پنجشنبه, ۱۳ دی, ۱۴۰۳ / 2 January, 2025
مجله ویستا
رامبراند، مرد چند چهره
ازسال ۲۰۰۶به بعد ، همزمان با چهارصدمین سالگرد تولد رامبراند نقاش، طراح و حکاک بزرگ هلندی بزرگداشت هایی برای این هنرمند بزرگ در سراسر اروپا برپا شده است . این فعالیت ها شامل نمایشگاه هایی است که به ما فرصت مقایسه این نقاش بزرگ را با سایر استادان این هنر که در زمینه سایه و روشن کار می کردند، می دهد .
برگزاری کنسرت ها ازدیگر برنامه های این جشنواره است و ما می توانیم در مسیرهایی که او در زادگاهش پیموده ، قدم بزنیم. تمام این جریانات به بازدیدکنندگان اجازه می دهد تا هر چه بیشتر با چهره این نقاش غیر قابل وصف و این مرد چند چهره، آشنا شوند . بیشتر این جشنواره ها در شهر لیدن، محل تولد او و آمستردام متمرکز شده اند .
البته در دیگر نقاط اروپا نیز جشن هایی برگزار خواهد شد . رامبراند در یک خانواده ثروتمند به دنیا آمد؛ او نهمین فرزند خانواده ای ده نفری بود . به مدرسه لاتین لیدن رفت، اما به جای پرداختن به اسطوره های کلاسیک در آثارش ، از موضوعات مذهبی استفاده کرد . (شیوه تصویرگری او شامل پالایش سایه و نور برای رسیدن به تفاوت های ظریف تر و نهایتاً ادغام آنها در یکدیگر بود .) در ۲۵ سالگی لیدن را به مقصد آمستردام ترک کرد . آن زمان زندگی او بسیار آشفته بود .
در سال ۱۶۴۲ همسرش، ساسکیا، درگذشت و او با پرستار پسرش ازدواج کرد . اما عاشق صاحب خانه اش شد که ۲۲ سال از او کوچک تر بود . خوشبختی ها و آرامش زندگی او به سرعت کاهش یافت و در سال ۱۶۵۶ کاملاً ورشکسته شد، به گونه ای که هنگام مرگش او را در گورستان فقیران دفن کردند .
● لیدن
زادگاه رامبراند، امسال میزبان جشنوارههای زیادی است . یکی از آنها جشنواره ۳ روزه رامبراند است که در روز تولدش ( ۱۵ ژوئیه) افتتاح شد؛ طی این مراسم تمام شهر را به شکل سالهای زندگی رامبراند تزئین کردند .بازدیدکنندگان برای دریافت اطلاعات از تمام فعالیت های رامبراند می توانند به نمایشگاه آثار او واقع در مجموعه شلتما مراجعه کنند. آنجا همچنین بروشورها و کارت پستالهایی برای علاقهمندان در نظر گرفته شده است.
● موزه مونیسیپال در لاکنهال، لیدن
سـالـن تـولـیـد لـبـاس قـرن هـفـدهـمـی اکـنـون مـیـزبان نـمـایشگاههایی با موضوع رامبراند است. در این سالن نمایشگاههای رامبراند راوی، رامبراند و پیکاسو و منظرههای رامبراند به نمایش در میآید. در نمایشگاه رامبراند راوی، میتوانیم ۲۰۰ گراور از کارهای او را ببینیم؛ در رامبراند و پیکاسو شاهد چگونگی تاثیرگذاری گراورهای استاد هندی در خلق ۱۴ شمایل قرن بیستمی خواهیم بود. منظرههای رامبراند، اجتناب او از ترسیم دنیای واقعی را نشان میدهد.
● آمستردام
رامبراند در ۲۵ سالگی به آمستردام - مرکز تجارت و ثروت آن زمان - نقل مکان کرد و تا هنگام مرگش در سال ۱۶۶۶ در آنجا زندگی کرد. در جشنواره <چهارصد سالگی رامبراند> این شهر گنجینه موزه هایش را به نمایش میگذارد و به بازدید کنندگان این نمایشگاه اجازه میدهد آثار او را از نزدیک مشاهده کرده و آنها را با آثار کاراواجیو مقایسه کنند.
اگر از دیدن نقاشیهای رامبراند خسته شدهاید، میتوانید به کنسرتهایی که به مناسبت این سال برگزار شده بروید و یا در نزدیکی خانه او قدم بزنید.
● موزه ریجکس
این نمایشگاه کلیدی، بزرگترین مجموعه نقاشیها و طراحیهای رامبراند را در جهان ما در خود جای داده و بازدید از آن آرزوی تمام علاقهمندان به این نقاش است. در این نمایشگاه با مقایسه آثار او با دیگر هموطنانش مانند: جان استیل، فرانزهالس و ورمر میتوانیم تفاوت جایگاه آنها را به خوبی احساس کنیم.
● موزه ون گوک، آمستردام
همزمان با موزه ریجکس، موزه ون گوک نیز نمایشگاهی از آثار رامبراند و کاراواجیو برپا کرده است. اکنون در این موزه آثار دو تن از بزرگترین نقاشان قرن هفدهم به نمایش درآمدهاند. میتوانیم با مشاهده ۲۰ تابلو که از دیگر موزههای بزرگ جهان گردآوری شده، تضادها و تشابههای این دو هنرمند بزرگ را شاهد باشیم. این تصاویر نشان دهنده عشق، احساس و شکیبایی هستند.
● موزه خانه رامبراند
در خانه قدیمی رامبراند، گراورهایی - که کمتر به آنها توجه شده - به نمایش درآمدهاند، آنها احساسات درونی او را نشان میدهند و بسترساز خلق بسیاری از شاهکارهایش بودهاند.
● موزه تاریخی یهودیان، آمستردام
در دوران ما بسیار رایج شده است که رامبراند را <هنرمند یهودی> میخوانند. او سالها در قلب منطقه یهودی نشین آمستردام زندگی و کار کرد. او در آن سالها بسیاری از صحنههای انجیل را به تصویر درآورد. از قرن نوزدهم تعدادی از منتقدان برخی از مدل های او را نیز یهودی خواندند. البته هنوز معلوم نیست که مبنای این باور چیست؟
منبع : روزنامه آفتاب یزد
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست