چهارشنبه, ۱۸ مهر, ۱۴۰۳ / 9 October, 2024
مجله ویستا
...و نرگس گل کرد
به هر دلیل مجموعه تلویزیونی «نرگس» در میان مردم گل كرده است. گرایش عمومی به یك سریال تلویزیونی ریشه هایی دارد كه باید از برخی دلایل سطحی، تفكیك شوند. مرگ نابهنگام «پوپك گلدره»؛ نقش آفرین اول «نرگس» بر اثر حادثه رانندگی و فضای درامی كه این حادثه به وجود آورد، در گرایش بیشتر بینندگان سیما به این سریال بی تاثیر نبود، اما نباید این رویكرد را تنها در چنین علت هایی خلاصه كرد.
به رغم آن كه نام این مجموعه نرگس است و به طور طبیعی نقش آفرین «نرگس» باید در مركز توجه بینندگان باشد، این «شوكت» است كه محور حوادث و رخدادهای سریال قرار گرفته و بیش از سایرین توجه مردم را جلب كرده است. هرچند كه در نمایش خصوصیات رفتاری، بی رحمی ها و خشونت های این شخصیت، گاهی اغراق بیش از اندازه هم می شود، اما در مجموع «شوكت» نماد مردانی است كه در خانواده، قائل به رییس بودن و حرف اول زدن، هستند. شخصیتی كه بارها، این تكیه كلام را در رویارویی با دیگر اعضای خانواده اعم از همسر، فرزندان، دامادها و حتی نوعروس اش بر زبان می راند:
«چون من می گم»! این ویژگی رفتاری «شوكت» برای بسیاری از همسران و فرزندان، تداعی كننده رفتار پدرانی است كه به دلایل گوناگون، دچار خودمحور پنداری اند و مجال گفت و شنود و تعامل جمعی در فضای خانواده را نمی دهند.
«شوكت» كه دوران كودكی سخت و آمیخته به درد و رنج را گذرانده حال كه به قول خودش در سایه مقاومت و زیركی و تاب آوردن در برابر انواع شداید، به ثروت و جایگاه مطلوبی در میان خانواده، فامیل و همكارانش رسیده است، ناخودآگاه بر آن است كه تلافی حقارت ها و سركوفت های دوران كودكی را با فرو رفتن در پوست شیر جبران كند.
وجوه رفتاری شوكت در جامعه ای كه به رغم ورود ما به عصر ارتباطات و تعامل با نسل جوان، هنوز در بسیاری از خانواده ها پدر سعی دارد بر خلاف روند تحولات جامعه همچنان حرف اول را بزند و به همسر و فرزندانش كه ای بسا در پیشبرد امور خانواده، می توانند یار و یاور او باشند، مجال سخن گفتن و اظهار وجود نمی دهد، برای بسیاری از مردم جاذبه های پنهانی دارد. اما همچنان كه در مجموعه نرگس دیده ایم، این اقتدار «شوكت»، بسیار آسیب پذیر و شكننده است، از این رو او بیشترین كینه را نسبت به كسانی به دل می گیرد كه در برابرش می ایستند و سعی دارند ابراز وجود كنند. خشم شدید شوكت نسبت به نرگس دختر با ایمان و شجاعی كه از پشت صحنه هوشیارانه رفتار این مرد خودخواه و جاه طلب را زیر نظر دارد و به ترفندهای او پی می برد، به همین دلیل است.
سریال نرگس، به رغم كاستی هایی كه در مسیر داستانی آن بروز كرده است، همان طور كه در نوشته یكی از خوانندگان همشهری در صفحه سخنگاه، منعكس شده بود، چون مشكلات نهفته میان دو نسل را مطرح كرده، بسیار مورد توجه واقع شده است؛ نسل جوانی كه در عصر ما در بسیاری از زمینه ها آگاهی ها و دانسته هایش بیشتر از نسل كهن است، اما هنوز باید رفتارهایش را مطابق الگویی كه پدرش از پدربزرگ او به ارث برده، انطباق دهد و لاجرم در این برخوردها حوادثی پیش می آید كه خبرهایش را در صفحات حوادث روزنامه ها می خوانیم و یا از اینجا و آنجا می شنویم. سریال نرگس، تلنگری به این كشمكش های نسل نو و نسل كهن زده است و همین مایه استقبال وسیع مردم از این مجموعه تلویزیونی شده است.
سینا عابدینی
منبع : روزنامه همشهری
وایرال شده در شبکههای اجتماعی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست