چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

علائم چیرگی یکی از اخلاط


علائم چیرگی یکی از اخلاط
اگر علائم امتلاء آوندهای بدن از خون باشد و خون زیادتی کند، علائمی چون سنگینی سر خمیازه چرت زدن با پینکی رفتن، کندی هواس، شیرینی غیرعادی دهان، سرخی رنگ صورت، قرمزی و خشکی زبان، پیدایش خارش و دانه های قرمز خارش داری بصورت غرور روی اعضای بدن خونریزی در موقع شستشوی دندانها و اگر در این حال گرمی (صفرا) به آن اضافه شود تشنگی و سوزش به آن علائم اضافه خواهد شد.
علائم دیگری ممکن است پیدا شود که عبارت است از تمطط (از هم کشیدگی) علاقه زیاد بخواب خستگی مفرط بدون کار کردن (کوفتگی)
چنین شخصی خوابهای متناسب با علت بیماری خود می بینید، مثلاً در خواب رنگ سرخ می بیند که در اینصورت ممکن است در اثر زیادی خون بدن او مبتلا به خونریزی داخلی گردد زیرا این علائم همه دال بر زیادتی خون است.
معالجه این حالت، طبیعت خون گرم و تر است لذا باید با موادی که سرد و خشک باشد معالجه شود مثل سرکه، زرشک، سماق، آبغوره، گشنیز، گل سرخ، آب انار، آش تمر، آش آلو، آب عناب و خوردن مغز خیار، خرفه و خون گرفتن و کم کردن آن.
● علائم چیرگی بلغم
سفیدی بدن ، سردی و تری پوست، دیر هضم شدن غذا آروغ ترش زدن، میل بخواب، آب آمدن از دهان کم شدن حافظه و هواس، زیادی ادرار جمع شدن مایع شوری در دهان، سفید شدن ادرار.
صاحبان این مزاج خوابهای رودخانه، برف ، باران، سرمای لرزه آور می بینند.
در مان اینگونه بیماران مبنی بر دادن مواد ضد آن است.چون طبیعت بلغم سرد و تر است باید موادی گرم و خشک که ضد آن است داده شود مثل عسل، خرما، بابون، شنبلیله، ریحان، شبد(شوید)، زیتون، بادیان، زیره سبز، سیاه دانه، تخم شوید، اویشن، روغن زیتون، سنگدان مرغ، ریشه شیرین بیان، مرزنجوش و ریشه جعفری.
● علائم چیرگی صفرا
اگر خلط زیاد شده در بدن (آوندها) از صفرا باشد ـ چشمهای بیمار زرد می شود دهان تلخ می گردد زبان زبر و خشک می شود در بینی احساس خشکی رخ داده بیمار از نسیم سرد لذت می برد ف بسیار تشته می شود، حرکات تنفسی تند می گردد اشتها کم می شود دل بهم خوردگی ظاهر می گردد استفراغ زرد گاهی بوجود می آید اینگونه بیماران حالت سوزن سوزن شدن در بدن می کنند (قشعریره).
چنی بیماران صفراوی در خواب آتش و نوارهای زرد می بینند اصولاً چیزهای زرد مشاهده می کنند همچنین در خواب التهاب و گرمای زیاد و نیز تابش خورشید را احساس می نمایند.
● معالجه
چون طبیعیت صفرا گرم و خشک است باید با مواد سرد وتر معالجه گردند مثل آلبالو، آلو، اسفناج، هندوانه، کاهو، اسفرزه، خرفه، آب کاسنی، پرتقال، لیموترش، آبغوره، آش جو، آب گشینز، تخم نیلوفر.
● علائم چیرگی سودا
خشکی بدن لاغری ، پژمردگی روخ بی نشاطی، بی رونقی، بی رمقی، بی مرغی (کم جانی) افسردگی، یبوست، سوزش بول در موقع ادارا کردن، غلیظی خون و سیاهی آن حالت وسواس و خیالی وجود اشتهای کاذب بدرنگی ادرار (سیاه سرخ غلیظ) چنین بیمارانی خواب های هولناک و دیدن پرتگاه و مشاهده چیزهای سیاه و ترسناک را خواهند داشت.
● درمان
چون طبیعت سودا سرد و خشک است لذا باید با موادیکه گرم و تر هستند معالجه شوند مثل انجیر، هویج و چیزهای شیرینی که بیمار به آن تمایل دارد به این مبحث که باز اشاره شد بعلت اهمیت آن است که با بسط بیشتری خاطر خوانند عزیز را به خود جلب نماید.
منبع : موسسه اطلاع‌رسانی طعام اسرار