یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

میوه ای به شکل مغز


میوه ای به شکل مغز
گردو، محصول درخت زیبایی است كه ارتفاع آن می تواند به ۲۰ متر برسد. میوه گردو پوشیده در پوسته های نازكی است كه آن را هم لایه گوشتی سبزرنگی دربرمی گیرد و از تمام قسمت های آن استفاده طبی به عمل می آید.مغز گردو دارای پروتئین، قند، آب و چند اسید آلی، مقدار كمی اسانس و ویتامین های A، B، C، DوE است. این میوه حاوی اسیدهای چرب مفید و املاح معدنی نظیر كلسیم، پتاسیم، منیزیم و فسفر است، تا جایی كه در برخی منابع، میزان فسفر آن را در رده منابع غنی ذكر می كنند.گردو از نظر طب سنتی ایران گرم و خشك است و از روغن آن برای پختن غذا استفاده می شود (كه البته به سادگی اكسید می شود)، گردو درمان كننده بیماریهای ریوی است و مصرف آن برای پایین آوردن كلسترول خون نافع است.مصرف گردو از تشكیل سنگ كلیه و سنگ كیسه صفرا جلوگیری می كند.
از آنجایی كه گردو حاوی كلسیم، فسفر و منیزیم است مصرف آن به منظور پیشگیری از پوكی استخوان، بسیار توصیه می شود.از مخلوط گردو با عسل و شیر، معجونی به دست می آید كه برای افرادی كه از لاغری مفرط و ضعف رنج می برند مفید بوده و برای ورزشكاران میان وعده بسیار عالی به شمار می آید.این میوه برای بالا بردن قوای جنسی نیز كاربرد دارد و مربای آن ملین بوده و در كاهش درد نافع است.به خانم ها به خصوص در دوران بارداری و شیردهی و به دانش آموزان مصرف روزانه گردو همراه با سایر مغز های گیاهی بسیار توصیه می شود.مصرف گردو به افرادی كه تری گلیسرید خون بالایی دارند توصیه نمی شود.
صدف كوه كن
منبع : روزنامه همشهری


همچنین مشاهده کنید