جمعه, ۱۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 7 February, 2025
مجله ویستا
نقش مادران چینی و هندی در پیشرفت شغلی فرزندان
![نقش مادران چینی و هندی در پیشرفت شغلی فرزندان](/mag/i/2/in7w7.jpg)
خانوادهای که وضعیت اقتصادی و اجتماعی خود را مقدر شده و از پیش تعیین شده بداند، کم و بیش ایدهء قناعت و سازگاری با وضع موجود را به فرزندان منتقل میکند. همچنین است خانوادهای که مخاطره (ریسک) پذیر است. اگر بخش قابل توجهی از فعالیتهای با مخاطرهء خانواده با موفقیت همراه شود، در کنار ارزشها و باورهایی که از سوی والدین در این باره به فرزندان منتقل میشود، آنها به جهت تجربهء مستقیم در طول زندگی با خانوادهءپدری، از فعالیتهای با مخاطره اصولا مخاطرهپذیری که یکی از اصول اولیه و اساسی کارآفرینی است، گریزان نمیشوند. سوده احمدیانراد بخشی از تجربهء مادران هندی و چینی را در این زمینه گزارش کرده است.
مادران چینی و هندی تحت تاثیر فلسفههای کنفوسیوسی و هندو قرار دارند. اگر والدین اعتقاد به طبیعت و نیروهای از پیش تعیین شده داشته باشند، پیشرفت را در فرزندانشان محدود میکنند. آنها احتمالا بر این اساس تفاوتهای میان فرزندان را پذیرفته و در عین حال احتمال کمتری وجود دارد که یک فرزند را به کسب موفقیت فراتر از سطح معین سوق دهند. در تفکر کنفوسیوسی، محیط، بیشترین تاثیر را بر پیشرفت کودک دارد و به همین دلیل والدین به تامین بهترین محیط ممکن برای رشد فرزندان توصیه میشوند.
هندیها ارزش تلاش و کوشش را بیشتر تشخیص دادهاند اما به دلیل اعتقاد به محدودیت پیشرفت تحت تاثیر نیروهای از قبل تعیین شده، تفاوتهای فردی را نیز پذیرفتهاند. (به نوعی تناقض در تفکر هندی در زمینهء اعتقاد به مرکز کنترل داخلی و تاثیر فرد در تعیین سرنوشت خویش برمیخوریم.)
جوامع سنتی چینی و هندی هر دو سلسلهمراتبی و پدرسالار هستند و تولد در خانواده گسترده و سن و جنس، موقعیت اجتماعی را تعیین میکند. در ویژگیهای خانوادگی سنتی هر دو جامعه نیز مادر مهربان و پدر سختگیر به چشم میخورد و مادر بر فرزندانش کنترل دارد.
والدین چینی به دلیل اعتقاد به اینکه کودک توان فهمیدن ندارد با او مهربانند اما هنگامی که کودک به سن فهمیدن رسید او را در نظام سختی قرار میدهند. در تفکر هندی نیز کودک تا ۱۰ سالگی بیگناه است.
در خانوادههای هندی وابستگیهای قومی همچنان وجود دارد. در خانوادههای چینی نیز مسوولیتها و وابستگیاعضای خانواده همچنان مورد توجه است.
به طور کلی از مطالعه تفاوت دانشآموزان آسیایی و غربی این نتیجه به دست آمده که دانشآموزان غربی برای برآوردن اهداف فردی خویش تلاش میکنند و کار را به خوبی انجام میدهند، اما دانشآموزان آسیایی به این دلیل تلاش میکنند که انتظارات والدینشان را برآورده سازند. نتایج نشان میدهد که مادران چینی عقیده دارند استفاده از اجبار که توسعهء احساسی اجتماعی را در فرزندان تشویق میکند مانع از دستیابی به رفتار فرزندی و موقعیت تحصیلاتی (دانشگاهی) میشود. در هر دو فرهنگ توسعهء مثبت احساسی اجتماعی به استفاده از روش آمرانه مربوط میشود. دیگر اینکه در دو کشور افراد تحصیلکردهء دانشگاهی از حقوق متفاوت با دیگران برخوردارند. با اینکه این تفاوت سطح حقوق در چین به اندازهء هند نیست، اما پدر و مادرهای چینی فرزندانشان را برای دستیابی به موقعیتهای شغلی بالاتر تشویق میکنند. در چین کنترل فرزندان که ویژگی تربیت آمرانهء والدین است، در زمینهء عشق به خانواده جهت پیدا میکند، یعنی پذیرش آن از سوی فرزند به جای دشمنی، اما در هند به دلیل ارزش یکسان فرزندان در فرهنگ، چنین نیست.
در مورد کشور هند نکتهای که لازم به ذکر است این است که طبق گزارش GEM یا ناظر کارآفرینی جهانی، فرهنگ هند مروج کارآفرینی نیست. همینطور در این کشور با توجه به انعطافناپذیریهای اجتماعی، احتمال اینکه زنان هندی کارآفرین شوند به اندازهء نصف مردان است.
منبع : روزنامه سرمایه
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست