جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

فلسفه عاشورا


فلسفه عاشورا
شك نیست كه برگزاری مراسم عزاداری، بستری ارزشمند برای ارتقای دانش و بینش عمومی در مورد نهضت عاشورا و اهداف والای امام حسین(ع) است، این مهم محقق نمی شود مگر با بهره گیری از سخنرانان آگاه و مطلع كه توانایی تبیین دقیق و صحیح فلسفه قیام عاشورا را داشته و روحیه ایثار و همبستگی ملی را به شایستگی تقویت كنند.
هر انسان متدین، ولایت مدار و عاشورا شناسی باید در شرایطی كه آسیب های متفاوتی به مجالس عزاداری راه یافته، نگران بوده و اقدامات و راهكارهای عملی را برای رفع آن ها داشته باشد.
خلأ تبیین و تشریح فلسفه قیام عاشورا یكی از آسیب های جدی و اساسی مجالس عزاداری است كه می بایست مورد توجه برگزار كنندگان این مجالس قرار گرفته و در راستای رفع آن تلاش های لازم صورت گیرد.
به این منظور می بایست بهترین شیوه های عزاداری را انتخاب كرد و در پیش گرفت، ارایه اطلاعات دقیق و صحیح در مورد فلسفه عاشورا و نهضت امام حسین(ع) و آشنا كردن اقشار مختلف مردم با مكتب زلال حسینی، تكلیفی است كه بر عهده مسوولان برگزاری مجالس عزاداری امام حسین(ع) بوده و آسیب زدایی از این مراسم را در پی خواهد داشت.
محرم و ایام عاشورا یكی از بهترین فرصت هایی است كه در اختیار فرهنگ و مكتب ایران و ایرانیان قرار دارد تا با بهره گیری از آن روحیه ایثار، فداكاری و همبستگی ملی همگان ارتقا یابد.
توجه به سلامت عزاداری های ماه محرم ضرورتی انكارناپذیر است، این موضوع در طول تاریخ مورد عنایت ویژه قرار داشته و می بایست امروز نیز فلسفه و سیر حقیقی وقایع كربلا و فعالیت های سیدالشهدا را مورد توجه داشت تا از بروز تحریف و بیان وقایع خلاف واقع، جلوگیری شود.
به دلیل همین تاثیرگذاری، در طول تاریخ همواره دشمنان به دنبال تحریف بوده و هستند تا تاریخ اسلام را نادرست جلوه دهند طی چند سال اخیر نیز برخی از اغواگران و جاهلان، فعالیت های نادرستی در مراسم عزاداری محرم داشته اند و آسیب هایی به این مراسم وارد شده است كه موجب نگرانی است و به فعالیت ها و اقدامات جدی نیاز دارد.
بی تردید بهره گیری از سخنرانان مطلع ومجرب راهكاری برای رفع ضعف ها و آسیب های مراسم عزاداری امام حسین(ع) در ماه محرم است.
سخنرانان می بایست راه و روش صحیح قیام عاشورا را در این ایام زنده نگه داشته و اطلاعات اقشار مختلف را در این زمینه ارتقا بخشند. برای حفظ ارزش های تاریخ اسلام، باید در مجالس مختلف از هرگونه تحریف جلوگیری كرده و فعالیت های سخنرانان و مداحان به گونه ای باشد كه كوچك ترین خللی به اصل واقعه عاشورا و فلسفه قیام امام حسین(ع) وارد نشود.
سخنرانان باید در مجالس سخنرانی ابا عبدالله الحسین(ع) با بیان صحیح فلسفه قیام آن امام بزرگوار و شكل گیری نهضت عاشورا، زمینه ارتقای رشد و آگاهی های شركت كنندگان در مراسم را فراهم آورند.
امام حسین(ع) چراغ هدایت و كشتی نجات است و می بایست هیات های مذهبی در ایام عزاداری به این مساله به خوبی توجه كرده و این چراغ را برای هدایت و راهنمایی نسل های بشر نورانی و درخشنده نگه دارند.
محمد رضا هادیلو
منبع : روزنامه جوان


همچنین مشاهده کنید