دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
مجله ویستا
هرزنامه های تصویری در کمین کاربران
هرزنامه، نامی که ممکن است تاکنون بارها شنیده یا با آن مواجه شده باشید. این پست های الکترونیکی ناخواسته از روش های گوناگونی به دست کاربران می رسند و در کار آنها اختلال ایجاد می کنند اما کارشناسان بر اساس مطالعات جدید خود دریافته اند هرزنامه نویسان برای موفقیت هرچه بیشتر در فعالیت های خود به روش های جدید روی آورده اند. آخرین فنی که هرزنامه نویسان به آن روی آورده اند عکس است. این فایل ها که در اصل ظاهری شبیه عکس دارند و با فرمت عکس درست شده اند به پست الکترونیکی افراد ارسال می شوند تا هدف هرزنامه نویس را محقق سازند. ممکن است شما با دیدن ظاهر عکس متوجه هرزنامه نشوید، ولی مطمئن باشید این پست اکترونیکی مخرب که از جانب فردی ناشناس ارسال شده، می تواند برای شما مشکلاتی را به همراه داشته باشد.ولی هرزنامه تصویری در اصل چیست؟
تا چه اندازه می تواند برای ما خطرناک باشد؟ و مهم تر از همه، چطور می توانید مطمئن شوید پست الکترونیکی شما می تواند در مقابل این نامه های ناخواسته مقابله کند؟ از آنجایی که برای مقابله با هرزنامه ها فیلترهای فراوانی روی پست های الکترونیکی قرار می گیرد این نسل جدید از پست های الکترونیکی ناخواسته یک تصویر را درون خود جای می دهند تا بتوانند از این فیلترها عبور کنند و به دست کاربران برسند. اگر چه برای مدت های " بر اساس آخرین آمارهای منتشر شده طی شش ماه پایانی از سال ۲۰۰۷ بیش از ۴۰ درصد هرزنامه ها تصویری بوده اند و تعداد آنها در طول این مدت دو برابر شده است. ... " طولانی هرزنامه ها به صورت نوشتاری عرضه می شدنداما مطالعات جدید نشان می دهد هرزنامه های تصویری می توانند حجم بیشتری از پهن باند را به خود اختصاص دهند و شبکه را دچار مشکل کنند زیرا هریک از تصاویر حجم بیشتری دارند و به همین خاطر بخش بیشتری از پهن باند به آنها اختصاص خواهد یافت. به طور میانگین، هر یک از هرزنامه های نوشتاری حدود پنج کیلوبایت حجم دارند، این در حالی است که حجم یک هرزنامه تصویری ۳۶۰ برابر اعلام شده است.
به هر حال اگر میلیون ها هرزنامه تصویری ارسال شده کنار هم قرار بگیرند، می توانند تمام حجم پهن باند را به خود اختصاص دهند و شبکه را دچار اختلال کنند. شلیک هرزنامه های تصویری بر اساس آخرین آمارهای منتشر شده طی شش ماه پایانی از سال ۲۰۰۷ بیش از ۴۰ درصد هرزنامه ها تصویری بوده اند و تعداد آنها در طول این مدت دو برابر شده است. اینطور که به نظر می رسد، هرزنامه نویسان هم اکنون در حال آزمون و خطا هستند تا بهترین راه موجود را برای مختل کردن شبکه های اصلی اینترنتی پیدا کنند. امروزه فرمت هرزنامه ها بیش از محتوای آنها برای کارشناسان اهمیت پیدا کرده است. مرکز تحقیقاتی surfcontrol بر اساس یک مطالعه جدید به این نتیجه رسیده که امروزه تعداد پست های الکترونیکی ناخواسته با فرمت تصویری بیش از هرزنامه های نوشتاری است و روز به روز بر تعداد آنها افزوده می شود. اما باید توجه داشت که چرا این اتفاق می افتد؟ همانند درگیری های قدیمی که در آن ویروس ها با شرکت های امنیتی و ضدویروس مبارزه می کردند هرزنامه ها نیز با استفاده از فناوری های مختلف سعی می کنند یک قدم به جلوتر بروند و با فیلترهای موجود مبارزه کنند.
این اتفاق که با هدف ایجاد اختلال در شبکه ها ادامه می یابد یک تجارت بزرگ برای هرزنامه نویسان محسوب می شود. بسیاری از فیلترهای موجود به خصوص آنهایی که مدت زیادی از زمان تولدشان می گذرد تنها می توانند با هرزنامه های نوشتاری مقابله کنند و جلوی ورود آنها به پست الکترونیکی کاربر را بگیرند. این فیلترها برای شناسایی هرزنامه به دنبال کلمات مشکوک می گردند و در صورت مشاهده آنها از ارسال این پست الکترونیکی جلوگیری می کنند. به هر حال باید توجه داشت " مرکز تحقیقاتی surfcontrol بر اساس یک مطالعه جدید به این نتیجه رسیده که امروزه تعداد پست های الکترونیکی ناخواسته با فرمت تصویری بیش از هرزنامه های نوشتاری است و روز به روز بر تعداد آنها افزوده می شود. ... " این فیلترها نمی توانند پست های الکترونیکی تصویری را شناسایی کنند زیرا در آنها هیچ کلمه ای نوشته نشده که بتوان آن را شناسایی کرد. شناسایی دشمن یک هرزنامه تصویری چه ظاهری می تواند داشته باشد؟ این قبیل پست های الکترونیکی ناخواسته از سه بخش اصلی تشکیل می شوند: بخش نخست مربوط به جمله کوتاهی می شود که در قسمت اول این نامه قرار می گیرد. بخش دوم شامل یک تصویر می شود که هرزنامه را در خود جای داده است. بخش سوم و پایانی مربوط به متنی می شود که بعد از تصویر قرار می گیرد و عامل اصلی برای فرار از فیلترها محسوب می شود. این تصاویر معمولا قابل کلیک نیستند و کاربر را به سایت دیگری راهنمایی نمی کنند.
این مساله باعث می شود هر کاربر هنگام مشاهده عکس مشکلی را احساس نکند اما باید توجه داشت که چرا هرزنامه نویسان از این فن جدید استفاده می کنند؟ بخش زیادی از هرزنامه هایی که با این مشخصات ارسال می شوند برای کسب درآمد ایجاد شده اند. در بیشتر مواقع هرزنامه نویس در بازارهای بورس الکترونیکی حضور دارد و با فرستادن این هرزنامه ها می کوشد امکان حضور دیگر افراد را در این بازار غیرممکن کند. اینطور که به نظر می رسد روش جدید هرزنامه نویسان تاکنون موفقیت آمیز بوده است. برخی کارشناسان میزان پول جابه جا شده در بازارهای بورس الکترونیکی را هنگام ارسال هرزنامه های تصویری مورد بررسی قرار داده و نتایج جالبی را کسب کرده اند. در این بررسی ها مشخص شده در روزهایی که هرزنامه های تصویری ارسال می شوند میزان پول رد و بدل شده در این مراکز تا ۲۵ درصد رشد می کند. این نشان می دهد هرزنامه های به ظاهر بی ارزش تا چه اندازه می توانند تاثیرگذار باشند. محافظت در مقابل حملات در حالی که روز به روز بر تعداد هرزنامه های تصویری افزوده می شود و فیلترهای موجود توانایی مقابله با آن را ندارند، چه روشی می تواند کاربران را محافظت کند؟ تاثیرگذارترین و بهترین روشی که می تواند جلوی انتشار هرزنامه های تصویری و دیگر برنامه های مخرب الکترونیکی را بگیرد شناسایی لایه های این برنامه ها و نشان دادن عکس العمل مناسب در مقابل آنهاست. استفاده از برنامه های امنیتی در لایه های اصلی این برنامه ها به افراد امکان می دهد از توان شبکه در مقابل حملات هرزنامه نویسان دفاع کنند و پهن باند را در حالت متعادل نگه دارند.
به عقیده جمع زیادی از کارشناسان بهترین روش امنیتی که برای مقابله با هرزنامه ها می تواند مورد استفاده قرار گیرد آزمون و خطا برای یافتن راهی " در حالی که روز به روز بر تعداد هرزنامه های تصویری افزوده می شود و فیلترهای موجود توانایی مقابله با آن را ندارند، چه روشی می تواند کاربران را محافظت کند؟ ... " مناسب و افزایش آگاهی کاربران است. اگر مسوولان مطمئن باشند کاربران از خطرات هرزنامه ها و پست های الکترونیکی ناخواسته مطلع هستند آسان تر می توانند با هرزنامه نویسان مقابله کنند. از مهم ترین اثراتی که هرزنامه های تصویری می توانند روی فیلترهای موجود بگذارند از کارانداختن آنها در مقابل هرزنامه های نوشتاری است. شما برای آنکه خود را در مقابل این حملات ایمن کنید باید سیستم امنیت اینترنتی خود را مورد بررسی قرار دهید و با به روز کردن آن از بروز حملات جدی جلوگیری کنید. امروزه ابزارهای هوشمند و توانمندی ساخته شده که می تواند هرزنامه های تصویری را با فرمت های مختلف شناسایی و از انتشار آنها جلوگیری کند. این سرویس ها که امروز بسیار زیاد شده اند به میزان چشمگیری تعداد هرزنامه های تصویری را کاهش داده اند. استفاده از این فیلترها و فناوری های جدید می تواند روش مناسبی برای مقابله با این هرزنامه ها محسوب شود.
این فیلترهای جدید به گونه ای ساخته شده اند که در لایه های مختلف هرزنامه قرار می گیرند و با شناسایی آن از انتشار هرزنامه ها جلوگیری می کنند. بر اساس یک آمار رسمی و بین المللی حدود سه چهارم تمام پست های الکترونیکی ارسال شده در اینترنت هرزنامه هستند. این هرزنامه ها طیف وسیعی از اطلاعات را شامل می شوند و می توانند از اطلاعات معمولی تا تصاویر مستهجن را به کاربران ارسال کنند. یکی از روش هایی که امروزه برای مبارزه با هرزنامه ها مورد استفاده قرار می گیرد کنترل ipها است. در این روش ip کامپیوتری که هرزنامه را ارسال کرده ظرف مدت کوتاهی شناسایی می شود و امکان ارسال هرزنامه های بیشتر از این کامپیوتر از بین رود. در روشی دیگر کارشناسان سعی می کنند پست الکترونیکی را بررسی کرده و نسبت به رفع مشکل آن اقدام کنند.
شرکت مایکروسافت در سال های اخیر کوشیده با روش های قانونی از انتشار هر چه بیشتر این پست های الکترونیکی ناخواسته جلوگیری کند. این شرکت تاکنون بیش از ۴۰ دادخواست را به دادگاه عالی آمریکا تحویل داده است. اینطور که گفته می شود سال گذشته در کشور آمریکا لایحه ای به تصویب رسید که برخی از انواع هرزنامه های گمراه کننده و فریب آمیز را غیرقانونی می خواند. بر اساس این لایحه افرادی که هرزنامه ارسال کنند تا ۷۹ میلیون دلار جریمه خواهند شد.
میثم لطفی
منبع : پایگاه اطلاع رسانی فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست