شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
مجله ویستا
سفیر افتخار ایران در فضا
از آنجا که سازمان ملل تحت بخش فضایی خود در مدار آهنگ زمین - که حدود ۳۶ هزار کیلومتر با زمین فاصله دارد - جایی برای ماهواره بین کشورها تقسیم کرده بود و سهم ایران نیز مشخص شده بود؛ ایران به دلیل استفاده از سهمیه خود و حفظ این جایگاه و نیز کار برد علوم فضایی در زمینه هایی چون کشاورزی، هوا شناسی، الکترونیک فضایی، سیستم های مخابراتی ، اقلیم شناسی ، شناخت سیاره ها، نقشه برداری و بلایای طبیعی و رد یابی کشتی هایی که عملیات غیر معقول مانند قاچاق انجام می دهند، به سمت پرتاب ماهواره گرایش پیدا کرد.
” جمهوری اسلامی ایران امروز بعد از گذشت ۳۰ سال تحریم توانسته است به فناوری کامل پرتاب ماهواره به فضا دست یابد آن هم بدون اینکه قطعه ای از قطعات آن ماهواره و موشک وارداتی باشد.
ایران امروز به همت متخصصان جوان خود مخابرات پیشرفته هدایت ماهواره و موشک را به طور کامل در اختیار دارد و می تواند پیام های ماهواره را دریافت کند.
هم اینک ملت ایران پیشرفته ترین تجهیزات زمینی مرتبط با ارسال ماهواره به فضا را در اختیار دارد.
پرتاب ماهواره نیازمند موشک پیشرفته است (۱) که یک حامل ماهواره حدود ۱۰ هزار قطعه غیر تکراری و ۳۰ هزار قطعه تکراری در اجزای مختلف شامل بدنه ، موتور، هدایت و کنترل دارد که کارشناسان مختلف دانشگاهی در ۱۰ سال گذشته ساخت آن را بومی کرده اند.
موشک حامل ماهواره ایران از دو قسمت تشکیل شده است، قسمت اولیه و قسمت دوم که حامل ماهواره است.
دکتر احمدی نژاد گفت: موشک اولیه ۲۵ تن وزن دارد . این موشک این قدرت را دارد تا ماهواره را تا ۲۵۰ کیلومتر به بالا ببرد آن هم با سرعت ۲۵۰۰ متر در ثانیه.
موشک دوم سرعت ماهواره را به ۸ هزار متر در ثانیه می رساند که این سرعت جزء بالاترین سرعت هاست. (“۲)
با ساخت و پرتاب ماهواره ی سفیر امید، ایران یازدهمین کشوری است که توانمندی ارسال ماهواره به فضا را بهدست آورده است و ورود به عرصه فضا را به عنوان افتخار دیگری برای ملت ایثارگر ایران ثبت کرده است.
ماهواره “سفیرامید” ، اولین ماهواره بومی ایران است که به منظور مصارف تحقیقاتی پیشرفته به دست دانشمندان و متخصصان ایرانی طراحی و ساخته شده است و در مدار ارتفاع پایین قرار میگیرد.
این ماهواره درهفته گذشته توسط ماهواره بر ساخت کشورمان و از پایگاه پرتاب فضایی ایران به مدار پرتاب شد.
برای پرتاب یک ماهواره مقدماتی لازم است که هم اکنون این مقدمات در کشور فراهم بوده و به شرح زیر می باشد :
پرتاب راکت کاوشی؛ راکت کاوشی از جمله مقدمات اولیه پرتاب ماهواره به مدار میباشد. وظیفه این راکت شناسایی محیط پروازی ماهوارهها، قبل از پرتاب است. هم اکنون این پایگاه پرتاب چنین راکتهایی در داخل کشور طراحی و ساخته شده است .
ایستگاه هدایت و کنترل ماهواره در مدار پایین؛ این ایستگاهها وظیفه تعیین موقعیت ماهواره را بر عهده داشته و ارتباط رادیویی با ماهواره را برقرار می کند و فرمانهای کنترل لازم را به ماهواره ارسال نموده و پاسخ ماهواره را دریافت می کند.
ایستگاه های رهگیری و کنترل و ارتباط با ماهواره نیز به دست کارشناسان داخلی طراحی و ساخته شده است. سیستم هدایت و کنترل ماهواره هم بر مبنای تجربه ۲۰ ساله صنایع هوافضا کاملا بومی است و توان هدایت ماهواره را با مدار تعیین شده در اختیار دارد.
ماهواره سفیر امید یک ماهواره تحقیقاتی می باشد و اهمیت ساخت این ماهواره در این است که ماهواره تحقیقاتی راهی برای ساخت ماهوارههای بزرگ و حرفه ای است.
مهمترین افتخار ایران پس از طراحی و ساخت ماهواره، توانایی پرتاب ماهواره به فضا است. به طوری که هم اکنون کارخانجات ساخت موتور ماهوارهبرها می توانند موتورهای مورد نیاز سایر ماهواره برها را تولید کنند که این خود قابلیت بسیار مهمی است.
محمد داود محمدی
پینوشتها:
۱ - دکتر احمدی نژاد ؛ دور دوم سفرهای استانی ، اراک
۲ - گزیده ای از سخنان دکتر احمدی نژاد ؛ دور دوم سفرهای استانی ، اراک
منبع : روزنامه رسالت
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست