پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
مجله ویستا
تلاش چین و هند برای گسترش روابط دوجانبه
چین و هند باتوجه به وضعیت مشابه دربسیاری ازعرصه های اقتصادی و اجتماعی سعی دارند روابط خود را در قلمروهای سیاسی ، اقتصادی و تجاری گسترش دهند.بررسی ها نشان می دهد كه دو كشور هم اكنون با مشكلاتی چون فقر ، كمبود آب آشامیدنی ، افزایش جمعیت و بحران محیط زیست روبرو هستند.
این در شرایطی است كه بالا بودن میزان جمعیت و مصرف فزاینده منابع در هر دو كشور مشكلات جدی برای پیشبرد رشد اقتصادی آنها ایجاد كرده است. درواقع با توجه به این مشكلات حاد،گسترش مناسبات دو طرف كه جمعیتی معادل دو میلیارد و ۳۰۰میلیون نفر را در خود جای داده اند ، برای پكن و دهلی نو از اهمیت بیشتری برخوردار است. چین و هند درعین حال معتقدند با نظرداشت برتری های اقتصادی و تجاری خود می توانند مكمل های خوبی برای از میان برداشتن چالش ها باشند.
رشد اقتصادی چین برای سال جاری میلادی نزدیك به ۱۰/۵ درصد پیش بینی شده است واین كشورامیدوار است در دو سال آینده رشد سالانه ۱۰ درصدی داشته باشد.در هند نیز رشد اقتصادی حدود ۹درصد گزارش شده است و این بهترین نرخ رشد اقتصادی این كشور در یك دهه گذشته محسوب می شود.در حالی كه چین در زمینه ماشین آلات و صادرات منسوجات و البسه و محصولات مشابه قدرت بالایی دارد ، هند از قدرت های جهان در فناوری اطلاعات به حساب می آید و همكاری دو كشور با توجه به این وضعیت در زمینه فناوری پیشرفته ، آینده درخشانی خواهد داشت.
اگرچه دو كشور هنوز در زمینه سیاسی بخصوص مساله اختلافات مرزی موفق به حصول توافق جامع و پایدار نشده اند ، اما سعی مقام های چین و هند بر آن است كه با استفاده از امتیازات اقتصادی و تجاری ، مشكلات در قلمروهای دیگر نیز حل گردد. در عین حال بخش زیادی از جمعیت هند افراد فقیر هستند و در چین نیز میلیون ها نفر از فقر رنج می برند و بنا به برخی گزارش ها درآمد روزانه آنها كمتر از یك دلار است. درهمین حال هر دو كشور در بخش های روستایی با معضل بیكاری،فقر و فقدان زیرساخت های كافی مواجهند و برای حل این مشكلات در سال های اخیر میلیاردها دلار سرمایه اختصاص داده اند.
برای چین و هند به عنوان دو قدرت رو به رشد جهان و تاثیرات فراوان در منطقه ، بی تردید رشد روابط و بهبود مناسبات از اهمیت بالایی برخوردار است « هو جین تائو » رییس جمهوری خلق چین در سفر اخیر خود به هند بیشتر از ۳۰قرارداد با این كشور امضا كرد كه اكثر آنها مربوط به مبادلات تجاری و اقتصادی است و نشانگر توجه دو طرف به اهمیت بسط و توسعه مناسبات است. این در شرایطی است كه همگام با توسعه روابط اقتصادی ، دو طرف تیم های ویژه ای برای حل و فصل اختلافات مرزی تشكیل داده اند و احتمال می رود بررسی های كارشناسی این تیم ها ، در آینده برای برطرف كردن این معضل به دو كشور كمك كند.
منبع : روزنامه ابرار
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست