چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا
هژمونی شعار تغییر در آمریکای کنونی
آنچه سبب ساز موفقیت نهائی در یک رقابت انتخاباتی می گردد، درک شرایط موجود ، آگاهی از افکار عمومی ، بینش عمیق نسبت به مسائل در حوزه های مختلف و شناخت ضعفها و تلاش در جهت بر طرف ساختن آنها است .
در این میان انتخابات پیش رو در ایالات متحده می تواند آورد گاهی باشد برای دو حزبی که با تمامی توان می کوشند برنده از انتخابات ریاست جمهوری چهارم نوامبر خارج شوند. انتخاب چهل و چهارمین رییس جمهور آمریکا در حالی صورت خواهد گرفت که جورج دبلیو بوش در پائین ترین محبوبیت در دوران ۸ ساله ریاست جمهوریش قرار دارد. اگرچه وی در تاریخ ایالات متحده برای مدت کوتاهی به علت رخداد یازده سپتامبر و ایجاد فضای امنیتی جنگی به بالاترین میزان محبوبیت در تاریخ سیاسی ایالات متحده دست یافت، لیکن امروز از آن دسته رؤسای جمهور آمریکا تلقی می گردد که با پایین ترین سطح محبوبیت از عرصه قدرت خداحافظی می کند . در این میان همگامان حزبی بوش نیز می کوشند تا با فاصله تاکتیکی از دیدگاههای وی بار دیگر حزب جمهوریخواه را در عرصه انتخابات ریاست جمهوری موفق کنند. پیروزی باراک اوبامادر ایالت آیوا در شروع انتخابات مقدماتی با بیان آشکار شعار تغییر ( change ) روشن ساخت که این دوره انتخاباتی می تواند از آن کسانی باشد که به دنبال تغییر در وضعیت موجود و ایجاد فضایی متفاوت از آن چه که هست، می باشند . موفقیت اوباما به عنوان کاندیدای نهایی دموکراتها در یک رقابت نزدیک در انتخابات مقدماتی مهر تأییدی بود بر این دیدگاه که آمریکای کنونی بیشتر از هر زمانی آماده تغییر در برخی حوزه ها است. سناتور مک کین نیز فضای کنونی ایالات متحده را به خوبی تشخیص داده است و سعی می نماید با بیان دیدگاههایی نسبتا متفاوت از جریان تندرو داخل حزب جمهوریخواه و با انتخاب فردی نسبتا نا شناخته برای پست معاونت ریاست جهموری - که پس از رییس جمهور از بالاترین قدرت برخوردار است - خود را خواهان تغییر نشان دهد و شرایط را برای پیروزی نهایی مهیا سازد.
انتخاب خانم سارا پیلین به عنوان زنی جوان ، نسبتا کم تجربه لیکن با ظاهری جذاب و نگاهی متفاوت و نطق وی در کنوانسیون حزبی جمهوریخواهان نشان از درک عمیق نسبت به شرایط حاکم بر افکار عمومی ایالات متحده دارد . خانم پیلین در نطق خود در کنوانسیون حزبی جمهوریخواهان در سنت پال مینه سوتا اعلام کرد اوباما فردی است که شعار تغییر می دهد و این شعار را برای موفقیت و جایگاه سیاسی اش می خواهد در حالیکه مک کین قصد دارد موفقیت و جایگاه خود را مصروف تغییر در سیاست های واشنگتن نماید. بنابراین مک کین و پیلین می کوشند تغییر را به عنوان سرلوحه کار خویش نشان دهند. سخنان سناتور مک کین در روز آخر کنوانسیون جمهوریخواهان نیز بدون نام بردن از جورج دبلیو بوش و تأکیدش بر اصلاح و تغییر در سیاست های واشنگتن که بارها با کف زدن و شعار های هوادارانش قطع می شد، نشان می دهدایالات متحده امروز بیش از بیش به تغییر و دگرگونی در برخی از سیاستهای داخلی و خارجی توجه دارد. فارغ از این که چه حزبی در انتخابات ریاست جمهوری نوامبر پیروز شود، این نکته به وضوح آشکار است که برنده نهایی انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۰۸ «تغییر و دگرگونی» - حداقل در قالب شعار نامزدها - خواهد بود .
اکبر مختاری
منبع : نو اندیش
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست