چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
دکتر خوانساری: شرکت مخابرات ایران باید به یک شرکت مادر تخصصی تبدیل شود
بدین منظور پای صحبتهای دکتر خوانساری عضو هیات علمی و مدیر گروه موبایل مرکز تحقیقات مخابرات ایران مینشینیم:
در اكثر كشورها، بخش دولتی یك شركت مادر است:
قبل از بررسی مشکلات موجود در مخابرات کشور، بایستی روند توسعه صنعت مخابرات در دیگر کشورها را مشاهده کنیم. البته به دلیل بعضی ساختارها و مسائل فرهنگی و زیربناهای قانونی خاص در کشور، ممکن است روند توسعة مخابرات در کشور ما قدری با کشورهای دیگر تفاوت داشته باشد ولی به طور کلی روند پیشرفت در کشورهای مختلف یکسان بوده است و کشور ما نیز از این امر مستثنی نیست.
امروزه ساختار مخابرات در اکثر کشورهای پیشرفته و حتی بسیاری از کشورهای در حال توسعه بدین ترتیب است که بخش دولتی به عنوان یک شرکت مادر نگهداشته شده و بقیه قسمتها مانند واحدهای تجاری یا business unit ها، کلاً به بخش خصوصی واگذار شدهاند.
منظور از شرکت مادر تخصصی چیست؟
طبق تعریف، شرکت مادر تخصصی یا Holding Company شرکت بزرگی با سرمایة بسیار زیاد است که در یک زمینة بخصوص سرمایهگذاری کرده و یک سری شرکت دیگر از سرمایه این شرکت استفاده میکنند ولی عملکرد آنها کاملاً مستقل از شرکت مادر است. شرکت مادر تخصصی به هیچ وجه در عملیات آن شرکتها دخالت نمیکند. فقط در چند چیز نظارت دارد: اول آنکه بر استراتژیها و برنامههای آن شرکت نظارت دارد، مثلاً این مساله که در زمانبندی مشخصی کار محوله را به انجام رسانند. مساله دوم سود و زیان و در کل حسابرسی شرکت است چون سرمایة شرکت مادر در این شرکتها مصرف میشود بنابراین بایستی نظارت داشته باشد که سرمایة آن به هدر نرود و در پایان زمان انجام پروژه، میزان بیلان و میزان انجام کار را بررسی میکند که آیا به اهداف خود رسیده است یا خیر؟ اگر پس از این زمان مشاهده شد که شرکت کار مربوطه را بدستی انجام نداده است، جریمه شود و اگر کار را به نحو احسن انجام داده باشد، حتی تشویق و حمایت بیشتری در جهت پیشرفت آن انجامشود.
شرکت مادر تخصصی در کارهایی مانند برگزاری مناقصه و دادن راهکارهای عملی به شرکتها اقدام نمیکند، فقط استراتژیهای کلی را تعیین مینماید.
اکنون شرکت مخابرات خود یک شرکت اپراتوری است ولی اگر یک شرکت مادر تخصصی شود، فقط حوزههای حقوقی و حسابرسی و مدیریت کلان را خواهد داشت و کارهایی مانند توسعه مهندسی و نگهداری را انجام نمیدهد.
رشد بسیار سریع تکنولوژیهای مخابرات و لزوم بکار گیری تجهیزات با تکنولوژی جدید
برای اینکه نیازهای آیندة جامعه شناسایی شود، بایستی استراتژیهای مناسبی اتخاذ نمود. برای تعیین استراتژی نیاز نیست که همان شخص کارشناس مخابرات باشد ولی برای تصدی بایستی تخصص کافی داشته باشد.
در مورد تکنولوژیهای پیشرفته، تعیین استراتژی کار بسیار مشکلی است. بسیاری از شرکتهای بزرگ مخابراتی دنیا به خاطر استراتژیهای غلط ورشکست شدند.
زمانی افتخار GSM بر این بود که میتواند دیتا را با سرعت bps۹۶۰۰ ارسال نماید ولی اکنون به سرعتهای بالاتر نیاز است که باید سراغ GPRS با سرعت ۱۴۰kbps یا HGPRS با سرعت ۳۷۴ یا ۳۸۴ kbps برویم و چون با مرور زمان نیاز به سرعتهای بالاتر احساس میشود، اکنون به سمت نسل چهارم با نرخ ارسال ۱۰۰Mbps میرویم.
کسانی که استراتژیها را تعیین میکنند باید بدانند که تکنولوژی به کدام سو میرود و خوشبختانه در مخابرات تعیین این استراتژیها روبه بهبود است. هم اکنون در مرکز تحقیقات مخابرات حدود صد نفر با جدیت تمام سیستمهای نسل چهارم را بررسی میکنند. درحالیکه بجز ژاپن که اظهار کرده است، در سال ۲۰۰۷ این سیستمها را به کار خواهد گرفت، در دیگر کشورها قرار است که این تکنولوژی در سال ۲۰۱۰ وارد بازار شود. مرکز تحقیقات نیز قول داده است که فاز تحقیقاتی این پروژه را در سال ۱۳۸۳ به اتمام رساند.
منبع : شبکه تحلیلگران تکنولوژی ایران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست