شنبه, ۲۶ خرداد, ۱۴۰۳ / 15 June, 2024
مجله ویستا

بهداشت ابزار و دستگاه‌های آشپزخانه


ابزار آشپزخانه طوری در محل قرار داده شوند که امکان دسترسی به تمام قسمت‌های آن جهت نظافت وجود داشته باشد.
وسایل مورد نیاز آشپزخانه از جنس مناسب و بهداشتی انتخاب گردد و استاندارهای لازم را دارا باشد.
سطح میزها بدون درز و ترک بوده و با فولاد ضد زنگ یا پلاستیک‌های مخصوص قابل تعویض پوشیده شود.
در صورت استفاده از سطوح چوبی، چوب مورد استفاده باید بسیار محکم و صاف بوده و بدون خلل و فرج باشد.
تمام سطوح پس از پایان کار بوسیله آب و یک ماده ضدعفونی کننده کاملا تمیز شود.
کلیه ابزار کار اعم از دیگ وابکش و ملاقه و سیخ‌های کباب و... پس از پایان کار تمیز شده و در جای مناسب قرار گیرد.
در صورت استفاده از ظروف مسی مانند دیگ و آبکس باید به‌طور مرتب آنها را قلع اندود نموده و از کاربرد ظروف مسی زنگ زده جدا خودداری شود.
در نظافت و بهداشت ماشینها (چرخ گوشت، خردکن، پوست کن و همزن و...) دقت کامل نموده و آنها را پس از پایان کار تمیز و ضدعفونی کرده و تنها در موقع استفاده ، قطعات آنها را وصل نمود.
محل آماده سازی مواد خام، از محل پخت غذا جدا باشد.
حوضچه مخصوص شستشوی سبزیجات وجود داشته باشد.
حوضچه مخصوص پاک کردن مرغ وجود داشته باشد.
منبع : واحد مرکزی خبر