چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

فینال برای غرب آسیا، رده بندی برای شرق آسیا


فینال برای غرب آسیا، رده بندی برای شرق آسیا
▪ گل ها: مالك معاذ (دقایق ۴۷ و ۵۷) و یاسر القحطانی (دقیقه ۳۵) برای عربستان - یوجی ناكازاوا (دقیقه ۳۷) و یوكی آبه (دقیقه ۵۳) برای ژاپن
▪ داور: ماتیو كریستوفر بریز (استرالیا)
▪ اخطار: نائوهیرو تاكاهارا (ژاپن)
● عربستان
▪ یاسر المسیلم، اسامه هوساوی، كمیل الموسی، ولید جهدالی (از دقیقه ۷۶ ردا تكر)، مسعود حزیری (از دقیقه ۸۴ عمر الغمدی)، احمد البحاری، خالد عزیز، تیسیر الجاسم، عبدالرحمان القحطانی (از دقیقه ۶۱ احمد الموسی)، مالك معاذ و یاسر القحطانی
▪ سرمربی: آنخوس
● ژاپن
▪ یوشیكاتسو كاواگوچی، یوییجی كومانو، آكیرا كاجی، یوجی ناكازاوا، یوكی آبه، یاسوهیتو اندو (از دقیقه ۷۴ هانیو)، شونسوكه ناكامورا، كیتا یوزوكی، كنگو ناكامورا، یسیچرو ماكی و نائوهیرو تاكاهارا
سرمربی: ایویكا اوسیم
● شرح گل ها
▪ گل اول عربستان: توپ كاشته ای به محوطه جریمه ژاپن ارسال شد. توپ در یك رفت و برگشت نصیب یاسر القحطانی شد تا وی با یك برگشت سریع و ضربه ای دیدنی، دروازه كاواگوچی را بگشاید.
▪ گل اول ژاپن: توپ از منطقه كرنر به روی دروازه عربستان ارسال شد و ناكازاوا با پروازی بلند و با ضربه سر، گل تساوی ژاپن را به ثمر رساند.
▪ گل دوم عربستان: توپ از جناح راست به تیر ۲ دروازه ژاپن ارسال شد. این توپ توسط یار عربستانی از تیر ۲ به تیر یك برگشت داده شد تا مالك معاذ با ضربه ای محكم دروازه ژاپن را بگشاید.
▪ گل دوم ژاپن: در شلوغی محوطه جریمه عربستان، آبه با ضربه ای آكروباتیك و دیدنی، دروازه حریف را گشود.
▪ گل سوم عربستان: معاذ از جناح چپ نفوذ تند و تیزی انجام داد و بعد از جا گذاشتن یار مستقیم خود، دروازه كاواگوچی را از زاویه بسته گشود.
● شرح بازی
دیدار دیدنی و پرگل عربستان - ژاپن، ناخودآگاه ما را به یاد دیدار ایران - كره جنوبی (مرحله یك چهارم نهایی جام ملت های ۲۰۰۴ چین - ۴ بر ۳ به نفع ایران) انداخت. این دیدار هم مثل همان مسابقه ای كه اشاره كردیم، فراتر از سطح فوتبال آسیا، كاملاً دینامیك، فنی و زیبا بود. هیچ یك از ۲ تیم ایراد خاصی نداشتند و ضعف نسبی دروازه بان عربستان هم زیاد به چشم نیامد. عربستان كه با تجربه تر از ژاپن نشان می داد، از همان ابتدا خود را پیش انداخت و هر چند ژاپن ۲ بار مثل بازی با استرالیا در حداقل زمان، فاصله خود راباعربستان به صفر رساند اما در نهایت مغلوب حرفه ای گری مهاجمان حریف و بدشانسی خود شد. ژاپنی ها در اواخر بازی یك بار توپ را به تیرك افقی دروازه عربستان كوبیدند.
به هر حال عربستان با شایستگی فینالیست شد اما اگر این قضیه برعكس می شد، كسی فینالیست شدن ژاپن را به پای خوش شانسی این تیم نمی نوشت. حرف آخر اینكه با توجه به حضور ۲ تیم از غرب آسیا در فینال جام ملت ها، به نوعی معلوم شد شرق آسیا قافیه را به غرب آسیا باخته است چرا كه فینال را غربی ها برگزار می كنند و رده بندی را شرقی ها.
منبع : روزنامه ابرار ورزشی