سه شنبه, ۲۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 11 February, 2025
مجله ویستا
کنارهگیری طاقت فرسای بوش از قدرت
![کنارهگیری طاقت فرسای بوش از قدرت](/mag/i/1/e1xae.jpg)
پایگاه اینترنتی روزنامه آلمانی “دیولت” در تحلیلی در این زمینه آورده است: شاید جرج بوش رییسجمهور فعلی آمریکا، تصویر دیگری از هفتههای پایانی دوران ریاست جمهوریاش داشت؛ اما ظهور بحران مالی آمریکا برای چهل و سومین رئیسجمهور آمریکا تا ۲۰ ژانویه و تا زمانی که وی مسند قدرت را تحویل جانشین خود دهد، غافلگیری بسیار بزرگی محسوب میشود. بحران اقتصادی آمریکا که میتوان آن را بدترین بحران طی دهههای گذشته نامید، برنامه زمانی کارهای رئیسجمهور این کشور را به طور رسمی دچار آشوب و هرج و مرج نمود. بوش تقریبا هر روز جلوی میکروفن و دوربینها حاضر میشود و به شهروندان آمریکا اطمینان خاطر میدهد که روزهای بهتری در پیش است.
دیولت میافزاید: خود بوش طی روزهای گذشته با اشاره به بحران مالی این کشور اظهار داشت “به نظر میرسد من تا روز تسلیم قدرت، هنوز کارهای بسیار زیادی برای انجام دادن، پیش رو دارم.
طبق این تحلیل، شاید بزرگترین وظیفه بوش در این مورد را عملی کردن بودجه۷۰۰ میلیارد دلاری برای کمک به بانکهای ورشکسته این کشور دانست. مقامات آمریکا نیز بر این عقیدهاند که سر و سامان دادن به اوضاع اقتصادی آمریکا بزرگترین چالش پیش روی دولت خواهد بود، چرا که باید همه شرایط تا زمان انتخاب رئیسجمهور جدید در آمریکا مرتب و تنظیم شود.
در بخش دیگری از این تحلیل میخوانیم: بهرغم تلاشهای بوش برای فائق آمدن بر بحران مالی آمریکا، مطمئنا این بحران جانشین بوش را نیز به خود مشغول خواهد کرد. البته بحران مالی تنها میراثی نیست که مایه دلمشغولی جانشین بوش را فراهم خواهد کرد، بلکه جنگ عراق را میتوان به عنوان سختترین فشار روحی به جا مانده از دولت بوش دانست که یکی از دردسرهای بزرگ برای جانشین بوش خواهد بود. البته اوضاع فعلی وجود بحران مالی باعث شده است که این مشکل به پشت صحنه عقب نشینی کند، اما بحران مالی چیزی نیست که از بزرگی این مشکل بکاهد.
دیولت آورده است: درست در حالی که سه ماه به پایان دوران ریاست جمهوری بوش باقیمانده، این کشور با عراق بر سر ادامه حضور ارتش آمریکا در این کشور توافق کرد. البته دو طرف هنوز بر سر شرایط حقوقی حضور ارتش آمریکا و برخی موسسات آمریکا توافق حاصل نکردهاند.
در این تحلیل همچنین با اشاره به توافقنامههای صلح بین رژیم صهیونیستی و فلسطینیها آمده است: در حالی تلاشهای بوش یکی پس از دیگری با شکست مواجه میشود که بعید به نظر میرسد درخواست رسمی وی برای یک توافقنامه صلح بین اسرائیل و فلسطین برای تشکیل یک کشور فلسطینی مستقل آن هم قبل از انقضای دوران ریاست بوش بتواند جنبه عملی پیدا کند.
دیولت در قسمت پایانی تحلیل خود آورده است: به دلیل وجود بحران مالی بینالمللی و جنگهایی همچون جنگ عراق و افغانستان، تفویض قدرت در آمریکا در چنین شرایطی معنا و مفهوم ویژهای خواهد یافت. علاوه بر آن، از آنجا که این انتقال قدرت، اولین تغییر قدرت بعد از حوادث تروریستی یازدهم سپتامبر سال ۲۰۰۱ نیز میباشد، میتوان آن را حساسترین انتقال قدرت در آمریکا دانست.
به نقل از ایسن
منبع : روزنامه رسالت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست