دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا
گذرگاه کاساندرا - The Cassandra Crossing
سال تولید : ۱۹۷۷
کشور تولیدکننده : انگلستان، ایتالیا و آلمانغربی
محصول : لو گرید و کارلو پونتی
کارگردان : جرج پان کاسماتوس،
فیلمنامهنویس : تام منکهویتس، رابرت کاتس و کاسماتوس، برمبنای داستانی نوشته کاتس و کاسماتوس
فیلمبردار : انیو گوآرنییری.
آهنگساز(موسیقی متن) : جری گُلداسمیت
هنرپیشگان : سوفیا لورن، ریچارد هریس، اوا گاردنر، برت لنکستر، مارتین شین، اینگرید تولین، لی استراسبرگ، جان فیلیپ لا، آن تورکل، آلیدا والی، تام هانتر و لوکسل.
نوع فیلم : رنگی، ۱۲۹ دقیقه.
حمله ناموفق تروریستها به سازمان بهداشت جهانی در ژنو، باعث رها شدن یک ویروس سرّی مرگبار میشود. مأمور امنیتی، «سرهنگ استیون مکنزی» (لنکستر) و «دکتر النا استرادنر» (تولین) که میفهمند تنها تروریست باقی مانده - که احتمالاً ناقل ویروس است - سوار قطار سریعالسیری به مقصد استکهلم شده، به «دکتر جاناتان چمبرلین» (هریس) که مسافر همان قطار است، هشدار میدهند از آنجا که هیچ کشور اروپای غربی حاضر نیست به مسافران اجازه ورود بدهد، قطار را به سوی یانوف در لهستان هدایت میکنند که وسایل ضدعفونی کردن هم در آنجا آماده است (ولی لازمه رسیدن به آن، گذشتن از پل نامطمئن گذرگاه کاساندر است). تروریست را کمی پیش از مرگش پیدا میکنند و مسافران آرامآرام به این بیماری مبتلا میشوند، و «دکتر چمبرلین» و زن مطلقهاش، «جنیفر» (لورن) از آنان مراقبت میکنند. در نورمبرگ، مأموران امنیتی، قطار را لاک و مهر و اکسیژن اضافی بهدرون آن پمپ میکنند. «دکتر استرادنر» کشف میکند که اکسیژن زیاد ویروس را از بین میبرد، و مسافران خیلی زود بهبود مییابند. اما «مکنزی» اصرار دارد که قطار به یانوف برود. «دکتر استرادنر» میفهمد که «مکنزی» ترجیح میدهد مسافران قطار در گذرگاه کاساندرا بمیرند و این خبر درز نکند. «دکتر چمبرلین» سعی میکند کنترل قطار را در دست بگیرد، ولی «رابی ناوارو» (شین)، دوستِ «نیکول درسلرِ» ثروتمند (گاردنر) ندانسته خرابکاری میکند. «ناوارو» کشته میشود و «دکتر چمبرلین» به کمک مواد منفجره نیمی از قطار را از تنه اصلی آن جدا میکند. نیمه اول قطار با فرو ریختن پل، در گذرگاه کاساندرا نابود میشود، ولی بیشتر مسافران نیمه دوم زنده میمانند.
* نکته جالب در مورد گذرگاه کاساندرا این است که هیچ تناسب و ترتیبی نمیشناسد - از بازی گرفته تا روایت، فیلمبرداری و جلوههای ویژه - فیلم مرتب در بلاهت از خود پیشی میگیرد. حتی کوشش معمول برای توضیح ماهیت و انگیزه تروریستهای دیوانهای که چرخهای داستان را به حرکت در میآورند، به عمل نیامده است. حمله آنان به سازمان بهداشت جهانی صرفاً بهانهای برای تیراندازی و حرکتهای آهسته است. البته انتقاد ضمنی و مُد زمانه از سازمان کذائی وجود دارد و حرفهای ضد نظام درباره قدرتهائی که ترجیح میدهند قربانیان آلوده شده بمیرند تا اینکه موضوع آزمایشهایشان به بیرون درز کند، هم به حد وفور زده میشود. اما مشکل اینجاست که کسانی که مسئول این مسائل قلنبه سلنبه هستند (لنکستر، تولین و لا) گفتوگوها و نقشهای بسیار بدتری از آن بیچارههای سوار بر قطار دارند. فهرست مسافران قطار هم خود مجموعه سرهمبندیشده دیگری است. کاسماتوس تلاش مذبوحانهای میکند تا این داستان باورناپذیر را سرپا نگه دارد و در این راه به انواع و اقسام تمهیدات - نماهای هوائی؛ زوم و تدوین موازی - متوسل میشود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست