پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
مجله ویستا
هماهنگی، ثبات تاکتیکی و سپس بالانشینی در جدول
برخلاف۲ فصل گذشته كه موناكو در بازار نقل و انتقالات تابستانی درست و حسابی گرد و خاك راه می انداخت، این بار با وجود از دست دادن ژیوه، توره و ژیگلیوتی و درآمد قابل ملاحظه ای كه به دست آورده است به غیر از برتود مدافع چلسی كه از لیون آمده به خرید دیگری دست نزده است و به گفته ریكاردو مربی برزیلی، تیم او به ۲ یا دست بالا ۳ بازیكن جدید بیشتر نیاز ندارد.
● موناكو، ساكت در بازار نقل و انتقالات
در حالی كه بیشتر باشگاه های فرانسوی حاضر در دسته اول یا همان لوشامپیونه با تحرك زیاد وارد بازار نقل و انتقالات تابستانی شده و كم و بیش بار خود را بسته اند، از تیم منطقه انگشت دانه ای، یعنی پرنس نشین موناكو، كنار مدیترانه در جنوب فرانسه، خبر زیادی در میان نیست؛ البته رفتن ژیوه، كاپیتان و مدافع مركزی كه از بازیكنان مورد توجه دومه نش به عنوان ذخیره گالاس و تورام به مارسی از یك سو و انتقال ۲ جوان آینده دار توره به بارسا و ژیگلیوتی به سنت اتی ین از سوی دیگر را نمی توان از قلم انداخت كه با فروش آنها پول كلانی به صندوق موناكو سرازیر شد اما با توجه به عملكرد ناامید كننده تیم در ۲ فصل پی در پی، دست اندركاران و طرفداران موناكو با نگرانی نسبت به آماده سازی تیم با حضور مربی تازه، ریكاردوی برزیلی، منتظرانه نگاه می كنند. سخن از ۲ فصل بعد به میان آمد و به ویژه فصل تمام شده كه در آغاز نیمه دوم آن، موناكو در منطقه خطر و در سرازیری سقوط قرار داشت.
موناكو در فاصله فینال از دست رفته لیگ قهرمانان اروپا مقابل پورتو در ۲۰۰۴ در یارگیری تابستانی از جمله فعال ترین و پرهزینه ترین باشگاه ها بود و به همین خاطر سكوت و به قول معروف حركت با چراغ خاموش شیوه ای كه امسال پیش گرفته است، برخلاف انتظار و عادت جلوه می كند.
در این رهگذر موناكو در آغاز فصل های ۲۰۰۶-۲۰۰۵ و ۲۰۰۷-۲۰۰۶ غوغایی بر پا كرد و هرچه بازیكن ریز و درشت دم دست می دید را به پرنس نشین حاشیه مدیترانه كشاند، عملكردی كه دست آخر به غیر از نزول و سرخوردگی برای سران تیم در بر نداشت.
ریكاردو در یك كلام می گوید:« جای نگرانی وجود ندارد... برنامه ما بر اساس هماهنگی و ثبات روحی و تاكتیكی قرار دارد.»البته گفتنی است پیش از آمدن مرد برزیلی از بوردو كه ۲ فصل قابل قبول را با این تیم سپری كرد، لورن بانید دست كم از نظر تاكتیكی از نیم فصل دوم، با موناكو خوب كار كرد تا جایی كه در هفته های پایانی نه تنها تیم از خطر سقوط نجات یافته بود، بلكه با اندكی شانس چه بسا می توانست چند رده بالاتر در بخش نخست جدول، فصل را تمام كند. در پایان فصل با وجود اینكه عملكرد بانید از سوی كارشناسان قابل قبول ارزیابی می شد مدیران موناكو مربی خود را بركنار كردند.
با توجه به هماهنگی به وجود آمده نزد بازیكنان رفتن بانید از سوی رسانه های فرانسوی با عبارت «رهبر اركستر اخراج شد، نوازنده ها باقی ماندند» در واقع طعنه برآمده از این عبارت، ما را به این نتیجه می رساند كه موناكو با رهبری بانید به درجه ای از هماهنگی رسیده بود كه می توانست با چند جابجایی تیم شهری را در فصل بعد هدایت كند.
● هماهنگی و ثبات، اساس برنامه های تاكتیكی ریكاردو
سیلوین مونسورو، مدافعی كه فصل گذشته به ورزشگاه لویی دوم آمد تا با موناكو روزگار تازه ای را تجربه كند، می گوید:« از اینكه تیم چندان دست نخورده و بیشتر بازیكنان فصل گذشته را كنار هم می بینم، بسیارخوشحالم.» مونسورو كه خود از تازه واردهای فصل گذشته به حساب می آید از اینكه موناكو تمرینات پیش از فصل را برخلاف عادت با زیر و رو شدن آغاز نمی كند از نظر روحی، احساس آرامش می كند، عاملی كه بدون تردید در فصل قبل اگر نه به طور كامل كه كمتر در موناكو وجود داشت.
حاصل این ناهماهنگی های روحی و تاكتیكی را می توان در عملكرد موناكو پس از ۲۰۰۴ به روشنی دید. از یك سو ناكامی در مرحله سوم مسابقات مقدماتی لیگ قهرمانان اروپا و نزول وحشتناك در ۲ فصل اخیر حتی تا رسیدن به منطقه خطر از سوی دیگر همه و همه باعث شد تا این بار سران موناكو با مربی تازه خود با احتیاط كامل در بازار نقل و انتقالات حضور داشته باشند.
● خرید ۲ یا ۳ بازیكن و نه بیشتر
با همه این حرف ها، دست اندركاران موناكو با بلندپروازی از فصل تازه حرف می زنند و به تبع آن شاگردان ریكاردو با دست های بالا به پیشواز از مسابقات نخواهند رفت.ریكاردو می گوید:« با وجود رفتن ژیوه، توره و ژیگلیوتی بازیكنانی با كیفیت و تاكتیك پذیری داریم كه روی آنها حسابباز كرده ایم و در عین حال برای بالا بردن بیشتر سطح كیفی تیم با رهبران در حال مذاكره و برنامه ریزی هستیم تا ۲ یا ۳ بازیكن تازه را به جمع خود اضافه كنیم.
كه در این میان حضور یك مدافع آخر و یك هافبك هجومی ضرورت دارد.در راستای برآوری خواسته ریكاردو مدیران موناكو، بیكار ننشسته و با مدافع چپ لیون جرمی برتود كه سابقه پوشیدن پیراهن تیم ملی امید فرانسه با بازوبند كاپیتانی در كارنامه اش دیده می شود قرارداد بستند. برای پر كردن جای خالی توره كه به بارسا رفت بازیكن فصل پیش لومان كه از خوب های لوشامپیونه یعنی گرافیت مورد نظر ریكاردو قرار دارد، ضمن اینكه از «امرش فایه» بازیكن نانت نیز برای پیوستن به موناكو نام برده می شود.
جدا از این ۲ بازیكن لودویك ژولی، كاپیتان سابق موناكو كه در لیست فروش بارسا قرار دارد، از همان آغاز نقل و انتقالات سخن از حضور دوباره اش در پرنس نشین در میان بود و به نظر می رسد این بازیكن نیز از بازگشت به لویی دوم استقبال می كند اما مبلغ درخواستی بارسا برای یك سال باقی مانده از قرارداد ژولی، یعنی ۶ میلیون یورو راه این انتقال را سد كرده است. البته گفتنی است با توجه به قطعی بودن جدایی ژولی از بارسا از یك سو و اینكه مارسی به عنوان یكی از خواستاران جدی او، از تلاش خود دست برداشته است امكان رسیدن به توافق میان موناكو و بارسا وجود دارد.
● هدف نهایی، نشستن در رده های بالای جدول
اگر در ارتباط با آمدن این ۲ بازیكن گرانقیمت فایه و ژولی تردید وجود دارد و هنوز كار به امضای قرارداد نرسیده است اما اینكه ریكاردو تمرین را با موجودی مانده از فصل قبل به اضافه یك تازه وارد آغاز كند نشان دهنده این واقعیت است كه موناكو خیال مارسی در سر دارد. ریكاردو می گوید:« ما به فصل آینده نگاه می كنیم.
هدف باشگاه روشن است، قرار گرفتن در بالای جدول خواستی كه همه ما در پی تحقق آن هستیم.»از سوی دیگر فلاویوروما؛ دروازه بانی كه با رفتن ژیوه، به عنوان كاپیتان اول موناكو به زمین خواهد رفت، او نیز مانند مربی خود به فصل آینده امیدوار است. توان بالقوه روحی و تاكتیكی لازم را برای كسب نتایج خوب و نشستن در رده های بالای جدول را داریم، مشخصه ای كه در فصل پیش هم كم و بیش وجود داشت اما برای اینكه به سرنوشت قبلی دچار نشویم و در واقع برای گریز از زمین گیر شدن تنها یك راه وجود دارد باید تلاش كنیم تا در شروع فصل همگی به آمادگی عالی برسیم.
در روزهای باقی مانده باید برای دستیابی به هماهنگی روحی و تاكتیكی كار و كار و بسیار كار كنیم.»به گفته این بازیكن با تجربه هفته های آغازین فصل به خاطر تمرینات و بدن سازی بسیار دشوار خواهد بود و موناكو باید با دست پر از میدان خارج شود.موناكو در فوتبال فرانسه، نام غریبه ای نیست، مربیان و بازیكنانی خوب و نامداری نامشان با تاریخ این تیم گره خورده است و به افتخارات زیادی دست یافته اند.
كلود پوئل، مربی موفق لیل به عنوان بازیكن و مربی در موناكو درخشیده است ضمن اینكه دیدیه دشان با موناكو چند فصل بسیار موفقی را با هم سپری كردند و تا دستیابی به فینال جام قهرمانان اروپا هم رسیدند. بازیكنان زیادی در موناكو بازی كرده اند و برخی از آنها با این تیم صاحب نام و نشان هم شده اند.
بارتز، اورا، ژولی، اسكیلاچی، ژیوه را می توان به عنوان مشت نمونه خروار ذكر كرد.دست آخر اینكه پس از ۲ فصل از دست رفته كه هر ۲ با انبوهی از بازیكنان اسم و رسم دار شكل گرفته بود اینك موناكو در شرایطی قرار دارد كه نباید و نمی تواند سومین فصل پی در پی را با ناكامی تمام كند. در واقع با نگاه تازه و برنامه هایی كه سران موناكو همراه با ریكاردو و بر اساس هماهنگی و ثبات روحی و تاكتیكی در پی اجرای آن هستند عدم موفقیت غیرممكن به نظر می رسد.
منبع : روزنامه ابرار ورزشی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست