چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
مجله ویستا
مشکل انتخابات در فلسطین
یکی از عواقب تحولات مذکور این بوده که تلاش دولت بوش برای پیگیری سیاستهای سنتی مهار دموکراسی ، با موانع جدیدی روبهرو شده است همان طور که برنامهریزان دولت بوش در سال ۲۰۰۲ با افسوس در ونزوئلا آموختند، دیگر همانندگذشته دست به زدن کودتاهای نظامی و تروریسم چندان آسان نیست.
خط مشی راسخ و مستمر در کل باید به شیوههای دیگری دنبال شود. در عراق شاهد هستیم مقاومت مردمی غیرخشونت آمیز، واشنگتن و لندن را وادار کرد تا انتخاباتی که درصدد دوری از آن بودند را پذیرا شوند. اقدامات بعدی برای بر هم زدن انتخابات از طریق ارائه امتیازات قابل توجه به نامزد مورد نظر واشنگتن و اخراج رسانههای مستقل نیز با شکست مواجه شد.
واشنگتن مشکلات بیشتری را پیشرو دارد. جنبش کارگری عراق با وجود مخالفت مقامات اشغالگر، پیشرفت چشمگیری کرده است. این وضعیت همانند اروپا و ژاپن پس از جنگ جهانی دوم است که در آن موقع هدف اصلی ایالات متحده و انگلستان، تضعیف جنبشهای کارگری مستقل بود، همانند داخل این کشورها، بنا به دلایل مشابه: احزاب کارگری سازمان یافته همراه با مشارکت مردم، به شیوهای بنیادین در راستای کارآمدسازی دموکراسی، عمل میکنند.
بسیاری از روشهایی که در آن موقع به کار گرفته میشدند مضایقه خوراک، حمایت از پلیس فاشیستی دیگر قابل استفاده نیستند و نیز امروزه دیگر نمیتوان برای تضعیف اتحادیههای کارگری به دیوانسالاری شدید شاخه بینالمللی اتحادیه کارگری امریکا تکیه کرد. هم اینک بعضی اتحادیههای کارگری امریکا از کارگران عراقی حمایت میکنند، دقیقا همان کاری که در کلمبیا انجام میدهند که در این کشور، شمار فعالان کارگری کشته شده، بیشتر از هر نقطه دیگری در جهان است. این اتحادیهها حداقل از جانب اتحادیه کارخانجات فولادسازی امریکا و دیگران حمایت میشوند. در حالی که واشنگتن همچنان پولهای کلانی به دولت کلمبیا که مسوولیت بخش اعظم این کشتارها را به عهده دارد، پرداخت میکند.
همانند عراق، مشکل انتخابات در فلسطین نیز بروز کرد. همان طور که قبلا مورد بحث قرار گرفت، دولت بوش تا زمان مرگ یاسر عرفات، اجازه برگزاری انتخابات را نمیداد؛ زیرا هراس داشت که فرد نامطلوبی برنده شود. پس از فوت عرفات، دولت بوش با برگزاری انتخابات موافقت کرد و انتظار داشت نامزدهای مورد نظرش از تشکیلات خودگردان فلسطینی پیروز شوند. برای حصول این نتیجه، واشنگتن به انواع مشابهی از بر هم زدن انتخابات همانند عراق و بیشتر از آن دست زد. واشنگتن در تلاش برای افزایش محبوبیت تشکیلات خودگردان در آستانه انتخاباتی که حزب حاکم به چالشهایی جدی از سوی گروه اسلامگرای افراطی حماس مواجه بود، از آژانس توسعه بینالمللی ایالات متحده USAID به عنوان یک مجرای نامرئی استفاده کرد و برای بهبود وجهه گروه حاکم فتح در میان رایدهندگان، مبلغ ۲ میلیون دلار برای اجرای چندین طرح، اندکی پیش از انتخابات اختصاص داد. در ایالات متحده یا هر کشور غربی، حتی اثری از چنین مداخلات خارجی، میتواند یک نامزد را به طور کامل تخریب کند، ولی طرز تفکر بسیار ریشهدار امپریالیستی، این شیوههای عادی را در دیگر مناطق مشروع میداند. با این حال تلاش برای خرابکاری در انتخابات، باز هم با هیاهوی فراوانی ناکام ماند.
دولتهای ایالات متحده و اسرائیل هم اکنون مجبورند به هر طریقی خود را برای سر و کار داشتن با یک حزب افراطی اسلامگرا، سازگار کنند، البته حداقل در صورتی که حماس واقعا قصد داشته باشد همان طور که رهبران آن میگویند با آتش بس نامحدودی در امتداد مرزهای بینالمللی موافقت کند، در عوض، اسرائیل و ایالات متحده اصرار دارند اسرائیل باید بخشهای زیادی ازکرانه باختری ( و بلندیهای فراموششده جولان) را تحت اشغال داشته باشد.
امتناع حماس از پذیرش حق حیات اسرائیل، بازتابی از امتناع واشنگتن و اسرائیل درخصوص پذیرش حق حیات فلسطین است مفهومی ناشناخته در امور بینالملل؛ مکزیک وجود ایالات متحده را میپذیرد، ولی حق انتزاعی بودن امریکا در حدود نیمی از خاک مکزیک که با کشورگشایی به دست آمده را نمیتواند پذیرا شود.
اثر: نوام چامسکی
مترجم: یعقوب نعمتی ورو جنی
مترجم: یعقوب نعمتی ورو جنی
منبع : روزنامه جامجم
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست