دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
مجله ویستا
یافتن بهترینها
برخی معتقدند مهمتر از این که معلوم باشد به چه کسانی رای بدهیم، این است که بدانیم به چه کسانی رای ندهیم، اما هر دوی اینها مهم است؛ چرا که بعد سلبی کمک میکند خسارتها به حداقل برسد و بعد ایجابی موجب میشود کارآمدی مجلس افزایش یابد.
در بعد ایجابی میتوان به این معیارها تاکید کرد: «تدین» به این معنا که فرد حاکمیت دینی را بر زندگی خود پذیرفته باشد و تلاش کند زندگیاش با محوریت دین باشد. امر و نهی الهی را در همه شئون زندگی خود حاکم بداند.
چنین فردی اگرچه مقید به ظواهر دین است، اما ریاکار نیست؛ چراکه در باطن و عمق زندگی او نیز میتوان خداباوری را یافت.کارآمدی ویژگی دیگر یک نماینده اصلح است. کارآمدی را میتوان تلفیقی از تخصص، تجربه و ویژگیهای شخصیتی دانست. یک نماینده مجلس باید در حوزهای از علوم و فنون صاحب تخصص باشد و عالمانه درباره موضوعات اظهار رای کند.
اما علم فقط کافی نیست و تجربه نیز سرمایه گرانبهایی است که با کمک علم امکان کارآمدی را افزایش میدهد. گفتهاند: تجربه از علم برتر است. علاوه بر علم و تجربه، ویژگیهایی لازم است که این دو توانمندی را در صحنه عمل جاری کند و آن بیشتر به ویژگیهای شخصیتی افراد بازمیگردد.
همه ما دیدهایم کسانی را که علم و تجربه دارند، لیکن به دلیل عدم خودباوری، درونگرا بودن و یا ماخوذ به حیا بودن افراطی در استفاده از علم و تجربه خود ناموفق بودهاند. یک نماینده مجلس باید به لحاظ شخصیتی این توانمندی را نیز داشته باشد. اعتقاد به نظام جمهوری اسلامی با همه لوازمش از دیگر ویژگیهای نماینده اصلح است. متن سوگندنامهای که نمایندگان در آغاز فعالیت نمایندگی آن را ادا میکنند، ضرورت این اعتقاد را بیشتر نمایان میسازد.
نماینده نمیتواند اعتقاد به مردم و حق آنها نداشته باشد و بخواهد آنها را نمایندگی کند. نماینده باید مردم را ولینعمت بداند و خود را خادم آنها. از سوی دیگر اعتقاد راسخ به اسلام و تمامیت دینی برای نماینده لازم است. نمایندگانی که دل در گرو اندیشههای بیگانه یا التقاطی دارند و حقیقت اسلام را نشناخته یا باور ندارند، در خدمت به مردم هم توفیق نخواهند داشت و زدن سنگ مردم به سینه از سوی چنین افرادی صرفا ابزار به دست آوردن رای است.
باورمندی نسبت به توانمندیهای کشور و امید به آینده روشن را نیز باید به این ویژگیها اضافه کرد. افراد خودکمبین که مبهوت و مرعوب توان دیگران میشوند و افق روشنی را فراروی خود نمیبینند و مایوسوار رفتار میکنند نمیتوانند امیدبخش به جامعه و موکلین خود باشند. چنین افرادی علاوه بر القای یاس به جامعه، توان دفاع از حقوق مردم را هم ندارند.
«شجاعت» هم عنصری استحکامبخش برای نماینده و مجلس است؛ همان ویژگی که مرحوم مدرس را در کنار دینمداری و عشق به منافع مردم، شاخص و نماد نمایندگی کرد. مرحوم مدرس در برابر دیکتاتوری رضاخانی شجاعانه ایستاد و مرعوب آن نشد. امروز نیز نمایندگانی صالح برای حضور در خانه ملت هستند که در برابر هیاهوها و فضاسازیهای دیکتاتوران جهانی مرعوب نباشند و با شجاعت از حقوق مردم دفاع کنند.
و بالاخره همراهی با قوای دیگر کشور بویژه قوه مجریه و دولت.
نظام مجموعهای اندامواره است که حرکت صحیحش نیازمند هماهنگی بین اعضا و اندام مختلف آن است. اگر وکیلالدوله بودن به معنای تابع محض قوه مجریه و مدافع بیچون و چرای رفتار و تصمیمات دولت برای مجلس زیانبار است که هست، نمایندگانی که ارادهشان به ایجاد مانع برای دولت و گذاشتن چوب لای چرخ دولت تعلق گرفته است، خسارتی دوچندان دارند و علاوه بر تنشآفرینیهای پیدرپی، فرصتهای کشور را نیز هدر میدهند. نمایندگانی باید به مجلس راه یابند که ضمن استقلال رای و حفظ جایگاه و شان مجلس به عنوان «خانه ملت» و «راس امور» همراه و پشتیبان دولت باشند و به گفته رهبر فرزانه انقلاب، راه را برای خدمت دولت هموارتر کنند، البته به این فهرست میتوان ویژگیهای دیگری را افزود که مجال آن نیست.
اما در بعد سلبی مهمترین ویژگی و شاخص، مرزبندی با دشمنان است، یعنی این که نماینده مجلس نباید نسبت به دشمن خوشبین و از او غافل باشد و همچنین نماینده مجلس نباید مورد طمع دشمنان باشد. کسانی که امروز در معرض جلب آرای مردم قرار گرفتهاند، مراحل مختلف قانونی را طی کردهاند و صلاحیتهای اولیه و حداقلی را دارند. در بین این نامزدها شاید به آسانی نتوان کسی را یافت که نسبت به دشمن بیتفاوت باشد؛ اما میتوان یافت کسانی که حساسیت و هوشیاری لازم را ندارند. همچنین هستند افراد و فهرستهایی که پیروزی آنها دشمنان را تا حدودی شاد میکند و یا حداقل آنها را آنچنان نگران نمیکند. نمایندهای که دشمن از حضورش در خانه ملت نگران نباشد، قطعا در پاسداری از حقوق مردم اگر کوتاهی نکند، چندان مفید نخواهد بود.
این نوشتار را با توصیه یکی از رهبران بزرگ دنیا به پایان میبرم. «آنچه را دشمن علیه آن میجنگد باید مورد حمایت ما قرار گیرد و آنچه را که مورد حمایت دشمن است، باید علیه آن مبارزه کنیم».
مهدی فضائلی
منبع : روزنامه جامجم
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست