دوشنبه, ۱۴ خرداد, ۱۴۰۳ / 3 June, 2024
مجله ویستا

استوارت لوی شاگرد استوارت آیزنستات


استوارت لوی شاگرد استوارت آیزنستات
استوارت لوی، مسوول دیپلماسی اقتصادی علیه ایران در دولت بوش اعتراف کرده است که مدل مورد نظر برای تحت فشار قرار دادن ایران را از یک مسوول ارشد اسرائیلی در دولت های پیشین آمریکا به نام استوارت آیزنستات معاون اسبق وزیر امور خارجه آمریکا آموخته است و در این باره حتی با وی مشورت جدی کرده است. لوی گفته است که او از راهبردی علیه ایران استفاده می کند که «استوارت آیزنستات» از آن علیه بانک های سوییس و آلمان بهره گرفته بود. آیزنستات نیزکه هم اکنون یک وکیل بین المللی و نماینده برخی از این بانک هاست، تایید کرده که به لوی مشورت داده است.
روز به روز آشکارتر می شود که طرح تحریم های مالی علیه ایران که به ظاهر توسط کابینه بوش اجرا شده، به وسیله تیم های اسرائیلی دیکته می شود. لابی اسرائیلی در آمریکا آنقدر قدرت دارد که اکنون کم تر کسی در آمریکا اعتقاد دارد حکومت این کشور واقعا توسط آمریکایی ها اداره می شود. احزاب، رسانه ها، موسسات مالی، شرکت ها، دانشگاه ها و خلاصه حتی مدارس آمریکا نیز توسط همین لابی قدرتمند اسراییلی اداره می شود و اکنون همین لابی است که سیاست آمریکا را به سمت رویارویی با ایران سوق می دهد.
در راهبرد استوارت آیزنستات تلاش شده بود که نخست بانک های آلمانی و سوییسی به این مساله اعتراف کنند که آن ها از نابودی یهودیان منافعی را به دست آورده اند و پس از آن نیز به خانواده قربانیان غرامت پرداخت کنند.
به نوشته نیوزویک، نشریه معروف آمریکایی، این سیاست در دهه اخیر باعث شد تا بانک های آلمان و سوییس به خاطر نگرانی از ورشکسته شدن، میلیاردها دلار به یهودیان غرامت دهند (یهودیانی که مدعی بودند از بازماندگان هولوکاست هستند.)
لوی اشاره کرده آمریکا تا زمانی که به صورت علنی موسسات مالی این کشورها را به ممنوعیت ورود و همکاری با بازار آمریکا تهدید نکرده بود به نتیجه نرسید و در حقیقت آیزنستات با همکاری افراد دیگری همچون «آلان هوسی (ALAN HEVESI) بازرس حسابداری ایالت نیویورک که از یهودیان آمریکایی بوده، اقداماتی را بنا نهاد که ما هم اکنون در قبال ایران می خواهیم انجام دهیم.
در نهایت پس از آن که «هوسی»، تهدید کرد از معاملات سودمندی به نفع آن دو کشور در ایالت نیویورک جلوگیری خواهد کرد و حدود ۲۰ ایالت و۳۰ شهر دیگر آمریکایی نیز از این طرح حمایت کردند، سوییس موافقت کرد بیش از یک میلیارد و۲۰۰میلیون دلار به بازماندگان خانواده قربانیان بپردازد زیرا در صورت اجرای این طرح بازیگران بزرگی همچون بانک یونایتد و بانک اعتباری سوییس متحمل خسارت های بسیار زیادی می شدند.
«تهدید مشابهی در جلوگیری از ادغام بانک DEUTSCHE آلمان و TRUST BANKERS آمریکا باعث شد تا شرکت های آلمانی نیز موافقت کنند پنج میلیارد دلار به بازماندگان قربانیان یهودی بدهند.»
نیوزویک می نویسد: «طبق این تجارب لوی شدیدا در حال افزایش فشارها به بانک های اروپایی و آسیایی مرتبط با ایران است تا با به کارگیری شیوه مشابه، آن ها را مجبور به قطع روابط تجاری با تهران نمایند. لوی در ماه های اخیر به بانک های طرف معامله با ایران و کره شمالی هشدار داده که بانک هایی که پول در اختیار ایران و کره شمالی قرار می دهند روزی در معرض همان بدنامی که بانک های مرتبط با آلمان نازی روبه رو شدند، قرار خواهند گرفت.» لوی مدعی است:«در سال ۱۹۳۷ دولت آلمان مبالغی را از طریق بانک ملی سوییس و دیگر بانک های این کشور طی جنگ جهانی دوم برای تامین بودجه تلاش های جنگی نازی منتقل کرد که افشای این امر موجب شرمندگی بانک های سوییس شد و طی دوران ریاست جمهوری کلینتون دیدم که آن ها به عنوان بانک های نازی شناخته شدند.»
در بهار گذشته نیز وزیر خزانه داری آمریکا از هم پیمانان این کشور خواست ارتباط بانک های ایران با نظام مالی بین المللی را به طور کامل قطع کنند. هنری پاولسون با متهم کردن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران به آموزش و تامین مالی گروه های شبه نظامی در خاورمیانه، اعلام کرد برخی متحدان آمریکا هنوز ضرورت مقابله با بانک های ایران را که در تامین مالی گروه های شبه نظامی نقش دارند، درک نکرده اند.پاولسون در سخنان خود نام کشور خاصی را نبرد، اما گفت: «بانک های ایرانی سابقه فراوانی در حمایت از گروه های جهادی فلسطینی و لبنانی دارند.»
پاولسون تاکید کرد: «خزانه داری آمریکا به تمامی مراکز مالی جهان توضیح داده است که ایران چگونه از مبادلات بانکی برای «رفتار خطرناک» خود استفاده می کند. اگر چه وی نیز همانند استوارت لوی در نهایت اعتراف کرد که به نظر می رسد برخی کشورها از انگیزه سیاسی کافی برای مقابله یکجانبه با سیستم بانکی ایران برخوردار نیستند و به همین دلیل هدف همیشگی ما ایجاد یک اقدام همه جانبه بوده است.» طبق نوشته نیوزویک، بوش رییس جمهوری آمریکا بدون شک در حال افزایش فشارها بر ایران است و در سخنرانی اخیر خود با ملت آمریکا نیز اظهار کرد دولت ایران را مسوول کمک به ایجاد بی ثباتی در عراق می داند و تنها چند ساعت پس از آن نیز گزارش هایی مبنی بر دستگیری دیپلمات های ایرانی در داخل عراق توسط نیروهای آمریکایی منتشر شد.
ولی در حقیقت ممکن است تنها یک راه حل موثر وجود داشته باشد و این راه همان سیاستی است که آمریکایی های یهودی یک دهه پیش علیه عوامل و شرکای هولوکاست یعنی آلمان و سوییس اتخاذ کرده بود.
این سیاست در حقیقت همان راهبردی است که «هانک پائلسون» و استوارت لوی وزیر و معاون وزارت خزانه داری آمریکا آن را دنبال می کنند و سعی دارند بانک ها و شرکای تجاری جهان را وادار به قطع روابط تجاری با ایران کنند.
آیزنستات گفته است البته اختلافات زیادی بین فشارهای مالی صورت گرفته علیه ایران و بانک های آلمان و سوییس وجود دارد و آن این است که دولت ایران بسیار سرسخت تر از آن کشورهاست.
همچنین سیستم مالی بین المللی به اندازه ای پیچیده شده که حتی اگر بخواهیم باوجود تمامی پیچیدگی ها ارتباط بانک های جهان با ایران را مورد پیگیری قرار دهیم، تضمینی وجود ندارد که این مساله بتواند رییس جمهوری ایران و یارانش را از ادامه برنامه هسته ای باز دارد به خصوص که این برنامه در ایران به یک افتخار ملی تبدیل شده است.»
منبع : روزنامه سرمایه