چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
مجله ویستا
ایجاد رشد و بهبود در خود (خود - بهبودی)
امروز اصطلاحات خود - بهبودی، کمک به خود (خود - یاری)، ایجاد رشد در خود (خود - رشدی) بسیار متداول گشتهاند. بهنظر میرسد که افراد متوجه درون خود شدهاند تا راه حلی برای مشکلاتشان بیابند. آنها در پی کسب علم و آگاهی، راهکارها و تکنیکها، کارگاههای آموزشی، سخنرانیها و معلمینی هستند که راه را به آنها بنمایانند. اکنون افراد دریافتهاند که ایجاد رشد و بهبودی توسط خودشان موجب بهبود کیفیت و چگونگی زندگیشان میگردد.
ذهن ناخودآگاه، یکی از کلیدهای اصلی رشد و بهبودی توسط خود فرد است. با تغییر محتویات ذهن ناخودآگاه، شما میتوانید عادتها، رفتارها و خلق خود را تغییر دهید. این کار از طریق تجسم، تصدیق، مدیتیشن و تحلیل رفتار و عادتها صورت میگیرد.
روند تغییر داخلی و درونی نیاز به کار درونی دارد. خواندن کافی نیست،شما باید آنچه را میخوانید تمرین کنید و این کار نیزا به زمان و سعی و تلاش دارد. خود - بهبودی در یک آن و لحظه به دست نمیآید. هر تغییر درونی نیاز به صرف زمان دارد و باید انگیزه، تمایل، بلندنظری، استقامت و وقف کردن خود برای هدف موجود باشد. استقامت درونی و برونی و همینطور امور مخالف باید در نظر گرفته شوند. با شروع هر نوع برنامه خود - بهبودی، بیشتر افراد معمولاً بامقاومت درونی ناشی از عادتهای قدیمی و ذهن ناخودآگاهشان و همینطور مقاومت و ضدیت افراد پیرامونشان مواجه میشوند.
تمایل به تغییر، عادتهای نو و بهبودی باید بهقدر کافی قدرتمند باشد تا در برابر تنبلی، تمایل و تمسخر یا ضدیت و مخالفت خانواده، دوستان و همکاران مقاومت نماید. اجازه دهید چیزی در مورد خود برایتان بگویم. من از کودکی به سمت تکنیکهای خود - بهبودی جذب شدم و آنها را بهعنوان منبع نیروی درونی، شادی و راهی برای یک زندگی بهتر در نظر گرفتم. یکی از مفیدترین تکنیکهائی که من کشف نمودم تکنیکی بسیار ساده، ولی خیلی مؤثر بود.
در این روش من به مشاهده رفتار افراد در موقعیتهای مختلف میپرداختم و سپس به درون خود رجوع مینمودم تا دریابم آیا من نیز همانگونه تحت آن شرایط عمل میکردم یا نه؟ وقتی من افراید با ویژگیهای شخصیتی خاص و یا رفتاری خاص را میدیدم که آنها را دوست نداشتم، به بررسی خود میپرداختم تا ببینم خود نیز آنها را دارا هستم یا نه؟ اگر من نیز همانگونه بودم در ذهن خود رفتاری متفاوت را تجسم و تمرین مینمودم. در روبهروی چشمان ذهنم، خود را با ویژگیهای متضاد شخصیتی میدیدم و خود را در موقعیتهای مختلف تجسم میکردم که در آنها رفتاری جدید را نشان میدادم.
وقتی با ویژگیهای شخصیتی و یا رفتاری مواجه میشدم که آنها را دوست داشتم، به مزایا و فایدهشان و اهمیت آنها در زندگی خود فکر میکردم. در این جا نیز از تجسم و تصدیق استفاده کرده و تلاش میکردم همان گونه در زندگی روزانهام رفتار کنم.
به این ترتیب، من از رفتار و اعمال افراد پیرامونم در خانه، سرکار، خیابان و هرجای دیگر و یا در صفحه تلویزیون بسیار آموخته و بهرهبردهام. من هرگز این کار را برای قضاوت کردن در مورد آنها یا سوء استفاده از آنها انجام ندادهام، بلکه برای یادگیری چگونه بهتر عمل کردن، بهتر عکسالعمل نشان دادن و بهتر رفتار کردن به این کار مبادرت کردم. این روند فایده دیگری را نیز در برداشت. این کار موجب افزایش آگاهی در مورد چگونگی تأثیر ذهن و افکار بر رفتار و اعمال افراد گردید. شما چگونه میتوانید از این راهکار (تکنیک) برای خود - بهبودی وخود - رشدی بهره بگیرد؟
۱) به اطراف خود بنگرید و ببینید افراد در شرایط مختلف چگونه عمل میکنند. به افراد در خانه، محل کار، سوپر مارکت، اتوبوس و خیابان بنگرید. همچنین به افرادی که در تلویزیون با آنها مصاحبه میشود و یا در فیلمها نگاه کنید.
۲) ببینید افراد چطور حرف میزنند، چطور قدم میزنند، چطور عکسالعمل نشان میدهند و دیگران چطور با آنها رفتار میکنند.
۳) به صدای افراد و لحن آن و عکسالعمل دیگران به صدای آنها توجه کنید. ببینید که احساس و عکسالعمل شما در برابر صدای فریاد و یا صدای آرام چیست. ببینید وقتی افراد عصبانی، بیقرار و غمگین میشوند، چه اتفاقی میافتد و اگر آرام و راحت و ریلکس باشند چه میشود.
۴) اگر آنچه را میبینید دوست ندارید، علت دوست نداشتتان را تحلیل کنید و سپس رفتار خود را تحلیل و بررسی کنید تا بفهمید آیا شما هم همانگونه رفتار میکنید. در تحلیلهای خود صادق و بیطرف باشید.
۵) اگر کشف کردید که شما نیز برخی از این ویژگیهای نامطلوب شخصیتی و رفتاری را نشان میدهید، با خود قرار بگذارید که هرگاه این رفتارها را بروز دادید آگاه شده و نهایت تلاشتان را برای اجتناب از آنها بهکار برید.
۶) در ذهن خود در یک منظره ذهنی (خیالی)، رفتار مورد علاقهتان را بازی کنید. این کار را چند بار در روز تکرار نمائید.
۷) هنگامی که نوعی رفتار یا ویژگی شخصیتی را یافتید که آن را دوست داشته و تمایل به کسب آن دارید، سعی کنید به روشی مشابه عمل کنید. در اینجا نیز، یک صحنه را چندین بار در روز تجسم نمائید و رفتار و اعمال خود را بازی کنید.
۸) همینطور میتوانید تصمیم بگیرید که برخی عادتها و الگوهای رفتاری را تغییر داده و عادتهای جدیدی ایجاد نمائید، زیرا معتقدید آنها ضروری و سودمند هستند حتی اگر آنها را در دیگران مشاهده نکرده باشید.
۹) فکر کرده و رفتار و اعمال مورد علاقهتان را به دفعات در ذهن خود تجسم نمائید. بهطور مداوم تغییرات دلخواهتان را به خود یادآوری کنید و سعی کنید اعمالتان در جهت آنها باشد. هرگاه دیدید که مطابق عادت قدیمیتان عمل میکنید، تصمیمتان برای تغییر و بهبودی را به یادآورده و مطابق آن عمل کنید.
۱۰) در صورتی که خیلی زود به نتیجه دست نیافتید، ناامید و خسته نشوید، تعداد دفعاتی که در این کار شکست خورده و یا آن را فراموش میکنید مهم نمیباشد. در تلاش خود استقامت ورزیده و هرگز تسلیم نشوید و حتماً خواهید دید چگونه شما و زندگیتان تغییر خواهد نمود.
منبع: www.successconsciousness.com
مترجم: معصومه بهرامی
مترجم: معصومه بهرامی
منبع : روزنامه آفتاب یزد
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست