یکشنبه, ۱۶ دی, ۱۴۰۳ / 5 January, 2025
مجله ویستا

خوشی‌های دوران سخت(مثبت‌اندیشی)


خوشی‌های دوران سخت(مثبت‌اندیشی)
شما همان چیزی هستید که فکر می‌کنید و در عین حال می‌توانید نیازهایتان را نیز احساس کنید. پس هدفی والا برای خود تعیین کنید و در راه تحقق آن نهایت تلاشتان را به کار ببندید.
تمامی ‌احساسات، عقاید و دانش ما به افکار درونی‌مان ـ آگاهانه یا غیرآگاهانه ـ بستگی دارد و چه بدانیم یا ندانیم تحت کنترل هستیم و می‌توانیم مثبت یا منفی، مشتاق یا بی‌تفاوت، فعال یا غیرفعال باشیم.
بزرگ‌ترین فرق بین مردم، رفتار و طرز برخورد آنان است. برای برخی، یادگیری لذتبخش و هیجان‌انگیز است، برای دیگران سخت و خسته کننده و برای بسیاری دیگر، یادگیری فقط کاری ضروری برای پیدا کردن شغلی مناسب محسوب می‌شود.
رفتارها و طرز برخورد ما در حال حاضر عادت نامیده می‌شود که به علت دریافت بازخورد از طرف والدین، دوستان، جامعه و خودمان شکل می‌گیرد و در واقع تصویری است از ما و جهان ما.
این رفتارها غالباً به وسیله گفتگوی درونی که مرتباً با خود ـ آگاهانه یا غیرآگاهانه ـ داریم، تقویت می‌شوند. در واقع اولین گام برای تغییر رفتار، تغییر گفتگوی درونی ماست. یکی از روش‌های تغییر عبارت است از تعهد، کنترل و چالش.
● تعهد
در خود تعهد و الزام مثبت به خود، یادگیری، کار، خانواده، دوستان، طبیعت و دیگر چیزهای با ارزش ایجاد کنید. به خود و دیگران ارج نهید. در آرزوی موفقیت باشید. با شوق و اشتیاق زندگی کنید و کارهایتان را انجام دهید.
● کنترل
فکر خود را روی چیزهای مهم متمرکز کنید. برای چیزهایی که به آن‌ها فکر می‌کنید و کارهایی که انجام می‌دهید هدف و اولویت تعیین کنید، از قبل تمامی ‌فعالیت‌های خود را در ذهن تصور و مرور کنید. برای مقابله با مشکلات، استراتژی داشته باشید، یاد بگیرید که چگونه به خود آرامش بدهید. از موفقیت‌ها لذت ببرید و با خود روراست باشید.
● چالش
مشوّق خود باشید. هر روز رفتار خود را تغییر دهید و بهبود بخشید. تمام تلاش خود را به کار ببندید و به عقب برنگردید. یادگیری و تغییر را غنیمت بشمارید. چیزهای نو را امتحان کنید. گزینه‌ها و انتخاب‌های مختلف را درنظر بگیرید. با افراد جدید آشنا شوید. هر چیزی را که نمی‌دانید بپرسید. مواظب سلامت جسمانی و روحی خود باشید. مثبت‌گرا باشید. مطالعات نشان داده که افراد دارای این مشخصات در اوقات خوش، برنده هستند و در شرایط سخت، محکم و قوی به زندگی ادامه می‌دهند. تحقیقات همچنین نشان داد مردمی‌که آگاهانه گفتگوی درونی و غرور خود را اصلاح می‌کنند، غالباً خیلی سریع در رفتارشان بهبود حاصل می‌شود. انرژی آنها افزایش می‌یابد و همه چیز به نظر بهتر می‌آید.
تعهد، کنترل و چالش به ساخت اعتماد به نفس و ایجاد تفکر مثبت کمک می‌کنند.
● هفت پیشنهاد برای ایجاد تفکر مثبت
۱) در هر طبقه‌ای، در جست و جوی افراد مثبت برای ایجاد ارتباط باشید.
۲) در هر سخنرانی، در جست و جوی ایده‌های جالب باشید.
۳) در هر فصل کتاب، در جست و جوی مفهوم‌هایی باشید که برای شما مهم هستند.
۴) با هر دوستی، درباره ایده جدیدی که به تازگی یادگرفته‌اید، صحبت کنید.
۵) از هر معلمی‌ سؤال‌های خود را بپرسید.
۶) لیستی از اهداف، افکار و رفتار مثبت خودتان تهیه کنید.
۷) به خاطر داشته باشید، شما همان چیزی هستید که فکر می‌کنید.

عبدالله‌ پایدار
منبع : پایگاه اطلاع رسانی اصلاح