سه شنبه, ۱۳ آذر, ۱۴۰۳ / 3 December, 2024
مجله ویستا

نهضت عاشورا الگویی از ازل تا ابد


نهضت عاشورا الگویی از ازل تا ابد
امام حسین(ع) از شخصیت های بزرگ مکتب اسلام است که از او به عنوان کشتی نجات، امام مطلق و محبوب پیامبر(ص) و نمونه عینی مکتب اسلام یاد می شود.
امامی که الگوی او پیامبر(ص)، امام علی(ع) و انبیا بودند و خود الگوی مسلمانان است. نام حسین(ع) با نام عاشورا عجین شده است به گونه ای که با یاد یکی، دیگری در ذهن تداعی می شود.
عاشورا بزرگ ترین حادثه تاریخ است. رویداد عظیمی که از آغاز تا انجام آن درس آموز است و الگویی است جاودانه برای همه کسانی که می خواهند انسان باشند و وظیفه شناس.
ماهیت این قیام امر به معروف و نهی از منکر بود لذا آن امام(ع) در وصیتش به محمدبن حنیفه بر این سیاست تاکید می کند و می نویسد: می خواهم امر به معروف و نهی از منکر کنم و به سیره جدم و پدرم علی بن ابی طالب عمل کنم.
انقلاب حسینی هم یک انقلاب درونی و فردی و هم انقلابی اجتماعی، فرهنگی و سیاسی بود.
امام حسین(ع) تصویری از عدالت خواهی، ایثار و فداکاری را در تاریخ ترسیم کرد که بشریت همواره آن را سر لوحه خود قرار خواهد داد.
شهادت مظلومانه سیدالشهدا و یارانش در کربلا، تأثیر بیدارگر و حرکت آفرین داشت و خونی تازه در رگ های جامعه اسلامی دواند و جو نامطلوب را شکست و این حماسه، در طول تاریخ جاودانه ماند.
بیداری روح مبارزه در مردم، تقویت و رشد انگیزه های مبارزاتی، پدید آمدن مکتب جدید اخلاقی و انسانی و ارزش های نوین عاشورایی و حسینی، شکل گیری انقلاب های متعدد با الهام از حماسه کربلا، تبدیل شدن کربلا به دانشگاه عشق، ایمان، جهاد و شهادت برای نسل های انقلابی شیعه از جمله آثار و نتایج نهضت عاشوراست.
تأثیر حماسه عاشورا را در شکل گیری انقلاب اسلامی نباید از یاد برد. فرهنگ شهادت و انگیزه جهاد و جانبازی که در انقلاب اسلامی ایران و ۸ سال دفاع مقدس در جبهه ها جلوه گر بود، گوشه ای از این تأثیر پذیری است.
شعار نهضت ما حسینیه، رهبر ما خمینیه که در مبارزات ملت مسلمان ایران بر ضد طاغوت طنین افکن بود و نیز شور حسینی در جبهه های جنگ ایران، گواه روشن تأثیر گذاری عاشوراست.
ما نیز هر ساله با برگزاری مراسم عزاداری و الگوپذیری از این امام همام باید در حفظ و زنده نگه داشتن نهضت حسینی بکوشیم.

مرتضوی
منبع : روزنامه خراسان