یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا
با طب سوزنی آشنا شویم
سابقه طب سوزنی (ACUPUNCTURE) به کشور چین باز می گردد. شاید بتوان آن را یکی از قدیمی ترین و در عین حال کاربردی ترین روش های طبابت دانست که در حال حاضر در قرن ۲۱ میلادی مورد استفاده قرار می گیرد.
شناخت دوباره این طب را به جرئت می توان مدیون روزنامه نگار مجله نیویورک تایمز یعنی جیمز رستون (JAMES RESTON) دانست که در سال ۱۹۷۱ طی مقاله ای به بررسی روش های طبابت در چین که توسط سوزن انجام میشد، پرداخت.
در اصل اصطلاح ACUPUNCTURE تشریح کننده مجموعه ای از روش ها است که توسط آن نقاطی از بدن برای دریافت نتایج مورد نظر با روش هایی خاص مانند استفاده از سوزن تحریک می شود. طب سوزنی امروزه با استفاده از فرو کردن سوزن های خاصی به درون بدن از طریق پوست توسط دست و یا حتی جریان الکتریسیته انجام می شود.
طب سوزنی توانایی کاهش و حتی برطرف کردن انواع درد را داشته و می تواند توانایی های قسمت های مختلف بدن افراد را بالا ببرد.
سوزن هایی که در این طب از آن استفاده می شود فلزی هستند و تقریباً به قطر چند تار موی سر می باشند. بیمارانی که این روش درمان را برای خود انتخاب می کنند اظهارات متفاوتی دارند، اما در مجموع اغلب آنها بیان می کنند که هنگام فرو کردن سوزن به بدنشان احساس درد زیادی نمی کنند. معمولاً تجربه و تخصص پزشک معالج در استفاده از سوزن می تواند میزان درد حاصله را کاهش یا افزایش دهد.
سازمان مدیریت تغذیه و داروی آمریکا (FDA) در سال ۱۹۹۶استفاده از سوزن های مخصوص برای این روش درمان را تأیید کرد. این سوزن ها باید استریل باشند و می توان هر یک از آنها را برای یک و فقط یک بیمار استفاده کرد. همچنین قبل از هر بار استفاده از سوزن ها باید آنها را با الکل یا مواد ضدعفونی کننده تمیز کرد.
امروزه در درمان طب سوزنی ممکن است از جریان الکتریسیته نیز استفاده شود. بسیاری از پزشکان اعتقادی به این نوع از روش طبابت ندارند و برعکس بسیاری دیگر با استناد به آمار به دست آمده از بهبود بیماران این روش را برای معالجه توصیه می کنند. آزمایش ها نشان می دهد این روش می تواند برای کاهش درد پس از جراحی، شیمی درمانی، جراحی های دندان و ... بسیار مؤثر واقع شود.
همچنین شواهد بسیاری موجود است که طب سوزنی می تواند در معالجه بیماری هایی چون اعتیاد به مواد مخدر، فعال کردن دوباره ماهیچه های تنبل، سردرد، دردهای مفصلی، انواع آسم و تنگی نفس به عنوان یک راه حل و یا حداقل در کنار درمان دارویی استفاده شود. تحقیقات جدید نشان می دهد که طب سوزنی توانایی کاهش و حتی برطرف کردن انواع درد را داشته و می تواند توانایی های قسمت های مختلف بدن افراد را بالا ببرد.
● طب سوزنی چگونه کار می کند؟
در طب سنتی چین که به TCM به معنی TRADITIONAL CHINESE MEDICINE معروف است، بدن انسان تحت تأثیر دو نیروی مخالف هم به نام های یین و ینگ (YIN & YANG) قرار دارد. YIN به صفاتی چون سردی، آرامی و در کل حالت غیر فعال بر می گردد. در حالی که YANG به صفاتی چون گرمی، هیجان و فعال بودن نسبت داده می شود.
در این نگرش، سلامت بدن هنگامی حاصل می شود که میان این دو نیرو تعادل برقرار باشد و عدم تعادل این دو نیرو باعث می شود که جریان حیاتی در بدن که به QI («چی» تلفظ می شود) معروف است مختل شود. این جریان از راهها و نقاط خاصی در بدن گذر می کند. تعداد ۱۲ عدد از این مسیرها و نقاط به عنوان نقاط اصلی و تعداد عدد به عنوان نقاط سطح دوم معرفی می شوند، در مجموع بیش از ۲۰۰۰ نقطه نیز دیگر به آنها متصل است.
اساس طب سوزنی بر تحریک این نقاط استوار است که می تواند جریان QI در بدن را کنترل نماید. این که مدل چینی ها برای بدن درست است یا خیر جای بحث دارد اما دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که تحریک این قسمت های بدن می تواند روی وضعیت شیمیایی و عصبی مغز تأثیر بگذارد و در نهایت منجر به عکس العمل هایی مانند کاهش درد، تغییر فشارخون و ... شود و در نهایت سلامت بیمار را منجر شود.
منبع : سایت خدماتی دانشجویان و کارمندان مخابرات
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست