شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
مجله ویستا
ببخشید و فراموشکنید
چیزی به عنوان رابطه بدون تعارض وجود ندارد. تعارض و اختلاف بخشی از زندگی است و بهعنوان واقعیت هر رابطهای وجود دارد و ضرورتاً بد نیست.
در حقیقت، یک رابطهای که در ظاهر بدون تعارض است، ممکن است ناسالمتر از یک رابطه همراه با تعارضات و اختلافات مکرر باشد.اختلافات یا تعارضات، رویدادهای انتقادیای هستند که میتوانند رابطه را تضعیف یا تقویت کنند.
تعارضات میتوانند سودمند، موجب درک عمیقتر و نزدیکی و احترام بیشتر بین زن و مرد نسبت به یکدیگر شوند. اما آنها میتوانند مخرب، موجب آزردگی، خصومت و جدایی نیز شوند.
● الگوهای حل اختلاف
اکثر افراد ترجیح میدهند که تسلیم شوند تا اینکه با تعارضات درگیر شوند؛ به این صورت که آنها وجود تعارض و اختلاف در رابطهشان را انکار میکنند. برخی از افراد ترجیح میدهند که طرف مقابل را مقصر جلوه دهند و از دست او عصبانی میشوند.
برخی رقابتجو هستند و میخواهند در مشاجراتشان برنده شوند. آنها از قدرت و تأثیرشان بر همسر خود برای کنترل و رسیدن به خواستهشان استفاده میکنند.
برخی به نظر میرسد که با یکدیگر به توافق میرسند، اما به طرزی زیرکانه کوشش میکنند تا در بیشتر مسائل برنده شوند. تعدادی از افراد میتوانند خشم و حس رقابتجوییشان را در رابطه کنترل کنند و صادقانه به دنبال مطلوبترین راهحل برای هر دو نفر میگردند.
● چند راه حل
▪ برد- برد: بیشتر اختلافات در مواردی است که بیشتر از دو راه برای انتخاب کردن دارند. اگر شما آنچه را که همسرتان میخواهد نمیخواهید انتخاب کنید و همسرتان نیز انتخاب شما را نمیپسندد، با قدری تلاش بیشتر قادر خواهید بود که راه و چاره دیگری را بیابید که هر دو آن را بخواهید و دوست داشته باشید.
▪ بدون باخت: هنگامی که نمیتوانید یک راه حل جایگزین بیابید که هر دو را دوست داشته باشید به دنبال انتخابی باشید که نسبتاً برای هر دو مورد قبول باشد یا اینکه برای رسیدن به یک توافق خوشایند با یکدیگر مذاکره کنید.
▪ برد- باخت به صورت مساوی: هنگامی که اختلاف شدیدی بر سر موضوعی است که تنها دو انتخاب دارد، یعنی یک طرف چیزی را میخواهد و طرف مقابل آن را نمیخواهد. در اینجا یک برنده و یک بازنده وجود دارد. اگر شما با همدیگر صادق باشید و معمولاً نیمی از اوقات، انتخاب را در این موارد به طرف مقابل واگذار کنید برای هر دوی شما کار سادهتر خواهد شد.
زیرا بازنده اطمینان خواهد داشت که دفعه دیگر، انتخاب او ملاک قرار خواهد گرفت.درک حل سالم اختلافات از لحاظ نظری آسان است، اما استفاده و کاربرد آن به صورت مداوم و پیوسته آسان نیست. البته، هنگامی که اعتماد بین دو طرف و همچنین مهارتهای ارتباطی گستردهتر شود، این کار آسانتر خواهد شد.
زن و مرد میبایست به اختلافاتشان به عنوان مشکلی که برایشان قابل حل است، بنگرند، نباید به دنبال بهترین راه حل برای خود باشند بلکه بایستی به دنبال بهترین راه حل برای هر دو باشند. هریک از آنها بایستی در یافتن راهحلهایی که منصفانه و قابل قبول برای هر دو است، فعالانه شرکت کنند.
اگر شما دیدگاه همسرتان را نادیده بگیرید یا کوچک بشمارید و بیاثر کنید یا اینکه دیدگاه خودتان را دنبال کنید، به رابطهتان آسیب خواهید رساند. نبود حساسیت، توجه و احترام شما به دیدگاه همسرتان موجب آسیب رابطه خواهد شد و همچنین اگر از ترس و قدرت برای به کرسی نشاندن حرفتان استفاده کنید، رابطه شدیداً خدشهدار خواهد شد.
اگر دائماً سعی میکنید که همسرتان را با ارضاء تمامی نیازهایش شاد نگه دارید و از تعارض اجتناب کنید نیز به رابطهتان آسیب خواهد رسید. شما با این کار، ناخواسته به همسرتان یاد دادهاید که به نیازهای شما بیتوجه باشد.
● نگرشهایی برای رفع تعارض
با اصلاح وضع روحیتان شروع کنید. با تعارضات به عنوان دو شخص همتا که برای حل یک مشکل با همدیگر تلاش میکنند، برخورد کنید. زیاد با خواستهها و نیازهای موقتی و آنیتان درگیر نشوید، زیرا نیاز بسیار مهم داشتن یک رابطه سالم و طولانیمدت را فراموش خواهید کرد. اگر بسیار خشمگین یا ناراحت هستید، سعی کنید احساساتتان را کنترل کنید و قبل از پرداختن به موضوع خود را آرام کنید.
کنترل تعارض با شخصی که دوستش دارید و میخواهید که یک رابطه طولانیمدت و خوب را با او داشته باشید، از مذاکره با کسی که نگران نیازهای شما نیست مانند یک فروشنده، متفاوت است.
هر دو باید پذیرا و صادق باشید و به همدیگر احترام بگذارید.اعتماد متقابل، هسته ضروری موضوع در یک رابطه سالم و طولانیمدت است. وقتی به همدیگر اعتماد ندارید راهی وجود ندارد که بتوانید یک رابطه سالم داشته باشید.
بنابراین، هیچیک از دو طرف نباید کاری انجام دهند که این اعتماد تضعیف شود. به یاد داشته باشید که صداقت با اعتماد همراه است و اعتماد به کسی که صداقت ندارد، بسیار دشوار است. داشتن یک نگرش منفی و بدگمانانه برای این فرآیند مضر است. مثلاً باور این مسئله که حتماً میبایستی در مشاجره برنده شوید و همچنین احساس برتری یا حقارت نسبت به طرف مقابل، دیدگاههای مضری هستند.
● مراحل حل اختلافات
ابتدا مشکل را مشخص کنید. برای درک مشکل، تعارض، نیازها و نتیجه مورد دلخواه هر دو طرف با همدیگر گفتوگو کنید. برای یکدیگر، دقیقاً آنچه تعارض یا مشکل را شامل میشود، تشریح کنید.
مرحله اول این است که شما آنچه میخواهید را بگویید و آنچه را که همسرتان میخواهد بشنوید. هدف در این مرحله، این است که هریک از شما آنچه میخواهد را آشکارا بیان کند و آنچه دیگری میخواهد را درک کند. در گفتوگوی با هم، از سرزنش کردن یکدیگر بپرهیزید. همچنین، از مهارتهای گوش دادن فعال در زمانی که به نظرات همسرتان گوش میدهید، استفاده کنید.
سپس، چند راه حل مناسب را طرح کنید. بر روی راهحلهایی فکر کنید که هر دو بر روی آن توافق دارید.تا زمانی که هر راهحل، تنها به عنوان یک پیشنهاد است، از ارزیابی و قضاوت اجتناب کنید.
پس از این مرحله، راهحلها را ارزیابی کنید. به هر راهحل پیشنهاد شده توجه کنید و آنهایی را که برای هریک از شما قابل قبول نیست حذف کنید. سپس، راهحلها را به یک یا دو راهحل که به نظر میرسد برای هر دوی شما بهترین است، محدود کنید.
در این مرحله، هر دو میبایست صادق باشید و آنچه را که به نظرتان غیرمنصفانه و آزاردهنده میباشد به یکدیگر بگویید. پس از آن، بهترین راهحل را انتخاب کنید. راهحلی را انتخاب کنید که متقابلاً برای هر دو قابل قبول است. یقین حاصل کنید که یک تعهد دوجانبه برای این تصمیم وجود دارد.راه حل را اجرا کنید.
رسیدن به تصمیم یک مسئله است و انجام دادن آن چیز دیگری است. گاهی اوقات ضروری است که در مورد چگونگی اجرای آن با همدیگر صحبت کنید و مشخص سازید که چه کسی مسئول انجام چه چیزی در چه هنگامی است؟
ارزیابی راهحل انتخاب شده را در طول اجرای آن، فراموش نکنید. پس از طی زمان، ممکن است میزان توافق بر سر راهحلها به آن اندازهای نباشد که در ابتدا وجود داشت. به صورت منظم و همیشگی از همسرتان بپرسید که راهحل تعیین شده چگونه است و چه احساسی در مورد آن دارد.
ممکن است در انتخاب راهحل، مسئلهای نادیده گرفته شده باشد یا چیزی به اشتباه تشخیص داده شده باشد یا یک مورد غیرمنتظره اتفاق بیفتد. هر دو بایستی درک کنید که تصمیمات گرفته شده، همیشه به روی بازبینی و تجدید نظر باز هستند، اما این تغییرات بایستی به صورت دوجانبه اعمال شود؛ همانگونه که در تصمیمگیری اولیه بود.
منبع : سازمان آموزش و پرورش استان خراسان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست