چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
ربع قرن پس از تولد اولین ویروس
ماهنامهء علمی ساینس مقالهای را منتشر كرده و در آن فعالیت و توسعهء ویروسها و دیگر برنامههای مخرب رایانهای را مورد بررسی قرار داده است.
این مقاله به قلم ریچارد فورد از موسسهء فنآوری فلوریدا و ایژن اسپافورد از دانشگاه پوردو نوشته شده است. در این مقاله آمده است: در سال ۱۹۸۵یك دانشجوی دانشگاه پیستبورگ اولین نمونه از نرمافزارهای مخرب را با عنوان « Elk Cloner » اختراع كرد. این ویروس از طریق تبادل اطلاعات داخل فلاپی دیسك منتقل میشد. در آن زمان به نظر میرسید این ویروس بسیار دلخراش باشد اما جالب اینكه هیچ نگرانی را موجب نشد به طوری كه تقریبا هیچكس نمیدانست صدماتی كه ویروسها در مدت این ۲۵ سال به دنیای انفورماتیك وارد میكنند برابر با میلیاردها دلار است. حتی امروزه هم كمتر كسانی میتوانند هزینههای صنعت آنتی ویروسها را تصور كنند. امروزه ویروسهای رایانهای از فضای زیادی برای زندگی برخوردارند و روز به روز گستردهتر میشوند.
ویروسهای رایانهای به پردازشگرهای رایانهها آسیب میرسانند. برای شناسایی ویروسهای بسیار معروف نیازی نیست كه به زمانهای دور برگردیم. در حقیقت ویروس « Morris Worm » در سال ۱۹۸۸ با آلوده كردن شبكهء اینترنت كه در آن زمان اولین گامهای خود را برمیداشت، تمام دنیا را آلوده كرد. چند سال بعد در ششم مارس ۱۹۹۲، اپیدمی جهانی ویروس لگام گسیختهء «میكل آنژ» میلیاردها دلار به رایانههای تمام دنیا خسارت وارد كرد. همچنین ویروسهای متاخر «كد قرمز»، «نیمدا» و «ملیسا» را نباید از یاد برد، اما از زمانی كه ویروسها پا به عرصهء وجود گذاشتند، برنامههای مخرب هم ظهور یافتند. این برنامهها به سرعت از طریق پست الكترونیك كه هدف اصلی هجوم آنها بود، گسترش مییافتند. به این برنامههای مخرب كه به شكار اطلاعات شخصی مهمی چون كدهای كارتهای اعتباری میپرداختند، عنوان «فیشینگ» اطلاق شد. همچنین برنامههای مخرب دیگری كه به برنامههای جاسوسی یا «اسپای ور» معروف شدند نیز صدمات زیادی به دنیای انفورماتیك وارد كردند. متاسفانه به نظر نمیرسد كه حتی پس از گذشت یك ربع قرن این تعرضات خطرناك روبه پایان باشند. سیستمهای انفورماتیكی هر روز پیچیدهتر و مملو از عملكردهای مختلف و در نتیجه حملات نفوذی هم شدیدتر و مخربتر میشوند.
عقیدهء رایج بر این است كه «ویروسها تنها برای مایكروسافت مشكل ساز هستند» و برای مثال به نظر میرسد كه رایانههای «مك» اپل از این نظر مشكلی نداشته باشند. همانطور كه سیستم عاملهای «لینوكس» و «یونیكس» امنتر از «ویندوز» هستند، اما این یك اشتباه محض است و درحقیقت هیچ سیستمی كاملا امن نیست.شاید برخی از محصولات مایكروسافت انتخابهای ساختاری مناسبی برای اینگونه حملات باشند، اما بیتردید سیستمهای مك و یونیكس نیز میتوانند مورد حملات پردامنهای قرار گیرند. به هرحال باید پذیرفت كه این مشكل تنها با انتخاب یك سكوی سیستم عامل حل نمیشود. به اعتقاد مولفان مقالهء ساینس، رایانههای مدرن به همان اندازهء رایانههای ساده در معرض خطر هستند. رشد پیچیدگی آنها ناشی از «لباس فنآوری» است كه مصرفكنندگان بر قامت آنها دوختهاند. هرچند نباید فراموش كرد كه این لباس تنها ویژهء رایانهها نیست و برخی از تلفنهای همراه _كم اهمیت تا قویترین ابزارهای قابل حمل نیز در معرض این خطرات قرار دارند به طوری كه ویروسها همگام با رشد میزان اتصال حتی به این ابزارها هم نفوذ كردهاند.
به نظر میرسد نابودی برنامههای مخرب بسیار دور باشد. هیچ یك از متخصصان و محققان قادر به محافظت كامل از رایانهها نیستند و انسانها اغلب «حلقهء ضعیفی» در حل این مشكل هستند. به اعتقاد بسیاری از محققان برای رفع محدودیتهای طبیعت انسان زمان زیادی نیاز است. بنابراین ما همچنان مجبوریم از هم اكنون خود را برای برگزاری سالروز ویروسها در سال آینده آماده كنیم و به انتظار بنشینیم كه در این یكسال چند ویروس و برنامهء مخرب به رایانههای ما حملهور میشوند.
منبع: mehr.com
منبع : روزنامه سرمایه
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست