخواهد كرد، مگر اینكه حسن شریف همكار قدیمی اش جای او را بگیرد.
● كمیته مربیان
مهدی شیرگیر دیگر به فدراسیون نمی آید. اصولاً مربیان مراوده ای با كمیته ای كه اینك اتاقش به كمیته تداركات سپرده شده نداشتند. شیرگیر ضمن رد اتهام كم كاری دلیل ناكارآمدی كمیته مربیان در دوران طالقانی را مشكلات مالی می داند.
به هر حال هنوز حتی یك مربی هم در سطح كشور نسبت به تعطیل بودن كمیته مربیان معترض نشده.
● روابط عمومی
مجید رجبی رفت و محمد مشهدی آقایی آمد كه قهرمان اسبق ۶۲ كیلوگرم ایران است و در دوران سیروس پور نیز همین مسئولیت را بر عهده داشته. زمان مدیریت رجبی، كه مدیر سختكوشی هم بود، یكی از كاركنانش اخبار محرمانه فدراسیون طالقانی را به بیرون منتقل می كرد. اما مشهدی آقایی ضمن حاشیه زدایی از واحد روابط عمومی، نباتچیان، كریمیان و خسروانی را به فهرست همكاران شاغل قبلی افزوده است.● امور مالی
آخرین بحران فدراسیون طالقانی، مسائل مطروحه در خصوص ریخت و پاش ها و حتی زد و بندها بود كه اولین بار توسط اسدالله رضایی دبیر وقت فدراسیون مطرح شد. مرتضی فرجی نیز از رئیس قوه قضائیه خواست تا به این اتهام رسیدگی شود و در صورت عدم احراز، افترازننده را مقابل فدراسیون كشتی شلاقبزنند.
امروز آن التهاب فرونشسته. مطلب ایمان زاده و تهرانی با نیروهای مجری كه در اختیار دارند مسائل مالی فدراسیون را زیر نظر گرفته اند.
● امور عمومی و تشریفات
بیش از دو دهه نیكخواه مسئول این كمیته بود. یزدانی خرم نام این كمیته را به تداركات و پشتیبانی تغییر داد و ریاست آن را به یكی از معتمدینش یعنی جعفر اولیاء سپرد. قاسم نفر هم كارپرداز فدراسیون شده. گویا كاركنان فدراسیون به شدت از این كمیته راضی هستند. ضمناً بلیت های هواپیمایی نیز بدون پورسانت بازی و واسطه گری خریداری می شود.
● كمیته انضباطی
البرز چلبی رئیس كمیته انضباطی بود و محمدحسین قیامت هم مسئول شورای انضباطی سازمان لیگ. فعالیت های موازی دو بزرگوار به جایی رسید كه بعد از كاهش محرومیت فریدون قنبری و پژمان درستكار، در رسانه ها همدیگر را به ناآگاهی از مسائل ورزشی و حتی قضایی متهم كردند. قیامت دیگر به فدراسیون نمی آید و به چلبی نیز هنوز ابلاغ جدیدی داده نشده.
● كمیته فنی
منصور مهدی زاده قهرمان بلندآوازه جهان به عنوان رئیس ثابت این كمیته انتخاب شده. محل كار او خانه كشتی ایران است و محل استقرارش هم اتاق كار مرحوم پروفسور حمیدی. متاسفانه این روزها برخی تلاش ها برای ایجاد گسست در تعاملات دو منصور بلندآوازه كشتی ایران كاملاً علنی شد.
● سازمان لیگ
اسدالله رضایی رئیس قبلی سازمان لیگ جای خود را به تورج لارودی داد. هیات های كشتی نیز حمایت خود را از مسئول جدید ابراز كردند و حتی مهندس مهدی پور رئیس هیات كشتی مازندران نیز پای ورقه حمایت از لارودی را امضا كرد.اسدالله رضایی می گوید این روزها هر كسی ساز خودش را می زند و از باند و دسته خودش استفاده می كند.
در عین حال تورج لارودی در مهمترین اقدام، دروازه ورود كشتی گیران خارجی را بست كه البته واسطه ها متضرر خواهند شد. لارودی ضمناً در رسانه ها از ورود به مسائل خارج از امور لیگ خودداری می كند. رویه اسی صحیح كه از جانب مسئولین اغلب كمیته ها رعایت نمی شود.
● انستیتو و روابط بین الملل
مهدی خالدی بی آنكه آكادمی را گذرانده باشد ریاست انستیتو را بر عهده داشت. به همین خاطر خودش هم به بركناری اش اعتراضی نكرد. دكتر ضیاء معینی كه در دهه چهل كشتی گیر نیز بوده به جای او گمارده شد. دكتر معینی یك بار در زمان طالقانی برای تشكیل شورای عالی برنامه ریزی تمرینات، به اتفاق دكتر دهخدا، دكتر رجبی، دكترشادگان و... دعوت به همكاری شد كه البته مثل اغلب طرح های آن فدراسیون به اجرا درنیامد. معینی كه دكترای فیزیولوژی دارد، رساله ای درخصوص «اثر كاهش وزن به روش آب زدایی بر متغیرهای منتخب فیزیولوژیكی و آمادگی جسمانی در كشتی گیران زبده»تحریر كرده.
خالدی مسافرت های مكرری به خارج از كشور دارد و یزدانی خرم نیز بر لزوم حضور تمام وقت مسئول روابط بین الملل در فدراسیون تاكید كرده.
● كمیته استان ها
این كمیته من درآوردی پس از بی ثمر ماندن حمایت های رئیس قبلی فدراسیون در حمایت از اصغر ثمربخش در انتخابات هیات كشتی مازندران ابداع شد. وقتی ثمربخش از نقی كلانتری شكست خورد بلافاصله كمیته امور استان ها به ریاست فرد مغلوب در چارت اداری فدراسیون گنجانده شد. طبیعی است كه این كمیته غیرضروری دیگر وجود خارجی نداشته باشد. هیچ استانی هم معترض نیست.
● كمیته اعزام ها
كمیته عجیب دیگری به ریاست جمشید آرش كه به دلیل مسافرت آرش به خارج از كشور هیچ فعالیتی نداشت. آرش كه از آرشیویست های مشهور كشتی است پس از بازگشت به ایران نیز به فدراسیون كشتی نرفت.
● كمیته پیشكسوتان
رئیس این كمیته همچنان محمد مشهدی آقایی است و مسئولیت روابط عمومی اش را احمد دباغ برعهده دارد. البته یك شورای عالی سیاستگزاری پیشكسوتان هم به ریاست ابراهیم جوادی هست. خسرو زمانی نیز اخیراً یك NGO تشكیل داده كه مثل همان شورای عالی نتیجه ای جز بی كلاه ماندن سر پیشكسوتان در برنداشته.
● كمیته بدنسازی
دیگر قرار نیست سرمربیان تیم های ملی مسئولیت بدنسازی را به اطرافیان خود بسپارند. كمیته بدنسازی به ریاست دكتر بهمن میرزایی قهرمان اسبق ۶۲ كیلوگرم كشور تشكیل شده تا بر حسب شرایط هر تیم از رده های سنی مختلف، مربی واجد شرایط برای تدوین برنامه های آمادگی جسمانی آن تیم را معرفی كند.
یزدانی خرم می گوید من یا باید كار كنم یا اینكه وقتم را بگذارم برای خواندن مطالبی كه بخش عمده ای از آن را باید به حساب ناآگاهی گذاشت. الان بهترین نفرات دارند برای تیم های ملی زحمت می كشند. حتی دكترای تغذیه نیز برای اردونشینان انتخاب كرده ایم تا برنامه غذایی، مكمل ها و ویتامین های مصرفی آنها را با استانداردهای روز جهان منطبق كنیم. از روزی كه آمده ام تا قبل از رقابت های جوانان آسیا در هفت تورنمنت مهم بین المللی شركت كرده ایم و تیم ها را بدون هیچ مشكلی اعزام كرده ایم. ۴۱ مدال هم گرفته ایم كه ۲۳مدال آن طلا بوده.
از بدو ورود یزدانی خرم پرونده مباحث تحقیرآمیز بی پولی و بدهكاری در فدراسیون كشتی بسته شد. پرداخت حقوق به كاركنان غایب متوقف شده.
از اعزام های توریستی به تورنمنت های درجه سه جلوگیری می شود و با شرحی كه در بالا آمد نیز واضح است عزیزانی كه همیشه در كجاوه انیس بودند و در حجره نیز جلیس، از بدنه كشتی دور نگه داشته می شوند. در غربال یزدانی خرم كادر فنی تیم های ملی در رده های سنی مختلف نیز با تحولاتی مواجه شده اند. درخصوص مسئولان جدید كشتی ایران فعلاً هر نوع قضاوتی عجولانه است و هنوز ثلث اول هم تمام نشده كه دائم می خوانیم و می شنویم: هنوز از فدراسیون جدید چیزی ندیده ایم و آنها بهتر از فدراسیون قبلی نیستند! این تعابیر شتابزده متعلق به مشاورین مایشاء است. فدراسیونی می رود و فدراسیونی می آید اما مشاورین احكام شفاهی به جا مانده از فدراسیون های قبلی را غیرقابل ابطال می دانند.
تمدید نكردن برگه های ماموریتی مشاورین داوطلب به مقداری جرات نیاز دارد و باید دید یزدانی خرم تا كی به مقاومت ادامه خواهد داد. مشاورین برای مشروعیت بخشیدن به كسب و كارشان «و شاورهم فی الامر» را تكرار می كنند اما در این شصت روز یزدانی خرم به ادامه آنكه آیه شریفه «فاذا عزمت فلیتوكل علی الله» است توجه بیشتری داشته. والیبالی ها برای تثبیت جایگاه بین المللی شان ۱۷ سال صبر كردند. ببینیم خانواده كشتی می تواند ۱۷ هفته طاقت بیاورد؟
مهدی رستم پور
منبع : روزنامه شرق
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست