چهارشنبه, ۱۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 5 February, 2025
مجله ویستا
پیشنهادی برای اجماع اصلاحطلبان
![پیشنهادی برای اجماع اصلاحطلبان](/mag/i/2/k3g77.jpg)
به این منظور استفاده از روشهای دقیق علمی مورد تاکید نگارنده میباشد. به کارگیری روشهای پیمایشی، آماری و سنجش افکار عمومی برای تشخیص واقعی دلایل ناکامیهای قبلی و پرهیز از گمانهزنیهای شخصی و غیرقابل اتکا، بایستی موضوعی جدی و مستلزم اقدام به حساب آید. تحلیل محتوای دیدگاه صاحبنظران و فعالان اصطلاحطلب و وضوح نشان میدهد؛ دلیل اصل شکست نامزدهای اصلاحطلب در نهمین انتخابات ریاستجمهوری، تفرقآرا به خاطر وجود نامزدهای متعدد و ناتوانی در بسیج بدنه اجتماعی بود. از این روی چنانچه متغیر «عدم اجماع و توافق روی یک نامزد اصلاحطلب» را یکی از عوامل مهم ناکامی جبهه اصلاحات بدانیم، ضرورت در انداختن «طرحی نو» برای عدم تکرار این تجربه ناکام، بهتر نمایان میشود. با این توضیح، طراحی چارچوبی دموکراتیک و سازگار با مشی اصلاحطلبی که بتواند به نتیجه مناسب منتهی شود، امری ضروری است. در این میان از مسائل مهم فراروی اصلاحطلبان، اقناع جامعه به حضور و مشارکت فعال و فراگیر حول کاندیدایی واحد است.
اقناع جامعه به شرکت گسترده در انتخابات، متوقف به نحوه حضور ایشان در انتخابات و کاندیدایی است که حول وی به وحدت خواهند رسید. بدنه اجتماعی حامی اصلاحطلبان از نحوه حضور ایشان، باید نشانهای از اراده جدی در دفاع و پیگیری اهداف اعلام شده را مشاهده کنند. از سوی دیگر، اگر اصلاحطلبان خواهان پیروزی در انتخابات آینده، و تبدیل آن به فرصتی برای تغییر و تحول اساسی در کشور میباشند، بایستی به گزینهای مقبول و موجه در داخل کشور و نظام بینالمللی بیندیشند.
انتخاب یک نفر در جبهه اصلاحات که از حداکثر مقبولیت برخوردار باشد، امری بدیهی به نظر میرسد؛ اما نحوه حصول اجماع و ساز و کار انتخاب نامزد نهایی، اقدامی بس دشوار خواهد بود. مطالعه روشهای مرسوم در مرحله مقدماتی انتخابات ریاستجمهوری در کشورهای دموکراتیک و از جمله در ایالات متحده، تجربهای مفید و عملی برای احزاب در سایر کشورها، میتواند باشد. در آمریکا دو حزب اصلی آن (دموکرات و جمهوریخواه) یک سال پیش از آغاز رقابتهای انتخاباتی، برای تعیین نامزد نهایی خویش، وارد مبارزات درونحزبی میشوند. در این روند نامزدهای مطرح و واجد شرایط هر حزب با حضور همزمان در شهرها و ایالتهای مختلف، ضمن بیان همزمان و رودرروی دیدگاهها و برنامههای خود، تلاش میکنند حداکثر آرای هواداران حزب را جلب کنند تا در نهایت بتوانند بهعنوان نامزد نهایی حزب معرفی شوند. در این مدل که نامزد حزب تحت تاثیر آرای حامیان حزبی تعیین میشود، حمایت مادی و معنوی تمامی رقبای حزب را نیز کسب خواهد کرد.
با توجه به مطالب ذکر شده، پیشنهاد میشود تمامی شخصیتها و گروههای اصلاحطلب، با واقعگرایی و درک حساسیتهای موجود، ضمن معرفی نامزد مطلوب خود، شرایطی را فراهم آورند تا با آرای هواداران یا حداقل با آرای نخبگان شناخته شده اصلاحطلب در سراسر کشور (نمایندگان انتخابگر یا ابرنمایندگان... Super Delegates)، شایستهترین و مقبولترین فرد به عنوان کاندیدای نهایی جبهه اصلاحات تعیین، و با برخورداری از حمایت کامل همه گروهها وارد عرصه «انتخابات دهم» شود.
اجماع گروههای اصلاحطلب و رایگیری مقدماتی در بدنه هواداری و مردمی، موجب خواهد شد تا ضمن آشنایی دقیقتر عموم مردم با رویکردها و برنامههای نامزدهای جبهه اصلاحات، جریان مقابل به دلیل افزایش هزینههای سیاسی، اجتماعی و تبلیغاتی، برای ردصلاحیت کاندیدای اصلاحطلب با محدودیت و هزینه سیاسی بیشتری مواجه شود. نکته دیگر این که در این روش، نامزدهای موجود رتبهبندی خواهند شد. به این ترتیب، تحت هر شرایطی که فرد اول و نامزد مطلوب از فرآیند انتخابات خارج شود، براساس توافق همه گروهها، نفرات بعدی به نوبت بهعنوان نامزد جایگزین، معرفی خواهند شد.
هنگامه شهیدی
منبع : روزنامه کارگزاران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست