چهارشنبه, ۲۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 12 February, 2025
مجله ویستا
قذافی در پاریس با چادر و بند و بساط
![قذافی در پاریس با چادر و بند و بساط](/mag/i/2/bwf39.jpg)
برنار کوشنر وزیر امور خارجه فرانسه که مدت ها یک فعال حقوق بشر بوده گفت او هم در مراسم شام الیزه شرکت نخواهد کرد. او گفت «خوشبختانه» جای دیگری دعوت شده است. او باید در مراسم شامی با همتای آلمانی خود حاضر شود.
سارکوزی دوشنبه پس از ملاقات با قذافی به خبرنگاران گفت او مصراً از لیبیایی ها خواسته که در راه پیشبرد حقوق بشر در لیبی گام بردارند. سارکوزی همچنین در جواب به منتقدان خود گفته است؛ «این هم به هر حال یک راه خوب است که نوک پای تان را حتی توی آب نزنید و خود را به خطر نیندازید. اینکه در خیابان سن ژرمن توی کافه یی بنشینید و قهوه تان را بنوشید.» سفر به پاریس در واقع جایزه یی است که به خاطر آزادی پرستارهای بلغاری نصیب قذافی می شود. پرستارهای بلغاری متهم شده بودند که به طور عمدی کودکان لیبیایی را به ویروس ایدز آلوده کرده اند. این اقدام لیبی به سرعت باعث بهبود روابط لیبی و فرانسه شد و راه را برای توسعه روابط سیاسی دو کشور و تبادلات تجاری صدها میلیون دلاری گشود. سارکوزی اوایل هفته در نشستی خبری در لیسبون گفت؛ «اگر ما از کشورهایی که دارند شروع می کنند به جامعه جهانی احترام بگذارند استقبال نکنیم، در مورد کسانی که دارند احترام را کنار می گذارند باید چه کار بکنیم؟»
ژان دیوید لاویت مشاور سیاسی سارکوزی هم کمی پیش گفت کشوری مثل لیبی حق دارد که اعتبار از دست داده خود را دوباره کسب کند. سارکوزی در ماه ژوئن کمی بعد از سفر همسرش سسیلیا به لیبی از این کشور دیدار کرد. سفر سسیلیا کمک کرد مقدمات آزادی پرستارهای بلغاری فراهم شود. (سارکوزی و همسرش کمی پیش از هم جدا شدند.)
زمانی که سارکوزی به لیبی رفت، سارکوزی بر سر رهبر لیبی بارانی از بهترین آرزوها و نیات خیر فرو ریخت، و دو کشور اعلام کردند که قراردادهای بزرگ سلاح بسته اند. همچنین تفاهمنامه یی امضا کردند که طی آن فرانسه موظف شد برای لیبی رآکتورهای اتمی بسازد تا انرژی لازم برای تصفیه آب فراهم شود. دو نفر از پرستارهای بلغاری از زمانی که آزاد شده اند خاطراتی نوشته اند که نشان می دهد آنها در لیبی شکنجه شده اند. قذافی که در دهه ۶۰ زندگی خود به سر می برد آخرین بار ۳۴ سال پیش به فرانسه سفر کرد. آن سفر اولین سفر او به کشوری غربی از زمانی بود که در کودتایی در سال ۱۹۶۹ قدرت را به دست گرفته و شاه را ساقط کرده بود. در آن زمان ژرژ پمپیدو، رئیس جمهور سابق فرانسه، در کاخ الیزه از او استقبال کرد. طی آن سفر، او اعلام کرد تنها راه حل بحران فلسطین این است که تمام یهودیانی که در سال ۱۹۴۸ راهی سرزمین فلسطین شدند دوباره به کشورهای خود بازگردند. امروز دولت فرانسه تمام تلاش خود را به کار گرفته تا اقامتی خوشایند را برای رهبر لیبی در پاریس مهیا کند و حتی پروتکل های دیپلماتیک را هم کنار زده و اجازه داده چادر صحرایی معروف رهبر لیبی در حیاط هتل مارینیه پاریس، هتلی قدیمی که در قرن نوزدهم ساخته شده، برپا شود. قذافی به طور سنتی از مهمانان خود در این چادر پذیرایی می کند.
این هتل در نزدیکی کاخ الیزه ساخته شده و اغلب برای پذیرایی از مهمانان دولتی از آن استفاده می شود. دیوید مارتینون، سخنگوی کاخ الیزه، هفته پیش گفت؛ فکر نمی کنم آقای قذافی در چادر بخوابد. اما بر اساس سنت صحرانشینی که او همیشه سفت و سخت پیرو آن است او هر جا می رود چادر خود را هم سریع برپا می کند. قبل از مراسم شام روز دوشنبه قذافی و سارکوزی با هم دیدار کردند. قرار است چهارشنبه هم دوباره دیداری داشته باشند. قرار است که قذافی سه شنبه از مجمع ملی فرانسه دیدن کند؛ جایی که یکی از کمیسیون های مجمع در حال حاضر دارد تحقیق و تفحصی درباره گرم شدن ناگهانی روابط فرانسه و لیبی انجام می دهد. بنا بر گزارش هایی که این روزها در مطبوعات چاپ می شود، قذافی همچنین قرار است با نمایندگانی از زنان فقیر حومه نشین پاریس ملاقات کند، در یونسکو سخنرانی کند، و در یک تور دیدار از کاخ ورسای هم شرکت کند. دولت سارکوزی امیدوار است به قراردادهای متنوعی در طول این سفر دست یابد. او یک قرارداد همکاری برای توسعه انرژی هسته یی در لیبی با فرانسه امضا کرده که شامل خرید چند رآکتور اتمی می شود. یک یادداشت تفاهم در این خصوص در ماه ژوئن در تریپولی امضا شد.
چنان که خبرگزاری فرانسه نوشته، دو کشور همچنین تفاهمنامه یی امضا کرده اند که طی آن لیبی و فرانسه گفت وگوهای گسترده یی را برای بستن قراردادهای فروش اسلحه آغاز خواهند کرد.
لیبی از سال ۲۰۰۳ به این طرف تلاش کرده نام خود را در جهان که بیشتر به عنوان کشوری خودسر محسوب می شد، اصلاح کند. در آن سال این کشور اعلام کرد که برنامه های هسته یی غیرصلح آمیز خود را کنار می گذارد و اطلاعات کلیدی در مورد این برنامه ها را در اختیار آژانس بین المللی انرژی اتمی می گذارد. در آن سال، لیبی به طور رسمی پذیرفت در یک هواپیمای پان امریکن بمب گذاشته بوده که در سال ۱۹۸۸ بر فراز اسکاتلند سقوط کرد و حاضر شد به خانواده های ۲۸۰ قربانی این واقعه خسارت بپردازد. روابط فرانسه و لیبی در سال ۲۰۰۴ میلادی پس از آنکه لیبی حاضر شد به خانواده قربانیان یک هواپیمای مسافربری فرانسوی خسارت بپردازد، بهبود یافت. این هواپیما در سال ۱۹۸۹ به خاطر انفجار بمب در نیجریه سقوط کرد. در این حادثه هم ۱۷۰ نفر کشته شدند که ۵۴ نفر از آنان فرانسوی بودند.
منبع : روزنامه اعتماد
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست