چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
آرمانهای توسعه هزاره در سال ۲۰۰۷
اطلاعرسانی موثق و به موقع کلید تدوین سیاستها و راهبردهایی است که برای تضمین پیشرفت، پایان توسعه و دستیابی به آرمانهای توسعه هزاره ضروری هستند.
● نگاه اجمالی به پیشرفتها
اعلامیه هزاره، سال ۲۰۱۵ را به عنوان تاریخ هدف برای دستیابی به اکثر آرمانها تعیین کرده است. همزمان با نزدیک شدن به میانه راه این دوره ۱۵ ساله، دادههایی که در دسترس ما قرار میگیرند میزان پیشرفت طی پنج ساله اول این دوره ۱۵ ساله را نشان میدهند.
این گزارش نمایانگر جامعترین ارزیابی جهانی از پیشرفتهای حاصله تا این تاریخ است که براساس مجموعه دادههایی تهیه شده است که تعداد کثیری از سازمانهای بینالمللی داخل و خارج نظام سازمان ملل متحد تهیه کردهاند.
نتایج، به گونهای قابل پیشبینی، نابرابر هستند. طی سالهای پس از ۲۰۰۰ هنگامی که رهبران کشورهای جهان اعلامیه هزاره را تصویب کردند، دستاوردهای مشهود و فراوانی وجود داشتهاند. مایه دلگرمی است که این گزارش دال بر این است که حتی در مناطقی که بزرگترین چالشها وجود دارند نیز پیشرفت دیده میشوند. دستاوردها گواه تعهد بیسابقه کشورهای در حال توسعه و شرکای توسعهای آنها به اعلامیه هزاره و همچنین دال بر موفقیتهایی هستند که در ایجاد مشارکت جهانی مندرج در این اعلامیه به دست آمدهاند.
نتایجی که در موارد موفقتر به دست آمدهاند نشان میدهند که موفقیت در اکثر کشورها امکانپذیر است ولی آرمانهای توسعه هزاره تنها در صورتی محقق خواهند شد که اقدامات هماهنگ بیشتر به فوریت انجام شوند و تا سال ۲۰۱۵ پایداری خود را حفظ کنند. تمامی اشخاص ذینفع باید به تعهدات خود در اعلامیه هزاره و اعلامیههای بعدی به صورت کامل عمل کنند.
برخی پیشرفتهایی که به دست آمدهاند به شرح زیر هستند:
▪ نسبت افرادی که در فقر شدید زندگی میکنند از یک سوم به یک پنجم در سالهای بین ۱۹۹۰ و ۲۰۰۴ کاهش یافت. اگر این روند حفظ شود، هدف آرمان توسعه هزاره برای کاهش فقر در جهان به طور کلی و برای اکثر مناطق محقق خواهد شد.
▪ تعداد افرادی که در منطقه جنوب صحرای آفریقا در فقر شدید زندگی میکنند تثبیت شده است و نرخ فقر حدود ۶ درصد از سال ۲۰۰۰ کاهش یافته است. با این حال، این منطقه برای رسیدن به آرمان به نصف رساندن فقر تا قبل از سال ۲۰۱۵ در مسیر صحیح قرار ندارد.
▪ برای فرستادن تعداد بیشتر کودکان به مدرسه در کشورهای در حال توسعه پیشرفتهایی حاصل شده و میزان ثبت نام در دوره ابتدایی تحصیلی از ۸۰ درصد در سال ۱۹۹۱ به ۸۸ درصد در سال ۲۰۰۵ افزایش یافت، بخش اعظم این پیشرفت در سال ۱۹۹۹ روی داده است.
▪ مشارکت سیاسی زنان، هرچند به آهستگی، ولی در حال رشد بوده است. حتی در کشورهایی که قبلا فقط مردان اجازه داشتند در انتخابات سیاسی شرکت کنند، اکنون زنان نیز در مجلس دارای کرسی هستند.
▪ مرگ و میر کودکان در جهان کاهش یافته است و مشخص میشود که مداخلات انجام شده برای نجات جان انسانها در کاهش تعداد مرگ و میر ناشی از علل اصلی مرگ کودکان - مانند سرخک، موثر واقع شدهاند.
▪ مداخلات اساسی برای کنترل مالاریا گسترش یافتهاند.
▪ میزان ابتلا به بیماری همهگیر سل در حال کاهش است، با این که میزان پیشرفت به اندازهای سریع نیست که نرخهای شیوع و مرگ تا قبل از سال ۲۰۱۵ کاهش یابند.
همچنین، با نشان دادن دستاوردها، این نتایج میزان کار باقیمانده که باید انجام شود را نشان داده و نیز مشخص میکنند در صورتی که تمامی اشخاص ذیربط به کلیه تعهداتی که قبلا انجام دادهاند عمل کنند چه دستاوردهایی وجود خواهد داشت. در حال حاضر فقط یک گروه از هشت گروه منطقهای که در این گزارش به آنها اشاره شده است برای دستیابی به تمام آرمانهای توسعه هزاره در مسیر صحیح قرار دارند. برعکس، کمبودهای پیشبینی شده در منطقه جنوب صحرای آفریقا در شدیدترین میزان قرار دارند. حتی مناطقی که پیشرفتهای چشمگیری داشتهاند، شامل بخشهایی از آسیا، در حوزههایی مانند سلامت و پایداری زیستمحیطی با چالشهایی مواجه هستند.
منبع: سازمان ملل متحد
منبع : روزنامه اطلاعات
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست