جمعه, ۱۴ دی, ۱۴۰۳ / 3 January, 2025
مجله ویستا
از خیزران تا لاکی بامبو، گیاهی که نور و آب می طلبد
این روزهامد هم به سراغ گیاهان آپارتمانی آمده است. تا دو دهه پیش از این، انواع کاکتوس در هر خانه ای خودنمایی می کرد اما داشتن چند شاخه گیاه بامبو در سالن پذیرایی و یا آشپزخانه با خود شانس می آورد. حال چه شانسی معلوم نیست!
زمان خرید بامبو حتی فروشندگان به شما خرید سه شاخه و پنج شاخه را پیشنهاد می کنند در غیر این صورت شما عوض خوش شانسی، بدیمنی را به خانه برده اید.
گذشته از این خرافه ها که در برخی از کشورهای آسیای شرقی ریشه های کهنی دارد گیاه بامبو که در زبان فارسی به نی خیزران شهرت دارد امروزه جای خاصی را در فرهنگ آپارتمان نشینی باز کرده است.
بامبو دوستدار رطوبت و حرارت است و تاکنون ۶۶۲ نوع آن به لحاظ قطر و ضخامت شناخته شده است وهم اکنون بهترین نوع آن در ژاپن، چین، هند و به طور کلی کشورهای شرق آسیا کاشته می شود. در کشور ما لیالستان لاهیجان، قاسم آباد رودسر و تقریبا بیشتر نقاط شمال از مساعدترین مناطق کشت بامبو به حساب می آید. گیاه بامبویی که در گل فروشی های تهران از دو سال پیش به عنوان زینت خانه به فروش می رسد نوع خاصی از بامبو به نام لاکی بامبو است. شرایط نگهداری آسان و دیدن بامبوها در محله ها ی چیدمان و دکوراسیون، سبب روی آوری مردم به این گیاه خوش شانس است و پس از آن بود که خرافه ها نیز وارد شدند. در بسیاری از کشورهای آسیای شرقی به ویژه چین جشنواره فرهنگی بامبو برگزار می کنند که همه ساله جهانگردان بی شماری را به این کشور کهن می کشاند.
لاکی بامبو، در اصطلاح واردکنندگان گل و گیاه، از گیاهان زنده به شمار می رود و به هیچ وجه قابلیت قاچاق شدن را ندارد زیرا به دلیل حساسیت این نوع گیاه فقط از طریق هوایی می توان آن را جابه جا کرد.
بامبو ها چگونه قد می کشند؟ این گیاه نیاز به خاک ندارد و می توان آن را یا در آب و یا ژل خاک نگهداشت. آب بامبو را نباید عوض کرد فقط باید به آن آب داد. دقت کنید همیشه دو سوم ساقه این گیاه در آب باشد. البته برای رشد بهتر آن در گل فروشی ها از تقویت کننده های مایع شکل استفاده می کنند که به غذای بامبو معروف است.
چنانچه بامبو را در دمای ۱۵ تا ۴۰ درجه سانتیگراد، دور از نور مستقیم خورشید و باد مستقیم کولر نگهدارید و رطوبت لازم را برای آن فراهم آورید پس از ۷ ماه شاهد قد کشیدن عجیب و تقریبا غول آسای این گیاه پیچ خورده خواهید بود. عجیب آن که بامبو به نور خورشید نیازی ندارد اما برای رسیدن به یک منبع نور مدام سرک می کشد!
مهری موسی وند
منبع : روزنامه جوان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست