پنجشنبه, ۱۳ دی, ۱۴۰۳ / 2 January, 2025
مجله ویستا

سیاساکتی و نیروی انتظامی


سیاساکتی و نیروی انتظامی
یکی از کارهای نو و جالب قاب تصویر در راستای فرهنگ سازی، تولید انیمیشن های کوتاه و تاثیرگذاری بود که به معرفی قوانین و بیان نکته هایی اخطاردهنده می پرداخت.
و این انیمیشن های تبلیغاتی و فرهنگی در نوع خود قابل توجه و جذاب بوده اند، این سنت پسندیده و جذاب با آقای ایمنی از شرکت گاز آغاز شد که با شعار توصیه های ایمنی را جدی بگیرید همچنان در اذهان مردم جا خوش کرده است و بعد بابابرقی و... و امروز که انیمیشن سازان ماهر و خوش ذوق کشورمان با حمایت نیروی انتظامی دست به خلق آثار موفق و دوست داشتنی زده اند که تاثیر قابل توجهی در فرهنگ سازی داشته است.
یکی دیگر از ویژگی های برجسته این انیمیشن ها، فرهنگ سازی و ترویج رفتارهای درست و منطقی است.
انیمیشن های روز تلویزیون که در راستای اهداف نیروی انتظامی ساخته شده است با خلق شخصیت هایی دوست داشتنی و با مزه چون: سیاساکتی، داوود خطر، هوتن، بهاره، اسی، راد، جواد، آقای مهندس و آقای پلیس خوش قیافه و... جوان هایی با خط ریش های طبق مد و با لهجه های جوان پسند جای مناسبی را در بین مردم برای خود دست و پا کرده اند.
این شخصیت های دوست داشتنی درباره خطرات رانندگی، موادمخدر و قرص های اکس آموزش می دهند.
تا جایی که اگر بزرگ ترها در رانندگی به قوانین توجهی نداشته باشند کوچک ترها و کودکان با زمینه ای که از این انیمیشن ها دارند، به آن ها تذکر می دهند.
دیالوگ هایی چون عجب توهمی، ایول هرچی برو بچ راننده است و ... بر خلاف ظاهر هنجارشکن و منفی اش تاثیر مثبت و سازنده ای داشته است.جالب است بدانید این انیمیشن ها چنان موفق عمل کرده اند که این روزها مردم عراق نیز قوانین و تعلیمات رانندگی را از طریق سیاساکتی و دوستانش دریافت می کنند، البته با اسامی چون، جاسم، سالم، عبود و...
● نکته ای از انیماتور:
مجموعه پر مخاطب سیاساکتی بعد از چشیدن طعم شیرین پیروزی این انیمیشن به سراغ اثری دیگر در مورد شهر و شهرداری رفت که این روزها شاهد پخش آن هستیم.
او این روزها در حال ساخت نخستین فیلم بلندش در قالب انیمیشن است که تهران در سال ۱۵۰۰ نام دارد.به گفته خودش این فیلم با استانداردهای بین المللی و با موضوع مسائل شهری ساخته می شود و داستان آن روایت کاملا طنزی از زندگی شهری مردم تهران است که در سال ۱۵۰۰ به رغم پیشرفت هایی که صورت گرفته هنوز خصوصیات اخلاقی سابق را دارند و همچنان همان مردمند.
● اولین بار:
ساخت انیمیشن های اخلاقی در سال ۱۳۸۱ برای اولین بار برای رعایت قوانین و جلوگیری از تصادفات و حوادث رانندگی توسط بهرام عظیمی در ۴۵ قسمت ساخته شد.
علی نژاد
منبع : روزنامه خراسان