جمعه, ۱۴ دی, ۱۴۰۳ / 3 January, 2025
مجله ویستا
کینگکُنگ - King Kong
سال تولید : ۱۹۷۶
کشور تولیدکننده : آمریکا
محصول : دینو دِ لورنتیس
کارگردان : جان گیلرمین
فیلمنامهنویس : لورنزو سمپل جونیر، بر مبنای فیلمنامهای نوشته جیمز کریلمن، روت رُز از طرح مریان ک. کوپر و ادگار والاس.
فیلمبردار : ریچارد ه_ . کلاین.
آهنگساز(موسیقی متن) : جان باری.
هنرپیشگان : جف بریجز، چارلز گرودین، جسیکا لانگ، جان راندولف، رنه اوبرژونوآ، جولیوس هریس، جک اوهالوران، اد لاتر جان لون، جان ایگار و کنی لانگ.
نوع فیلم : رنگی، ۱۳۵ دقیقه.
کمپانی نفتی پتراکس، یک گروه تحقیقاتی را با کشتی به میکرونزیا میفرستد، با این امید که بتوانند در جزیره ناشناخته اسکول به ذخایر نفتی دست پیدا کنند. سرپرست گروه، «فرد ویلسن» (گرودین) و «بگلیِ» دانشمند (اوبرژونوآ) معتقدند که بخار اطراف جزیره ممکن است ناشی از نفت باشد، اما «جک پرسکات» (بریجز)، فسیلشناس دانشگاه پرینستن که مسافر قاچاق کشتی است، به چنین چیزی اعتقاد ندارد و در عوض از حکایتی باستانی درباره «کُنگ»، هیولائی ماقبل تاریخی میگوید. «دوآن» (لانگ)، نوستاره سینما، تنها بازمانده انفجاری که کشتی تهیه کننده یک فیلم را در راه هنگکنگ از بین برده، پیش از رسیدن به جزیره، توسط گروه اکتشافی نجات پیدا میکند. در ساحل، «ویلسن»، «بگلی»، «جک» و «دوآن» شاهد مراسم بومی قربانی کردن یک دختر هستند. همان شب «دوآن» که با «جک» قراری دارد، به دست بومیها ربوده و بهعنوان هدیه تقدیم «کُنگ» میشود؛ گوریلی دوازده متری که میآید و «دوآن» را با خود میبرد. زمانی که «جک» با گروه نجات جنگل را میگردد، «ویلسن» از «بگلی» میشنود که منابع نفتی جزیره تا دههزار سال دیگر قابل استفاده نیست. او در اینجا به فکر استفاده تبلیغاتی از «کُنگ» برای کمپانی پتراکس میافتد. «کنگ» تقریباً همه افراد گروه نجات را میکشد اما وقتی با یک مار غولپیکر میجنگد، «جک»، «دوآن» را که حالا گوریل کاملاً دلباختهاش شده، فراری میدهد. «کُنگ» به تله میافتد، و با تزریق خوابآور، به درون یک تانکر غولپیکر برده میشود. در راه بازگشت، «ویلسن»، «دوآن» و «جک» را برای ازدواج با هم و ظاهر شدن با «کُنگ» در نیویورک ترغیب میکند. اما «جک» این پیشنهاد را رد میکند. در فری جنوبی، «کُنگ» که از جمعیت عکاسان پیرامون «دوآن» عصبانی شده، غل و زنجیرش را میشکند، «ویلسن» و دیگران را میکشد و خسارت زیادی به بار میآورد. «جک» و «دوآن» فرار میکنند، اما «کُنگ» پیدایشان میکند و «دوآن» را میرباید. در اینجا، «جک» متوجه میشود که ساختمان مرکز تجارت جهانی بسیار شبیه یک صخره سنگی در جزیره اسکول است و از مسئولان میخواهد که اجازه دهند «کُنگ» به آنجا برود؛ با این قول که به او آسیبی نرسانند. اما در بالای ساختمان، از سوی ارتش به گوریل حمله میشود، «کُنگ» برای حمایت از «دوآن»، بهشدت مجروح و از بالای ساختمان واژگون میشود. حالا «دوآن» بهدنبال «جک» میگردد، اما جمعیت عظیم عکاسان و تماشاگران آن دو را از هم جدا میکنند.
* کینگکُنگ نسخه دیگر یکی از معروفترین فیلمهای تاریخ هالیوود (فیلمی به همین نام ساخته مریان ک. کوپر و ارنست ب. شودساک، 1933) است؛ اما از حیث خلق هیجان و ماجراهای فانتزی به پای نسخه اصلی نمیرسد. شخصیت «ویلسن» اشارههائی به تاجران سودجو و نمایندگان امپریالیسم دارد، ولی این اشارهها بهدلیل ماهیت تجاری خود فیلم جا نمیافتد. در واقع کار بیش از ساختار روائی، در بند ایجاد صحنههای باشکوه و محیرالعقول است و امکان فکر کردن به چیزهای دیگر را نمیدهد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست